Witam!
Mam mały problem z ręcznym. Po prostu nie działa. Na samym początku myślałem że to wina linek ale wszystkie są sprawne i prawidłowo połączone. Tak więc co może być przyczyną tego problemu. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam.
Witam!
Mam mały problem z ręcznym. Po prostu nie działa. Na samym początku myślałem że to wina linek ale wszystkie są sprawne i prawidłowo połączone. Tak więc co może być przyczyną tego problemu. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam.
Na moje to źle zamontowany ręczny. Czyli od nowa tak jakby montaż tylnych klocków. Wcisnąć tłoczek, nacisnąć parę razy hamulec i dopiero na koniec linka.
Dzięki za odpowiedź
Albo masz zapieczone sworznie hamulca ręcznego, które są od tyłu zacisku i "popychają tloczki" - wtedy trzeba rozebrać zaciski i wszystko uruchomić, najlepiej wymieniając uszczelnienia.
Może być też, że tloczki są zapieczone i wtedy też ręczny nie będzie działał, a zasadniczy może być dużo słabszy lub też nie będzie działać.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 16-07-2013 o 14:26
Rączke od ręcznego o ile ząbków możesz podciągnąc?, jakoś nie chce mi sie wierzy żeby zapiekło 2 koła na raz?!