Kobiecie jednak jest łatwiej w tym przypadku
Ja się z tym męczyłem, wymienić wymienię ale ręce całe pocięte
Jak zwykle rozbija się o dobre narzędzia, w tym przypadku małe ręce![]()
Kobiecie jednak jest łatwiej w tym przypadku
Ja się z tym męczyłem, wymienić wymienię ale ręce całe pocięte
Jak zwykle rozbija się o dobre narzędzia, w tym przypadku małe ręce![]()
Była: 156 1.9JTD SP3
Witam, chodzi o wymianę żarówki mijania w AR 156 a dokładniej o te druciki blokujące, przy wyciąganiu trzeba je wcisnąć i odchylić na boki lewy w lewo a prawy w prawo, a potem po włożeniu nowej żarówki... czy trzeba je też wciskać czy tylko nasunąć na oprawkę nowej żarówki?
Żarówka wymieniona, z wymontowaniem starej nie było problemu nawet z tymi drucikami ale potem zapięcie tych drucików to już droga przez mękę, jeden zapiął sie od razu ale z drugim sie chwilke męczyłem aż w końcu sam nie wiem jak i czy w ogóle jest dobrze zapięty to nie wiem, ale świeci.
Spaliła mi się ostatnio prawa żarówka świateł mijania.
Wymieniłem obie, jednak prawa świeci centralnie na wprost?
Sprawdzałem i wydaje mi się ze wszystko dobrze założyłem.
Jakieś pomysły?
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Witam
Za Chiny nie mogę wymienić tej żarówki (światła drogowe) w Alfie GT. Wymieniałem żarówki w Matizie i SsangYongu i do tej pory nie sprawiało to problemu. Alfa GT mnie przerosła.
Są te druciki które trzeba odblokować ale nie ma jak - ten haczyk jest za duży i żadne wciśniecie nic nie da. Jak się je wciska po stronie tego haczyka na samym końcu - palce poranione, jak po stronie drucika też nie idzie. Piszecie że trzeba wcisnąć i lewy na lewo a pracy na prawo - jak widać na zdjęciu nie ma jak bo blaszka broni.
Nie wiem, może mam jakieś inne klosze jak Wy, poradźcie coś bo palców już nie czuje i zaraz zacznę czymś rzucać!!
a nie pomyślałeś, że trzeba drugą stronę odblokować...
mijania wymienia się łatwo, 5 minut na jedną stronę. Ważne to wsadzić oprawkę idealnie rowno w klosz, dzióbkiem do góry. Od strony kierowcy dobrze jest odkręcić osłone rury dolotowej, ale to dwie małe śrubki, pół minuty roboty.
Zdjęcie kolegi wyżej jest faktycznie do góry nogami))