Witam serdecznie wszystkich miłośników pięknych włoszek Sam mam nadzieje stać się jednym z was. W kręgu moich zainteresowań znajduje się piękna Alfa 159 Z tego własnie powodu zajrzałem na to forum. Mam nadzieję, że przekonacie mnie do nabycia swojej pierwszej Alfy. Jak do tej pory przerobiłem:
1. VW Vento 1.9 tdi 90km 1996r. , potem podniesione do 115km Niezawodna maszyna, która do tej pory jeździ w rodzinie. 5 lat bez żadnej poważnej awarii tylko eksploatacja. Niestety takich samochodów już nie robią.... Na minus tylko zabezpieczenie antykorozyjne.
2. BMW e39 523 170km 2000r + LPG. Użytkowany przez ok 2 lata. Samochód, który sprawił że chyba do końca życia będę fanem bawarek. Niesamowita frajda z jazdy.
3. BMW e46 320d 150km 2001r. Samochód użytkowałem tylko przez kilka miesięcy więc ciężko mi napisać cokolwiek. Na pewno mnie nie zawiódł i nie rozczarował. Sprzedałem z powodu wyjazdu za granicę.
4. Seat Ibiza 1.9 tdi 131km 2003r. Bardzo dynamiczne i oszczędne autko. Moim zdaniem silnik nawet za mocny jak na tak małe autko.

Przewidywany budżet na auto to ok 34tyś. Cena auta nie może przekraczać 30tyś. Reszta na typowe naprawy i wymiany po zakupie. Posiadając większy budżet skusiłbym się na bmw e60 lub e90. Ceny ciekawych egzemplarzy zaczynają się srednio od 40 tyś... Szukając tańszego "substytutu" natrafiłem na Alfe 159