Wiem, że to nie miejsce na takie pytanie ale nie mam innej możliwości, czy nie miałby może ktoś na zbyciu śrub tych długich do tylnych wahaczy od 156?
Wiem, że to nie miejsce na takie pytanie ale nie mam innej możliwości, czy nie miałby może ktoś na zbyciu śrub tych długich do tylnych wahaczy od 156?
Widziałem wczoraj na allegro przez przypadek. Udało Ci się je ukręcić? Sam nie potrafię się uporać z prawą :/
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Koledzy, śruby odkręcamy najpierw opukując młotkiem jej główkę, walcie śmiało i dużo. Jak nie chce wyjść, to odkręcacie najpierw nakrętkę całkiem a potem łapiecie kluczem za łepek i ciągnięcie jak do odkręcania równocześnie nawalając młotkiem. Można próbować palnika, ale tak wychodzi łatwiej.
Nowe śruby są w ASO, cena nie jest kosmiczna...
Jak na razie nie odkręcałem ich, ale sądzę, że może się udać je ukręcić i dlatego wolę za zawczasu ich poszukać i mieć pod ręką. Co do ceny w ASO to ok. 50 zl, może nie dużo, ale już sam zakup kilku części mnie lekko zrujnował i dlatego szukam czegoś w okazyjnej cenie. Czeka mnie właśnie wymiana wahaczy tył, łączniki stabilizatorów przód i tył, wymiana oleju i uszczelnienie miski, wymnana poduszki tylnej silnika. A i tak w ostatnim czasie wiele już porobiłem co doprowadziło małego krachu finansowego.
kolego próbuj ja kupiłem crc 5-56 psikałem dużo kręciłem trochę waliłem młotkiem i poszło bez problemu, szczerze myślałem że będzie gorzeja na początku tez sie obawiałem
Kumpel mechanik rzucił okiem i powiedział, że ktoś wczwśniej grzebał i coś nie tak poskręcał, więc sam nie już nie wiem
po co się męczyć?? fleksa i jechane i po problemie, cena potwierdzam 50 z hakiem za sztukę tylko w ASO i tylko sama śruba bez nakrętki. Oraz pytanko czy myślimy o śrubie przy kole czy tych w belce
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
O tych przy kole
A do porządnego sklepu ze srubami to nie łaska pójść a nie po 50zł/szt w ASO płacić?
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts