Problem z aktualizacją softu w connect nav+

• Autor wątku Autor wątku gallx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam,
muszę siąść do tematu i:

nit sw number nit937l4025
nit sw version 0 9
jak widac stary soft 2509. pobralem dzieki koledze z poprzedniego postu soft, ale tak jak pisał - zmiana wersji pewnie wiele nie wniesie.

czy na starych wersjach softu chodzą wszystkie mapy? czy ktoś może podać namiar, gdzie takie mapki znajde?

myślę że zacznę od czyszczenia lasera. ale mapy gdyby ktoś podał - będę zobowiązany. może być na prv.

Ostatnia edycja:
witam,
panowie, musze siasc do tematu, a nadal mam braki w wiedzy - tematy są rozsypane, nigdzie niema [nie znalazłem :)] jakiejś skompilowanej wiedzy na ten temat.
czy ktoś znalazł miejsce gdzie wszystko jest wmiare klarownie opisane?

problem dotyczy alfy z konca 2001 roku, 2.0 selespeed

nit hw version 2
nit sw number nit937l4025
nit sw version 0 9

co można z tym zrobić: czy warto aktualizować i na jaki soft [proszę o wskazanie linka lub tematu lub miejsca w sieci],
jakie mapy na tym pójdą? czy ktoś takowe posiada, i udostępni w celach testowych?

będę zobowiązany za wsparcie - tymczasem ide dalej szukać.

wersja softu 4.25 - czyli istnieje możliwość aktualizacji do 4.26. jakichkolwiek zmian raczej nie uświadczysz więc nie warto się bawić.
mapy : http://www.navigation.com/is-bin/IN...Ut&JumpTo=OfferList&PersistNavigationMenu=YES
ew

pozdrawiam,
Adam

wersja chyba jednak inna, adam;)
25.09 na moje oko.

pytania co do ew. problemow podczas aktualizacji i dzialania map nadal aktualne.b
bBTW: czy polskie komunikaty w mapach występują?:)

tak, sorry :D
masz 25.09 - możesz zaktulizować na 26.16 bez problemów.
jak znajdę link to zedytuję posta.

jeśli aktualizujesz zgodnie z opisem, który już tu gdzieś podałem, nie powinno być problemów.
Niemożliwe jest wrzucenie wersji oprogramowania 5.xx na 26.xx - końcy się zazwyczaj błędem lub śmiercią navi :)
wersja 5.xx daje możliwość odsłuchu MP3 :)
info nt aktualizacji - http://home.planet.nl/~jwq/temp_gta/diagnose_uk.pdf

co do map. klikasz tu :
http://peb.pl/inne-systemy-nawigacy...v-navteq-fiat-alfa-lancia-21.html#post3737546

ściągasz, nagrywasz na dobrą CD z małą prędkością i masz 24 h na wypróbowanie :)
niezależnie od wersji oprogramowania mapy muszą działać.

co do samego użytkowania map :
- nie ma komunikatów w języku polskim
- pokrycie polski dosyć aktualne (w naszym regionie brakuje oczywiście A1 :) - już sporo polski przejechałem z tą Navi i daje radę
- zaznaczone miejsca POI (ale jest absurd ! można wybrać tylko jeden rodzaj POI - hotele lub stacje lub parking ....)
- brak info o korkach, fotoradarach itd :D ale to oczywiste
- mapy wczytują się dosyć szybko (trasa ok 300 km wczytuje się ok 30 sek)

w razie pytań wal,
ewentualnie możemy się spotkać w gliwicach i sobie zobaczysz co i jak :)

pozdrawiam,
Adam

Ostatnia edycja:
adam,
dzięki serdeczne. moje watpliwosci przedewszystkim dotyczyły map - czy są jakieś rodzaje, dodatkowe istotne elementy - do audi i bmw np. map jest mnustwo, tzn rozne rodzaje, edycje, do kazdego modelu co innego.
przetestujję mapy oczywiscie.
dzięki za opis, jak działają - to dla siostry, więc..;)
zabiore się moze dzisiaj za to - najpierw muszę wyciągnąc connecta w celu przeczyszczenia.
[już się boję tej roboty:P]
adam, dzięki!
p.s.
odezwę się na prv, to się jakoś zgadamy, wymienimy doświadczeniami na zywo;)

adam, i panowie - coprawda offtopic, ale: czy ktoś wyciągał connecta z deski? mam zrobione przez siebie klucze ktorym wyciagalem radio fordowskie. wsadzilem je w otwory, nie wiem -może są za cienkie, może coś jescze trzyma tą navi po za tymi górnymi zaczepami? nie drgnęła praktycznie....
i pytanie dodatkowe: czy navi bez map w trybie navi powinna pokazać wspolzedne, czy dopiero po zaladowaniu map ona się uaktywnia? chodzi mi o sprawdzenie łapania fixa przez gps, jescze przed załadowaniem map. czy można to sprawdzić?
jednym slowem: czy po przelaczeniu na navigację, bez map, navi pokazuje wam wspolzedne?

Witam

Mój problem polega na tym, że nie mogę uruchomić procedury aktualizacji. Po pojawieniu się napisu "CD Error" powinienem przekręcić kluczyk na OFF i włączyć radio lewym pokrętłem. Niestety gdy kluczyk jest w pozycji OFF to radia nie włączę.
Pytanie w związku z tym: Czy radio musi mieć możliwość włączenia bez kluczyka w stacyjce (jeżeli tak to jak to przerobić)? U mnie włącza się tylko gdy kluczyk jest w stacyjce w pozycji MAR.

elbarto

Do wyciągania navi użyłem dwóch śrubokrętów. Następnie przez delikatnie szarpanie w lewo i prawo navi wysunie się z deski. Na trzecim zdjęciu widać zatrzaski które je trzymają.

Zdjęcie032.jpg Zdjęcie033.jpg Zdjęcie034.jpg

tttt

mam pytanie czy jak mam w swojej alfie 147 connect nav + moge wgrac soft firmware 5.0?

---------- Post added at 22:35 ---------- Previous post was at 22:22 ----------

mam jeszcze jedno pytanie gdzie albo jak sprawdzic jaki ma sie soft?

Odgrzeje kotleta by się dowiedzieć,
Czym konkretnie grozi próba aktualizacji softu 26.16 na 5.00 ?
Co dokładnie się zepsuje, jaka jest procedura naprawy no i koszty...

Odgrzeje kotleta by się dowiedzieć,
Czym konkretnie grozi próba aktualizacji softu 26.16 na 5.00 ?
Co dokładnie się zepsuje, jaka jest procedura naprawy no i koszty...

W najlepszym przypadku wypluciem płyty w najgorszym zabiciem softu i koniecznością "ręcznego" programowania epromu. W swojej poprzedniej 147 tez chciałem próbować ale jak się przetoczyłem po forach to sobie odpuściłem. Aktualizacja XX.YY na X.YY jest niemożliwa. MP3 nie ruszy bo jest to uniemożliwione przez brak odpowiedniego hardware, przeczytałem jak Chuck Norris cały internet i wygrzebałem to na jakimś serbskim forum.

Dla osłody mogę dodać że Connect Nav+ w mojej 147 na sofcie 26.16 chodził idealnie a w GT mam 5.0 i zamula tragicznie. Poza tym mam Bose więc MP3 na tym i tak nie da się słuchać...

Podsumowując radzę dać sobie spokój...

Zamerzam nad nim jeszcze popracować ale dzięki za ofertę :)

Witam.Mam pytanie do tych kolegów którym udało się lub już mieli :) korzystać z wersji 5.00. Chodzi mi o nagrywanie płyt..katalogów.Z tego co wyczaiłem a przed chwilą zmieniłem firmware na MP5.00 to nie wyświetla mi katalogów tylko sumę wszystkich mp3 na płycie .Wyświetla nazwy utworów przy ich odtwarzaniu ..co było miłym zaskoczeniem.A pomiędzy katalogami mogę się poruszać strzałkami ^ V cyfry 7,9.Przy czym jeśli mam np.w 1 katalogu 22 utwory to po zmianie na następny katalog mam już wyświetlany np. numer 23.Czy odpowiednie nazwanie katalogów jak np. w emulatorze zmieniarki pozwoli na ich wyświetlenie ?.Oto kilka fotek z procesu zmiany softu...zresztą trwało to ku mojemu zdumieniu jakieś 3 minuty :)..później płytkę wysunęło z odpowiednim napisem...i mam możliwość słuchania mp3. 20120117105.jpg20120117110.jpg20120117109.jpg20120117108.jpg20120117111.jpg20120117112.jpg

Witam, dzisiaj bez najmniejszych problemów (dzięki Waszym dotychczasowym wytycznym :)) udało mi się zmienić wersję Connect Nav+ z 4.07 na MP5.00. Mam w związku z tym trzy pytania:
1. Czy rzeczywiście udało się komuś w tej wersji MP5.00 uruchomić komunikaty w nawigacji i rozpoznawanie głosu w języku angielskim?
2. Czy w czasie odtwarzania "empe trójek" zamiast napisu MP3 (w lewym górnym rogu czarnego okna - 6. zdjęcie w ostatnim poście kolegi andrzejm36) wyskakują Wam "krzaki" typu %#@*? Pytam, bo widzę, że andrzejm36 ma prawidłowy napis MP3.
3. Czy w czasie odtwarzania MP3 nazwy menu z prawej strony (TA, Shuffle, Scan, CD Setup itd.) są nie widoczne?
Z góry dzięki za odpowiedź :).

z tego co wyczytałem gdzieś na forach anglojęzycznych soft 5.00 nie jest softem fabrycznym.Jest to robota jakiegoś Włocha.Nie ma możliwości uruchomienia komunikatów w języku angielskim.Jest niemiecki , włoski itd. Pewnie nie lubią angoli :). W czasie odtwarzania mp3 w zależności jak sobie nagrasz i opiszesz plik muzyczny wyświetlają się nazwy utworów i nie było krzaków.Co do pkt.3 to już nie pamiętam...sorry.Wiem jednak że zasadniczą wadą jest to że jeśli np. słuchasz utworu 67 i przełączysz na chwilę src na radio , wracając do cd masz utwór 1...i musisz znowu słuchać tego co przed chwilą albo przekręcić do 67 :). Pewnie szybko powrócisz do wersji 4.07 :) i kupisz jakąś tanią zmieniarkę bo u mnie w napędzie nawigacji na stałe jest płyta z mapami i nie chciałoby mi się wachlować pomiędzy mapą a mp3.

Ogromne dzięki andrzejm36 za szybką odpowiedź :). Co do tytułów, to one się wyświetlają dobrze, "krzaczy" wyłącznie napis MP3. Co do bocznego menu, to na Twoim zdjęciu widać, że napisy są widoczne (widać początek Audio setup). Co do downgrade'u na wersję 4.07 lub 4.08 (bo ta jest chyba najnowsza z oficjalnych), to w moim przypadku, gdybym chciał to zrobić, jest przysłowiowa "dupa zbita" - nie mam ani dostępu do płyty z takim oprogramowaniem, a w internecie, o dziwo, też nikt nie zamieścił obrazu takiego krążka - a ludzie mówią, że w "sieci" można znaleźć wszystko :P ;).

Heh, na temat aktualizacji Connect Nav+ przeczytałem chyba wszystkie tematy w tej sprawie na forum :D - dzięki temu udało mi się przeprowadzić upgrade bez narażenia życia swojego i nawigacji :cool:. Szczególnie (co pokazał Twój przypadek) kluczowe jest szybkie wbicie kombinacji 1-2-3-4 i R2.

Ostatnia edycja:
thesis - jak zrobic pl jezyk i navi pl?

Heh, na temat aktualizacji Connect Nav+ przeczytałem chyba wszystkie tematy w tej sprawie na forum :D - dzięki temu udało mi się przeprowadzić upgrade bez narażenia życia swojego i nawigacji :cool:. Szczególnie (co pokazał Twój przypadek) kluczowe jest szybkie wbicie kombinacji 1-2-3-4 i R2.

jak tytuł
jak w Thesisie 2002r Irej2003 zrobic pl jezyk i navi?

Amortyzatory
Powrót