-
Użytkownik
Embrion
Alfa 147 1.6 TS 120 KM
Witam
Od jakiegoś czasu nosze się z zamiarem kupna Alfy 147, właśnie sprzedałem swoje poprzednie auto i rozglądam się po rynku na Podkarpaciu
Szału nie ma, ale byłem zobaczyć tą alfe http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-C29839765.html i mam mieszane uczucia. Z plusów :
-Silnik chodzi równo i cicho, odpalił od razu na strzała i nie słychać wariatora
- Skrzynia w miare ok, jak na 2001 to poprawnie, tak samo sprzęgło i hamulce
- Większość wnętrza itd też w miare ok
- z zawieszenia nie dochodziły żadne dźwięki na nierównościach, czyli ok.
Teraz minusy :
-Auto delikatnie ściąga na prawo, a właśnie w prawą strone było uderzone, ciężko mi powiedzieć jak bardzo ale raczej banan nie był bo wszystkie szyby z tego samego roku a i auto na krzywe nie wygląda
-ABS/ESP nie działa, ciężko mi powiedzieć czy to czujnik bez kompa
-Bagażnik nie da się otoworzyć, niby silniczek szumi tam z tyłu ale klapa się nie otwiera
-Lusterko prawe nie działa, prawdopodobnie drzwi były wymienione
-Radio trzeba wł/wył ręcznie, nie odpala "przy zapłonie" samo
-opadają daszki przeciwsłoneczne
-skóra w miare ok stanie, lekko przetarta na fotelu kierowcy ale to norma
-zablokowany schoweczek ten wysuwany na desce centralnej
- i na koniec coś bardzo dziwnego, otwierając/zamykając szybe kierowcy z panelu - przycisk działa na odwrót
ten od pasażera działa już ok
Dodatkowe pytanie, bo nie jestem pewnien czy to wada. Przy maksymalnym skręcie kierownicy słychać jakby odgłos wspomagania, nie wiem czy to feler bo np. w grupie VW często wtedy słychac głośny pisk i to normalne. Siostra ma AR GT 2.0 JTS i czegoś takiego nie ma.
Ogólnie to mam mieszane uczucia, auto udało się zbić na 7100, jest po opłatach. Na samochód mam do wydania ok. 13 tys więc zostałoby na naprawy. Chciałem 2.0 ale ustrzelić takie w tej cenie bez Selespeeda to niemożliwe prawie. Wiem że jeśli chodzi o alfe to działa zasada "jak dbasz tak masz" a w tym przypadku "jak dbał poprzedni właściciel tak masz" i tego się troche boje, siostry AR jest wspaniałe, bezawaryjne, zadbane. Nie chciałbym się wpakowac na mine, może jakiś forumowicz z Rzeszowa by chciał się przejechać ze mną obejrzeć autko ?
Powiem szczerze że choć troche się znam na autach, to jestem w kropce
Pozdrawiam i dzięki z góry za rady 
Już po sprawie
Znalazłem dojście do właściciela i podwozie jest zjedzone przez rdze, więc odpuszczam ale może komuś się te info przydadzą
Jak by ktoś widział fajne 147 w 1.6 120 lub 2.0 to niech da znać na PW
Chętnie od kogoś z forum odkupie
Ostatnio edytowane przez MaciejRZ ; 11-07-2013 o 10:50
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia