Przy okazji wykopania tematu, pytanie za 5pkt.
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego wycięcie kata będzie niszczycielkie dla turbo?
Przy okazji wykopania tematu, pytanie za 5pkt.
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego wycięcie kata będzie niszczycielkie dla turbo?
flatbeet wrzucisz ten filmik? Sam jestem ciekaw, tym bardziej, że moja pucha może nie przeżyć tej zimy.
Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum, natomiast od jakiegoś czasu modyfikuję swoją Alfę 147 JTDm i aktualnie do full przelotu został mi tylko i wyłącznie przedni kat, którego wycięcia nikt się nie chce podjąć. Z tyłu jest full przelot, robiony na zamówienie:
Autko dostało bardzo fajnego kopa to wywaleniu środkowego kato-tłumika oraz założeniu końca przelotowego. Proszę jeszcze filmik, jak to gada![]()
http://www.youtube.com/watch?v=_BUav6iR1Ow
Leci za mną taki specyficzny syk i świst turbo. Filmik tego nie oddaje, ale jest naprawdę dość głośno. Na dniach będę też wywalał ten pierwszy katalizator, bo już znaleźliśmy na niego sposób.
Ostatnio edytowane przez Small3r ; 22-11-2012 o 19:21
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Tak, tak. Blisko.. to będzie do poprawki, ale po wymianie wszystkich gum na nowe, dorobieniu mocowania, jest teraz super. Nic nie puka, nie stuka. Zmontowanie tego trwało ponad 6 godzin. Przymiarki, spawania, trzeba było pół wydechu położyć na ziemie. Także ogólnie rzecz biorą to dość słabo z montażem. Natomiast efekt końcowy, jak najbardziej fajny.
No to jak będzie poprawiane to zrób fotki jak to jest zamontowane.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
środkowy tłumik w 147 to również katalizator.
sprawdziłem, 1/3 Kat, a 2/3 tłumik przelotowy, a z racji że nie było żadnego prześwitu to też wyciąłem![]()
na 1000% jestem pewien, że w 147 JTD 8v/16v masz 2 katalizatory + końcowy tłumik.
O ile 2 kat wraz tłumikiem nie jest bardzo restrykcyjny to 1 Kat pod turbo już bardzo i warto go wywalić.