• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[155] Tunning [by Kelban]

• Autor wątku Autor wątku Kelban
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
zapraszam na faceBooka tam są wszystkei zdjęcie i lepiej all widać !!!!!

http://www.facebook.com/pages/kelbanpl/167684246602375

aaaaaaaaaaa to jest 100`tny post w tym temacie coż za zaszczyt :D mnie spotkał

jeżeli sie podoba to proszę kliknąć LUBIE TO ! - dzieki temu będziecie mieli wszystkie nowinki bezpośrednio u siebie na tablicy

ps:/ trzeba po kliknieciu linka wejść w zakładkę Tablica

Ostatnia edycja:
Witam

Projekt stoji z 2 powodów:

powód:1
Firma która będzie samochód lakierowała wprowadza nowoczesną linie technologiczną i teraz testują

Ustaliłem z właścicielem, że po testach i próbach gdy już wszystko będzie gotowe i napewno będzie bardzo, bardzo, dobrze przetestowane moje dziecko pójdzie do obróbki.

Lakierowanie:
Firma KAJA
Gdynia ul. Unruga 182
Tel. 58 623-48-58
Opiekun projektu nowoczesnej lakierni w macie: Andrzej Momont
Mistrz lakierni - 2 krotny mistrz Polski w lakiernictwie samochodowym: Kuba Kasprowicz

powód:2
Pragne aby to auto nie zatraciło włoskiego stylu tzn.
- przepych
- duma z prezencji
- pewność siebie jaką każda Alfa niezaprzeczalnie ma !

I właśnie dlatego do was pisze i poprosiłem was osobiście aby zwócić sie do was - POSIADACZY - co warto było jeszcze zrobić -
prosże sie nie wstydzic przemyśle najbardziej zwariowany pomysł
tu nie chodzi o same cześci tylko o włoska stylistykę

coć co odda duszę prawdziwego włocha
który rano wychodząc z łóżka na pożegnanie daje buzi dwóm pieknym kobietnym, ubiera jedwabną koszulę stawia kołnierzyk na mickiewicza, czesze włosy na klacie, pół kilo żelu na głowę i idzie na miasto.
Po drodze na cappucino w blasku dnia częstuje ołowiem jakiegoś turystę co przystawiał sie do jego siostry, odpala swoje włoskie auto, pedząc jak opętany zostawia Carabinieri z tyłu
Na stacji benzynowej zaczepia turystkę
- Hi Bella !
szybko się poznają, spotykają jej przyjaciółkę z którą ....

lol wiem ze przerysowane i nie prawdziwe ale czy tak nie jest ciekawiej :D
czekam na wasze sugestie

najciekawsze
najbardziej absurdalne
najbardzie komiczne

nagrodzę koszulakmi firmowymi
mam ich 50 do rozdania
szczególy zamieszcze na facebooku, gdzie sa wszystkie zdjęcia i łatwiej je przeglądać

Ostatnia edycja:
mistrzu, jedna rada - wy... te lambo doorsy.

I troche przeczysz sam sobie, jednej strony chcesz zeby wszystko było po włosku, ze smakiem, a z drugiej strony oczekujesz kosmicznych i absurdalnych pomysłow?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
hmm

ale tacy sa krajanie naszego ukochanego Auta

oni zyja na pokaż

wielkie okulary z chin ale muszą mieć skrzący sie napis DG
niedopięta koszula by włochy były we włoszech :P

mój boże tacy są
auta robią tylko troche inne

nawet patrząc na lamborgini czy ferrrari

a odnośnie przeczenia sobie - ja zapraszam wszystkich by pisali ( co mysla ) dlatego ciesze sie bardzo ze ty piszesz równiez i cenie sobie twoje zdanie na temat lambo ale zostaja - ba juz zrobione i działa pieknie i jednym paluszkiem możńa otwierac i zamykać i mi sie to podoba i ładne to jest :D

<zadowolony>

Ostatnia edycja:
Oblukałem Facebookowe zdjęcia na szybkości.
Jak dla mnie drzwi typu lambo doors, to przegięcie.

Jakieś dalsze plany w kierunku CA?

Żeby się prezentowała tak jak powinna to poszedł bym raczej w kierunku repliki V6 TI z DTM'u, poszerzenia, okleina i miałbyś gwarancję że gdzie by się nie pojawiła zrobi furorę. Ja tylko liczę na to że dobrze się w życiu ułoży to z obecnej zrobię takie coś.

Żeby się prezentowała tak jak powinna to poszedł bym raczej w kierunku repliki V6 TI z DTM'u, poszerzenia, okleina i miałbyś gwarancję że gdzie by się nie pojawiła zrobi furorę. Ja tylko liczę na to że dobrze się w życiu ułoży to z obecnej zrobię takie coś.

a życze !! koledze tego !!

Ostatnia edycja:
kołpaki o wyglądzie pizzy :) daj hehe, na mske malunek twarz Vito Corleone, z boku amulujcie ten obraz z kaplicy sekstyńskiej Michała Anioła z tymi dwoma facetami co się palcami dotykają :P no i oczywiście motyw muzyczny z ojca chrzesnego na klakson :) końcówkę wydechu zrób żeby wyglądała jak salami , a w środku wstaw zegarek od Cartiera ten z masserati, z lusterka muszą zwisać cobry przeciw słoneczne . No narazie to tyle :)
Ps: Chciałeś zwariowane pomysły to masz hehe :) A tak w ogóle to wielki szacunek za włożoną pracę,kasę i zapał
Pozdrawiam i życzę powodzenia

Popatrzcie na tuningowane przez Włochów auta, a dopiero później oceniajcie. Lambo doors i do tego lampy zwane u nas gey-look to podstawa w każdym ich aucie! Musi się błyszczeć, mrugać i grać.

Byłem nie raz, nie dwa we Włoszech i futurystyczne projekty ich samochodów zwalają czasami z nóg. Duże felgi, cukierkowe lakiery, ciekawe obszycia skórami. To tylko drobiazgi.

Z rzeczy koniecznych:

Zmiana podświetlenia wnętrza + podświetlenie na sandały
Porządne car audio - tuba aktywna odpada! Musi być jakość!
Duże polerowane lub chromowane felgi (tylko nie w stylu USA!)
Sportowa kierownica o ciekawym wyglądzie i wykonaniu (może coś z kolorystyką wnętrza grającego)

No i do tego piękna Bella na fotelu pasażerki :) Bez tego to projekt nie wart świeczki :P

Gdyby były fundusze pokusiłbym się o Air Ride :)

Ps. Dla poparcia swoich poglądów: http://www.youtube.com/watch?v=-rxqxFCjirI
I porównajcie Volkswageny choćby z Niemiec. Dwa różne światy :)

A ja mogę Ci doradzić, byś sobie sprawił podgrzewaną kierownicę. Niby nic, ale na prawdę przydatna sprawa.
Pozdrawiam.
- Rafał

pomysły godne przemyślenia !

prosze jeżeli możecie również zamieścicć je na Facebooku przy kelban.pl

właśnie założyłem wątek w w dyskusjach :D

za kilka dni opublikuję projekt koszulki za najbardziej docenione pomysły !

i jeszcze raz przypominam o LUBIE TO! - przycisk ten pozwala miec od razu wyswietlone na waszej tablicy wszystko co sie dziej z tym projektem
już 33 alfaholików przyłączyło sie a ja będe sie starał was nie zawieść !

link ; http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/kelbanpl/167684246602375

Ostatnia edycja:
Skoro tyle pieniędzy w to ładujesz to czemu nie zrobisz od razu SWAPa na jakieś V6 czy turbo? (lub v6 turbo :D)

No, a skoro ma być po włosku i z humorem, to może składany dach??? Włosi przecież to lubią, to kraj cabrioletów. Pędzisz sobie po naszych wspaniałych wertepach uderzając rytmicznie wyżelowaną czupryną w dach. Zaczyna Cię to wku...iać więc wciskasz przycisk-dach się składa, Twoje okulary Cobra porwane powiewem wiatru zostają gdzieś z tyłu na drodze, Ty spoglądasz na swoją ukachaną Włoszkę na siedzeniu pasażera ona też rozwiana i zakurzona, zresztą jak wszystko w środku...

Ostatnią edycję dokonał moderator:
wszystkie te niemieckie auta w tym filmiku mi się nie podobają, wiocha.

Skoro tyle pieniędzy w to ładujesz to czemu nie zrobisz od razu SWAPa na jakieś V6 czy turbo? (lub v6 turbo :D)

bo wydałęm wpier 1500 zł na nowe skrzynie biegów

nowa bo wszystko w środku kupiełm nowe od dealera !

---------- Post dodany o godzinie 21:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:20 ----------

No, a skoro ma być po włosku i z humorem, to może składany dach??? Włosi przecież to lubią, to kraj cabrioletów. Pędzisz sobie po naszych wspaniałych wertepach uderzając rytmicznie wyżelowaną czupryną w dach. Zaczyna Cię to wku...iać więc wciskasz przycisk-dach się składa, Twoje okulary Cobra porwane powiewem wiatru zostają gdzieś z tyłu na drodze, Ty spoglądasz na swoją ukachaną Włoszkę na siedzeniu pasażera ona też rozwiana i zakurzona, zresztą jak wszystko w środku...

pomysł mi sie podoba tylko jak z wykoananiem ?????
mnie to przerasta

Ostatnia edycja:
Kelban Twoja Bella przeszła już takie mody, że szok, więc cabrio to nie byłby problem, a swoją drogą naprawdę nieźle by to wyglądało. Wlazłem na Twoja stronkę, ale coś mi się linki nie chciały otwierać (felgi i jeszcze chyba coś)...

Witam
cześć z was zna mnie z forum dzieki projektowi alfa 155
http://www.forum.alfaholicy.org/tuning/35373-155_tunning_kelban.html

inna cześć jako właściciela Korporacj KELBAN
www.kelban.pl

a jeszcze inni jako imrezowicza .....
nie ma linków bo u moga byc nie letni :P

do rzeczy !
jestem przedstawicielem i dystrybutorem felg AEZ
i chciałem wam powiedzieć że właśnie ta firma od kilku dni organizuje konkurs !

nic nie trzeba robić tylko zapisać się
żadnych SMS czy innych pierdół !

DLATEGO BYM BYŁ XXXXXXX jak bym wam o tym nie powiedział

do panów moderatorów napiszę to jeszcze 2-3 miejscach aby dotało do wszystkich moich braci Alfistów prosze nei banować tylko samemu uczestniczyć !

Powodzenia wszystkim !

Każdego dnia Adwentu, masz szansę wygrać jedną z tych zaskakujących i tajemniczych świątecznych prezentów - ale to zależy od Ciebie czy dasz je przyjaciołom lub rodzinie, czy zachowasz dla siebie...

Możesz wygrać na przykład ...
• Christmas chopper – Bon na lot helikopterem dla dwojga…
• When a chef is boxing – Pakiet dla smakoszy łososia i pasty truflowej ...
• Sharp descent – Okulary do nurkowania z cyfrowym obrazem i funkcją wideo…
• Take car(e) of your dreams! – Bon na wymarzony samochód na cały dzień…
• Lovely panorama – Lomography Spinner - aparat fotograficzny 360 °…
• Wheel your dreams – Jeden komplet felg AEZ…

wszelkie info u mnie na Facebooku
użytkownik KELBAN.pl

http://www.facebook.com/pages/kelbanpl/167684246602375?v=photos#!/pages/kelbanpl/167684246602375

Ostatnia edycja:
mnie to przerasta[/QUOTE]

to zamiast ohydnego LD wersja dwudrzwiowa coupe?:D Przy takiej inwestycji to powinien być pikuś (Pan):D

Nie mam Facebook'a i dobrze mi z tym, dlatego osobiście wolałbym byś projekt kontynuował tutaj - na forum.
Pozdrawiam.
- Rafał

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót