Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: [156sportwagon] ...przeciekanie

boom
    Gość

Domyślnie [156sportwagon] ...przeciekanie

witam wszystkich..
    mam taki problem ze jakims cudem woda dostaje sie pod tylne siedzenie ze strony pasazera, moze ktos sie juz z tym spotkal prosze o jakas porade. Nie wiem czy woda dostaje sie przez uszczelki w tylnych drzwiach czy jakos od spodu samochodu -mam na mysli od nadkola

CEHU
    Gość

Domyślnie

raczej wątpliwe że od nadkola chyba że kiedyś było coś tam robione, ja bym szukał przyczyny w zatkanych odpływach w drzwiach bądź w uszczelce, w jakim stanie masz te uszczelki, nie są sparciałe, łatwo się poddają??

boom
    Gość

Domyślnie

uszczelki sa miekkie jesli chodzi o drzwi i tylna klape

rozebralem dzis cala tylna wykladzine i zauwazylem ze w dziurze grzie miesci sie kolo zapasowe bylo mnostwo wody cala tylna wykladzina jest przemoczona ...dochodze do wniosku ze albo tylne boczne okno przepuszcza wode albo uszczelki od bagaznika, woda leje sie z boku czesc jej wpada do dziury z kolem zapasowym a czesc przelewa sie takim kanalem pod tylne siedzenie

boom
    Gość

Domyślnie

aha i mam pytanie czy w waszych samochodach jest tez mala dziura ktora miesci sie pod kolem zapasowym. bo nie wiem czy jest to zrobione fabrycznie czy tylko moj typ tak ma

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Ale w tyle masz tez odprowadzenie wody moze tam masz zatkane odprowadzenie wody sprawdz <hello>

Alfa i jej ochroniarz

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Jeśli dostaje ci się woda, a nie zamaka podsufitka (często puszcza usczelnienie anteny) to przyczyn szukaj w uszczelkach drzwi tylnych i klapy. ożesz to zlokalizować polewając auto wodą z węża i obserwując ewentualne miejsce przecieku - w dwie osoby da radę zrobić to bez problemu. We wnęce koła zapasowego powinny być drożne odpływy wody - są zrobione fabrycznie ale często zalepione pokryciem antykorozyjnym.
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia