ASO Poznań

Kubster

Nowy
Auto
Obecnie MY19 Giulia Super 200 KM, wcześniej GT 1.9 JTD
Czołem,

Założyłem temat gdyż moją Giulię kupiłem w Warszawie u Dukiewicza, sam zaś jestem z Poznania i zastanawiam się któremu ASO w Poznaniu powierzyć swoje finanse na przeglądy, licząc na pełen profesjonalizm.

Jeżdżąc wcześniej GT w dieslu, miałem swojego sprawdzonego p. Maruniaka z ul. Lęborskiej, którego zdecydowanie polecam tym, którzy już poza ASO.

Znawcom będę wdzięczny za info.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Ja nie mam doświadczenia z ASO, ale wydech wymieniałem na św. Marcina. Dali posłuchać innego auta ze zmienionym wydechem. Przetrzymali mój fabryczny kiedy nie miałem co z nim zrobić. U nich też zgłosiłem wymianę karbonowej listwy progowej na gwarancji i mimo, że wada produkcyjna nie była ewidentna, to ogarnęli. Trwało to długo, ale podobno tyle trwała decyzja FCA. Aktualizację softu zrobili na doczekaniu. Przed zakupem chcieli dać auto na całodniową jazdę próbną. Póki co nie mam negatywnych doświadczeń z nimi.

Ja nie mam doświadczenia z ASO, ale wydech wymieniałem na św. Marcina. Dali posłuchać innego auta ze zmienionym wydechem. Przetrzymali mój fabryczny kiedy nie miałem co z nim zrobić. U nich też zgłosiłem wymianę karbonowej listwy progowej na gwarancji i mimo, że wada produkcyjna nie była ewidentna, to ogarnęli. Trwało to długo, ale podobno tyle trwała decyzja FCA. Aktualizację softu zrobili na doczekaniu. Przed zakupem chcieli dać auto na całodniową jazdę próbną. Póki co nie mam negatywnych doświadczeń z nimi.

Na św.Michała :) Za 2 miesiące mogę dać znać czy na Gorzysława jest ok. Pozdrawiam

Nie znam osobiście aso w Poznaniu, ale pracowałem z człowiekiem którego kuzyn pracuje w aso. I po tym co się nasłuchałem, jak się chwalił tym co mu od kogo podmienili do jego bravo to nie dam auta do aso. Nie ma takiej możliwości.
Jedyne miejsce w które oddaje, a i to tylko do cięższych spraw (np brak warunków do podniesienia wysoko auta) to tylko i wyłącznie Nagórski w Łęczycy/Poznaniu. Poszukaj adresu w sieci.
Jak dla mnie Piotr to solidny zawodnik w tym temacie. Uważam że warto.

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Na św.Michała :) Za 2 miesiące mogę dać znać czy na Gorzysława jest ok. Pozdrawiam

Dzięki za info. W Auto-Centrum wymienia olej i filtr za 200 zł mniej niż w Polcarze (780 zl) i Voyagerze (750zl) więc ta pierwsza wizyta będzie tam.
Daj znać jak w Polcarze.
Natomiast Piotra Nagorskiego znam ale to dla mnie za daleko.

Nie znam osobiście aso w Poznaniu, ale pracowałem z człowiekiem którego kuzyn pracuje w aso. I po tym co się nasłuchałem, jak się chwalił tym co mu od kogo podmienili do jego bravo to nie dam auta do aso. Nie ma takiej możliwości.
Jedyne miejsce w które oddaje, a i to tylko do cięższych spraw (np brak warunków do podniesienia wysoko auta) to tylko i wyłącznie Nagórski w Łęczycy/Poznaniu. Poszukaj adresu w sieci.
Jak dla mnie Piotr to solidny zawodnik w tym temacie. Uważam że warto.

Z tego co się dowiedziałem to u Nagórskiego jest obecnie FIAT, i nie robią Alf na gwarancji niestety.

a czy w ktoryms z wspomnianych punktow zrobie geometrie i postawia diagnoze czemu sciaga mi na prawo? Moga to byc opony bo zaczelo sie to dziac po zalozeniu zimowek. Co prawda w przypadki nie wierze dlatego wolalbym to sprawdzic.

Ja polecam Voyagera na Św. Michała. O Pol Carze na Gorzysława zapomniałem, bo zawiodłem się. Geometrię tam też oblecą. Co do niej to mam swojego zaufanego pod Obornikami, który w 159 TI Q4 robi wszystko ok na "normalnych" laserowych urządzeniach, które kalibruje 2x/rok.
Nie zdziera opon, ani nie ściąga, jak bywało po innych wynalazkach w ileś tam D. Mogę z czystym sumieniem go polecić.

A daj namiar na tego pod Obornikami.
Muszę z Teresko podjechać.

Rożnowo. Leszek Twardecki. Jadąc od Poznania (w kierunku Piły) w Rożnowie (za Obornikami) skręcasz na skrzyżowaniu ze światłami w lewo. Następnie pierwsza w prawo i po 100-150 m w prawo, pierwsza chałupa. Tylko musisz się umówić. Nie mam telefonu do niego. Ale polecam. Starszy facet i poprawił mi zbieżnośc po 3D, bo jak mi ustawili, to komplet opon był do wymiany... Robiłem u nieg szereg aut, różnych marek i nigdy się nie zawiodłem.

Dzięki. To muszę się wybrać bo ściąga mi na stronę i ewidentnie lekko zdziera opony z jednej strony.
Ile kosztuje w ogóle taka przyjemność? Niekoniecznie tam gdzie piszesz, ale w ogóle. Pytam bo absolutnie nie mam pojęcia.

Za sprawdzenie i ustawienie 4 kół w TI ok. 150-200 PLN.

Zapisałem się dzisiaj na pierwszy przegląd (75.000 km) do Voyagera. Do tej pory jeździłem do Pol-Caru, więc będę miał porównanie.

Cześć, no więc pojechałem na pierwszą zlewkę oleju po dotarciu do Auto Centrum na Wojciechowskiego. Szału nie ma, gdyby nie najtańsza opcja bo za 560 zł, to pewnie bym się zastanowił, bo odrzuca mnie fakt pracy jedynie w godzinach 8-16 i zamknięte w sobotę.

Parę dni temu pojechałem do Voyagera sprawdzić elektryczny hamulec postojowy. Widać, że chcieli zrobić dobre wrażenie i przy odbiorze na koniec dnia auto było umyte i odkurzone wewnątrz. Mam umówioną jeszcze za kilka tygodni wymianę czujnika IBS więc zobaczymy jak im pójdzie. No i pracują bardzo elastycznie 7-21

A propos Voyagera, to mi przy pierwszej zmianie oleju (ledwo 10k km) porysowali błotnik, więc oglądajcie dokładnie auto przy odbiorze ;)

U mnie poszło względnie sprawnie, ale za wymianę obudowy lusterka policzyli... 110 zł. Bez komentarza.

W piątek oddaję na przegląd Julcię. Zobaczymy. Dam znać.

Jestem po przeglądzie na Św. Michała. Powiem tak: wszystko ok, oprócz ceny. Wymiana oleju i filtrów (oprócz paliwa) oraz dodatkowo odkażanie-czyszczenie klimy -prawie 1,5 koła. Trochę przesada.
Policzono też usługę umycia auta - przy tych cenach, to powinno być za przysłowiowe 1,23 PLN.
Zadowolony jestem lecz ceny powalają. Filtr kabiny za 140 PLN? Gruba przesada.
Jednym słowem skasowali jak za zboże...

Amortyzatory
Powrót