Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Temat: blow off w 1.9 jtd :) czyli mam pssss

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Rozumiem, że masz doświadczenie w temacie i sam testowałeś, a nie opierasz się na czytaniu forów, na których nikt nic nie wie? Można wiedzieć jak mocną turbo benzyną jeździsz?
    Wystarczy mi opinia kogoś, kto z powodzeniem z takiego rozwiązania korzysta. Wystarczająco mocną, żeby ślizgac sprzęgłem bez uprzedzenia.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

W takim razie nie mam więcej pytań bo teoretyzujesz tak samo jak ja opierając się na nie swoich doświadczeniach... EOT

Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

W takim razie nie mam więcej pytań bo teoretyzujesz tak samo jak ja opierając się na nie swoich doświadczeniach... EOT
    Oczywiście, że teoretyzuję. Gdyby Ci się chciało przejrzec forum. ;]

Wybaczcie, że poraz milionowy wrzucam link do tego filmu.
    http://www.youtube.com/watch?v=28SGg7AuNZE turbo benzina + carburatori.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Co ma piernik do wiatraka? W jakim celu mam przeglądać forum skoro odnoszę się tylko i wyącznie do twojej wiedzy w tym temacie czyt. blow-off? Nie masz, nie miałeś, opierasz się na doświadczeniach innych czyli tak samo jak ja...

...a filmik naprawdę super...

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

chudy, zrob manual koniecznie i foty jakies wrzuc
    ..... powered by www.cinsoft.pl

chudy
    Gość

Domyślnie

manual pownien niedlugo pojawic sie na forum jak tylko mod go zaakceptuje przypominam ze mam na sprzedaz HKS generacja III moze byc uzyty do jtd jaki i do turbo benzyny wiecej info na priv

Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Co ma piernik do wiatraka? W jakim celu mam przeglądać forum skoro odnoszę się tylko i wyącznie do twojej wiedzy w tym temacie czyt. blow-off? Nie masz, nie miałeś, opierasz się na doświadczeniach innych czyli tak samo jak ja...

...a filmik naprawdę super...
    Odniosłem się do twojej wypowiedzi na temat uszkodzenia całej instalacji w przypadku braku zaworu upustowego. ;] Tyle że ja w przeciwieństwie do ciebie coś takiego zrobiłem i nic się nie popsuło. Bardziej bezpośrednio tego napisac nie potrafię. Sorry za zaśmiecanie tematu. Z mojej strony to tyle, bo średnio bawi mnie m&#243;wienie do ściany.
    Ostatnio edytowane przez bimsky ; 17-11-2010 o 19:24

Użytkownik Ogier Avatar Bolec-scnm
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    156 2.4 jtd 136KM 1998r

Domyślnie

Kolego chudy masz dostęp do alfadiaga lub FES'a bo jestem ciekawy jak wygląda wykres ciśnienia doładowania (w szczególności czy nie ma skoku w momencie zamknięcia blow off'a).

chudy
    Gość

Domyślnie

niestety moj kabelek siadl;/ jak tylko kupie wrzuce wykres, mam tylko skaner obd i nie wykrywa bledow wiec tylko tyle moge naspisac temacie
    Ostatnio edytowane przez chudy ; 18-11-2010 o 17:51

Brevis
    Gość

Domyślnie

Generalnie ...kto bogatemu zabroni .... silniki zasilane olejem napędowym delikatnie r&#243;żnią się w swej budowie od tych na etylinę ....
    jedna z zasadniczych roznic jest brak przepustnicy sterujacej przepływem powietrza ... u nas jest tylko klapa gaszącą ...jak sama nazwa wskazuje tylko pomaga wyłączać motorownie ....

Kwestia obrot&#243;w i innych aspekt&#243;w pracy sterowana jest ilością podawanej do cylindr&#243;w wachy ..... w sytuacji zdjęcia nogi z gazu .... sikawki nie podaja ropy ....silnik sie dalej kreci ... turbo takze .... lecz mieli powietrze ... czyli nie tworza sie jakies negatywne zjawiska nadciśnienia w dolocie jak benzynach .... to primo
    Druga sprawa , ze jeszcze dochodzi kwestia vnt ... autor ma auto bez lecz ... zmienia sie tazke geometria łopatek .... benzynki nie maja (opr&#243;cz chyba 911 turbo)...

Tyle wynika z mojej wiedzy ... ps dla autora ... kiedyś tez rozważałem montaż , tylko po zebraniu info ... przeszło mi .... Jeżeli chodzi o wrażenia akustyczne .... mi wystarcza wydech 2.5 cala i zmieniająca geometrie loszka pod maska ....