Witam, zastanawiam się nad zakupem tej oto Alfy -> http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C30207711.html
Byłem ją pooglądać i na 1 rzut oka zaskoczyło mnie kilka rzeczy po których ciężko określić historie tego autka... Mianowicie:
- 4 szyby są firmy Pilkington, natomiast tylna oraz tylna lewa są firmy Saint Gobain. Tyłek wygląda na niebity ( albo ktoś to genialnie wyklepał )
- uszczelka w przedniej szybie na dachu jest taka trochę "pomarszczona" ( na zdjęciach jak się przyjrzeć to coś tam widać ) i myślę że 100% stoi tam woda a to chyba dobre nie jest ;/
- brak plastikowej osłony silnika, nie wiedzieć czemu tego nie ma... ktoś ściągnął i nie założył ? bo zgubić się chyba takich części nie da ;o
Pod dół jeszcze nie zaglądałem ale planuje wziąć ją gdzieś na serwisie sprawdzić. Zasadniczo najbardziej mnie szokują te szyby ;/ czy to możliwe że powiedzmy tylna była Saint Gobain a boczną ktoś wybił i wstawili Saint Gobain zamiast Pilkingtona ? Czy od razu mam mieć pewność, że obie były wymieniane?
Z góry dziękuje.