Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [156 SW] Chęć założenia Bose

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 16V JTD 150KM

Domyślnie [156 SW] Chęć założenia Bose

Witajcie,
    Przeszukałem kilka tematów odnośnie nagłośnienia ale nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Chciałbym do SW wsadzić nagłośnienie Bose ale zanim to zrobię chciałbym zasięgnąć porady i zadać kilka pytań:
    - czy w Alfach były położone kable pod ewentualny montaż suba i wzmaka w bagażniku?
    - czy radio z Navi obsłuży suba? Mam takie jak tutaj http://www.forum.alfaholicy.org/atta...ionavi_100.jpg
    - czy zestaw przed liftem różni się czymś w stosunku do tego co było po lifcie? Chodzi mi tutaj konkretnie o budowę suba i wzmaka czy bez problemu wejdzie w stosowne miejsce w bagażniku.
    Z góry dzięki za wszelkie uwagi.

Użytkownik Świeżak Avatar Brt
    Mieszka w
    RIO
    Auto
    Stelvio 2.0 280 - były:159 SW 1.9 16V JTDm Q i 156 SW 1.9 16V

Domyślnie

ad2. radio z navi obsłuzy suba ... ja włożyłem na próbę nawet inne radio (niefabryczne) i sub działał

na pozostałe pytania nie znam odpowiedzi, ale w swojej belli posiadam bose i na seryjnym radiu nie powala brzmieniem. Sub z bose ma ten plus, że jest dopasowany do budowy bagażnika. Aczkolwiek gdybym nie miał go a fabrycznie tylko chciał dołożyć, to mocno bym się zastanowił, czy nie wybudować jednak własnego systemu. A już na bank bym w przednie drzwi nie pakował głosników z systemu bose (dwudrożne) tylko umieściłbym jakiś zestaw odseparowany i wygłuszył porzadnie auto.
    Pozdrawiam - Brt

Użytkownik Rowerzysta Avatar porterneon
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

Fabryczny BOSE jest slaby i nie jest warty swojej ceny. Mam nadzieje, ze nie dolozysz zestawu fabrycznie wsadzanego do 156. Lepiej kupic pozadne radio, glosniki i wzmacniacz, efekt bedzie o wiele lepszy.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto

Domyślnie

Tylko, że mi chodzi o to aby pozostało fabryczne radio i nie chciałbym ograniczać sobie bagażnika stąd chęć na Bose. Słyszałem, że lepsze Bose jest w Lancii ale nie wiem ile w tym prawdy no i pozostaje kwestia zabudowy. Co oryginał to oryginał...

Użytkownik Rowerzysta Avatar porterneon
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio Veloce

Domyślnie

Montujac dobre glosniki w drzwiach (np Hertz) plus wzmacniacz nie potrzebujesz subwoofera. Dadza Ci taki bas ze drzwi otwiera Wzmacniacz jest konieczny bo zadne radio samochodowe nie jest w stanei napedzic takich glosnikow. W radiach podaja moc 4x50W ale to bujda bo instalacja elektryczna samochodu nie pozwoli na wiecej jak 22W. Mozesz zostawic fabryczne radio to nie ma znaczenia jak masz wzmacniacz. Takie same radio jak Ty mam w swojej alfie z BOSE.
    Ostatnio edytowane przez porterneon ; 19-08-2013 o 15:06

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto

Domyślnie

A jakby założyć JBL Decade DA3504 który posiadam i to jakoś zgrać z subem oryginalnym i Hertzem? Duża rzeźba by była?
    Ponawiam jeszcze pytanie odnośnie kabli - czy takowe są położone?