Witam.
Szyber dach przy otwieraniu i zamykaniu przesuwa się skokami. Proszę kolegów o porady, jak dobrać się do silniczka
i od czego zacząć?
Witam.
Szyber dach przy otwieraniu i zamykaniu przesuwa się skokami. Proszę kolegów o porady, jak dobrać się do silniczka
i od czego zacząć?
Zdaje mi się że trzeba zdjąć lampkę centralną, a za nią widać już silnik.
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Witam. Sporo zabawy przed tobą. Polecam instrukcje serwisowa, która jest bardzo pomocna. Osobiście z niej korzystałem.
Tam, gdzie kończy się rozsądek jest prawdziwa motoryzacja czytaj- Alfa Romeo!!!
![]()
Możesz spróbować smarowania mechanizmu bez demontażu. Otwierasz dach by się schował,po obu bokach masz plastikowe listwy.Odkręcasz je i zobaczysz pod nimi żmijki.Środek penetrująco-smarujący np penetrol czy coś podobnego(nie wd40) i spryskujesz żmijki oraz prowadnicę.Operację powtórz z dwa trzy razy(montując listwy i uruchamiając dach kilka razy po smarowaniu).
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Witam.
Dziękuję koledzy za podpowiedzi. Na razie wstrzymam się z remontem szyber dachu bo mam auto obite przez grad, zrobię to wszystko razem.
Pozdrawiam.
Myślę, kolejno zdejmować tapicerkę i wgniecenia wypychać od środka.
Napisz czy ze ściąganiem podsufitki ciężko było bo mam kilka na dachu ale większość na masce.
A co ja mam powiedzieć mam wgnioty od gradu na masce a tam jest te wygłuszenie tego sie nie odczepi.