Oldal 1 a 2 12 UtolsóUtolsó
Pokaż wyniki od 1 hogy 10 a 18

Arról, hogy: égő olaj :/

JaGGeR
    Vendég

Domyślnie égő olaj :/

Szia

Niepokoi mnie pewna sprawa - zacząłem zauważać pewien ubytek w poziomie olaj... jakieś 0,5 litra na każde 1000 przejechanych kilometrów... czy to możliwe że motor 1,6 TS z przebiegiem 130 tyś bierze olaj?? Olej wymieniałem miesiąc temu, Mobil S, nalałem pod górną kreskę, a dziś sprawdzam i już jest w połowie miarki...

A jak jest u Was???

Moszkvában

Jagger

› Więcej...: égő olaj :/

A felhasználó Rómeó
    Él
    Bydgoszcz
    Automatikus
    166 JTD
    Üzenetek
    2,650

Domyślnie

a szybko nowy olaj zrobil sie czarny?? na poczatek zmien olej

0,5 litra to jeszcze nie tragedia, mi chlała 1,5 litra na 1000 przed wymianą pierscieni

JaGGeR
    Vendég

Domyślnie

Idézet Írta Alfista
    a szybko nowy olaj zrobil sie czarny?? na poczatek zmien olej

0,5 litra to jeszcze nie tragedia, mi chlała 1,5 litra na 1000 przed wymianą pierscieni

Właśnie olej jest żółciutki, miesiąc temu wymieniany, przejechałem na nowym olaj max 1000 km i już brakuje 1 cm na miarce.... czyli ok pół litra....

A felhasználó Rómeó
    Él
    Bydgoszcz
    Automatikus
    166 JTD
    Üzenetek
    2,650

Domyślnie

to narazie to zostaw i dokladnie poobserwuj jak jest z tym spalaniem, jesli niema przedmuchow do skrzyni korbowej i olaj sie nie robi czarny to sie nie ma czym przejmowac

JaGGeR
    Vendég

Domyślnie

Idézet Írta Alfista
    to narazie to zostaw i dokladnie poobserwuj jak jest z tym spalaniem, jesli niema przedmuchow do skrzyni korbowej i olaj sie nie robi czarny to sie nie ma czym przejmowac
    czyli co? w razie czego dolewać??
    przecież to nie dwusuw jak trabant

A felhasználó Rómeó
    Él
    Bydgoszcz
    Automatikus
    166 JTD
    Üzenetek
    2,650

Domyślnie

Idézet Írta JaGGeR
    czyli co? w razie czego dolewać??
    przecież to nie dwusuw jak trabant
    to zmien pierscienie i bedziesz mial spokoj, pewnie ci sie troche listewki na olajowych wytarły i stąd ten ubytek olaj..

ale 0,5 litra to nie tragedia, trzeba wziąć rowniez pod uwage ze to luzno spASOfeladatok motor nastawiony na wysokie krecenie przez co po moze sobie chlapnąć troche oleju i wcale mu to nie zaszkodzi

nowe silniki tez biorą olej, w niektorych dieslach to i 1litr musialbys dolewac

JaGGeR
    Vendég

Domyślnie

Idézet Írta marcins737
    Alfista , a o co chodzi z tym czarnym színem olaj :?: u mnie zawsze jest czarny po jakimś czasie i chyba w każdym aucie tak było

dokładniej - po jakim czasie od zmiany olaj ma prawo być czarny :?:

(mój motor spala od 0,1 do 0,15 litra na 1000 km , lubię kręcić wysoko)
    Ale Ty masz diesla, w dieslu to normalne, olej zaraz po wymianie ma prawo robić się czarny i jest to objaw zdrowego motor, jemu chodziło o przedmuchy i zmianę koloru przy benzyniakach

A felhasználó Mániákus resoraków
    Él
    Gdansk
    Üzenetek
    54

Domyślnie

szín olaj nie stanowi tak bardzo o jego własciwosciach smarnych ... to ze jest lekko przepalony i zanieczyszczony to rzecz normalna ... olaj ma prawo być czarny po przejechaniu juz 2tys km ... zalezy od oleju ...

moja beta pali 15l na 1000km ...

takze panowie 0.5l na 1000 ... śmieszna ilość ..

a to ze pali olej w aucie ktore jest z 2000 roku .. moze napisz ile ma przebiegu ... to lepiej zobrazuje ten twoj motor ...

w kazdym razie jak Ci oleju ubywa to najpierw zobacz wycieki ... po drugie zmierz kompresje ... mogą tez być jzu wypalone uszczelniacze zaworowe ...
    moze być tez tak ze masz uszkodzony ktorys pierscien zbierający ... i auto bedzie miało kompresje elegancką ... bedzie szło jak trzeba ... a olej bedzie złopało litrami i dymiło na potęge ... tak jest w moim przypadku

alfista nowe silnki ktore biorą olej ... owszem są takie ... ale ja takiego bym nigdy nie kupił nie uwazam tego za normalne ... przykład : nowy nissan primera w jego motorch benzynowych fabryczne spalanie oleju jest określone w granicach 0.15-0.5 l na 1000km ... i to jest prawidłowość z instrukcji ... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

swoją drogą nie widzialem jeszcze nowego diesla ktory paliłby olej silnikowy fabrycznie ... moim zdaniem głupota...
    to są silniki wysokoprężne! ... tam nie ma mowy o takiej sytuacji ...
    1980r. E21 335csi reconstruction in progress ;]

A felhasználó Rómeó
    Él
    Bydgoszcz
    Automatikus
    166 JTD
    Üzenetek
    2,650

Domyślnie

mnie chodzilo o przedmuchy ze wtedy jak zalejesz nowy olaj to po chwili jest czarna woda..

u mnie od wymiany pierscieni nie robi sie czarny i juz nie bierze olaj, jest caly czas przezroczysty i ma szín jak z banki na bagnecie

ale to moze dlatego ze mam caly motor jak nowy a duzo nie jezdze i olej zmieniam co 6-7tys

A felhasználó Rómeó
    Él
    Bydgoszcz
    Automatikus
    166 JTD
    Üzenetek
    2,650

Domyślnie

Idézet Írta Jaras E21

swoją drogą nie widzialem jeszcze nowego diesla ktory paliłby olaj motorowy fabrycznie ... moim zdaniem głupota...
    to są silniki wysokoprężne! ... tam nie ma mowy o takiej sytuacji ...
    to proponuje kupic najnowszego paska w tdiku to sie zdziwisz ile potrafi schlac olaj, u starego we firmie sa 3 i kazdy chleje pomiedzy 0.7-1litrem na 1000km

Hasonló témák

1. égő olaj, mit tegyek?
    Létrehozott lokuss szakasz 156
    Válasz: 30
    Utolsó hozzászólás szerzője: 08-06-2016, 21:10
  2. [159] 1.9 JTS égő olaj
    Létrehozott Dejvvv a szakasz 159/Brera/Brera Spider
    Válasz: 55
    Utolsó hozzászólás szerzője: 07-05-2014, 22:51
  3. Égő olaj 156 1.8 T. S.
    Létrehozott monomach szakasz 156
    Válasz: 4