jednostronny do 156 przed liftem? no chciał bym to zobaczyc, rozumiem ze nie wycinamy zderzaka i przeciemgielne zostaja.
jednostronny do 156 przed liftem? no chciał bym to zobaczyc, rozumiem ze nie wycinamy zderzaka i przeciemgielne zostaja.
ok, chyba chyba nie czujesz sie obrazony.
pzd.
Jak najbardziej , wszystko zostaje poza filtrem powietrzamontowalem taki i taki i jednostronny ma mniejszego laga ot cala roznica.
159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita
nieee, tak to też potrafie
pzd.
Jednostronny IC ma sens tylko gdy powietrze przechodz przez niego z góry na dół.
Większość chińczyków jest zrobiona tak, że powietrze przechodzi najpierw z lewej na prawą, tam zawraca i znowu z prawej na lewą. Znacznie ogranicza to przepływ powietrza.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Na seryjnym turbo czy to jednostronny czy dwustronny fmic,żadnej róznicy w lagu nie odczujecie,o ile ogarnięty tuner nam robi soft.W swojej byłej miałem naprawdę wielki cooler dwustronny i seryjne turbo pompowało go bez problemu,żadnego laga nie było.
Komibinacje róznego rodzaju z coolerem mające na celu zmnieszenie laga,mają dopiero sens przy dużym turbo,a i to tylko przy 4 garkach według mnie,ale kto co woli.Jeśli przekombinujemy z kolankami i kątami,to żadna róznica czy jednostronny czy dwu,i tak i tak będzie zmuła.
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 13-09-2013 o 16:09
Problem leży w spadku ciśnienia w intrcoolerach jednostronnych a nie w lagu.
ex Alfa Romeo GT JTD Q2 http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/98036-gt_1_9jtd_q2_kompot.html
Chciałbym poczuć tą niby wielką różnice przez wszystkich opisywaną.
Miałem wrzucony FMIC na seryjnej mapie i dla nie różnicy nie było.
Pjemność dolotu była ok 70% większa. Więc skąd te mity o tym mega lagu ?
Naczytaliście się o projektach 600KM+, turbinach wielkości głowy słonia i porównujecie do turbinki w JTD czy tam 2.0 V6TB ? Panowie nie ośmieszajcie się.