Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Wymiana poszycia dachu

Rwyt
    Gość

Domyślnie Wymiana poszycia dachu

Niedawno stałem się posiadaczem Spidera, auto ogólnie jest w dobrym stanie - poza dachem. Spełnia on jeszcze swoją rolę czyli nie przecieka ale wizualnie szpeci samochód. Jest pofałdowany, poprzecierany, dziurawy i ma zmatowiałą szybę. Myślę że nie uda mi się go odrestaurować więc najchętniej bym go wymienił. I tutaj mam pytanie do was - czy już ktoś to robił samodzielnie? Jest gdzieś jakaś instrukcja? No i gdzie najtaniej można dostać nowe poszycie w okolicach Warszawy albo wysyłkowo?

Użytkownik Romeo Avatar fajf
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR Spider 2.0TS `97 Hardtop

Domyślnie

po pierwsze przejrzyj allegro, zdarza sie trafic poszycie razem z konstrukcją dachu za 400-600 zł w dobrym stanie, a przekładka to prosta sprawa, tylko kilka śrunb, co do nowego samego poszycia to sam raczej za wymiane sie nie bierz, są firmy które się w tym specjalizują a i tak zajmuje im to ~7 godzin, wiec jak sie nie znasz mozesz coś łatwo spaprać. koszt nowego poszycia z wymianą 1300 - 1700 zł z tego co pamietam,szybe kupisz za jakies 150 - 200 zł, a póki co wypoleruj swoją byle jaką pastą polerska chocby z nakladka na wiertarke jesli nie masz polerki i tez bedzie super efekt

Użytkownik Znawca Avatar SCHNNAZZI
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    Fiat Tipo 2020 bianca

Domyślnie

fajf z tą polerką to nie każdą szybę da się uratować. Moja niestety jest po polerce i oczywiście trochę pomogło. Co nieco przez nią widać, ale niestety nadal jest pożółkła. Warunki atmosferyczne zrobiły swoje (promienie słoneczne wgryzły się w szybę i jest trwale pożółkła) i czeka mnie również wymiana. Na razie mi się nie spieszy bo jest cała, ale wizualnie niestety nie każdemu może się takie coś podobać. Po prostu albo ktoś nie dbał, albo auto stało w słonecznej Italii non stop na słońcu ;/
    Ale próbuj kolego może twoją da się uratować.
    Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
    Mam chorobę zwaną ITALIA

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

kolego z tego co wiem to chyba w krośnie jest firma co naprawia takie dachy
    za dużo mniejszą kasę niż zakup 2go będziesz miał nowy dach (swój!) +nową szybkę
    poszukaj takich firm będzie to zrobione elegancko i lepiej niż ori