czy można wymienić fotele w 156 fotele z poduszkami od anglika

• Autor wątku Autor wątku Piotrek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotrek

Guest
Mam pytanie czy można włożyć fotele od anglika do wersji europejskiej w alfie 156.
1/ czy mozna przełozyć fotele bez przekładania tapicerki czyli fotel pasazera bedzie miał regulację a fotel kierowcy nie będzie miał regulacji.
2/ czy w fotelu pasażera jest jakś mata informująca że siedzi pasazer,
3/ czy poduszki będą działać prawidłowo.
Mam pytanie też jak wymontować poduszki z fotela.

czy aby na pewno?
w angliku regulacja jest po prawej stronie a u nas po lewej
w fotelu pasażera jest mata informująca o obecności czyli w angliku będzie po lewej a potrzeba po prawej...
zamiana foteli miejscami (pas<-->kierowca) też nic nie da bo zapięcia pasów będą po stronie zewnętrznej

Nie zapominajmy że w fotelu kierowcy zamontowany jest podłokietnik.

Oczywiście przeróbka foteli czyli wymiana tapicerek to nie jest duży problem. Godzina i gotowe :)

Ostatnia edycja:
czy aby na pewno?
w angliku regulacja jest po prawej stronie a u nas po lewej
w fotelu pasażera jest mata informująca o obecności czyli w angliku będzie po lewej a potrzeba po prawej...
zamiana foteli miejscami (pas<-->kierowca) też nic nie da bo zapięcia pasów będą po stronie zewnętrznej

ja mam z angola i wszystko działa.

Mam pytanie czy można włożyć fotele od anglika do wersji europejskiej w alfie 156.
1/ czy mozna przełozyć fotele bez przekładania tapicerki czyli fotel pasazera bedzie miał regulację a fotel kierowcy nie będzie miał regulacji.
2/ czy w fotelu pasażera jest jakś mata informująca że siedzi pasazer,
3/ czy poduszki będą działać prawidłowo.
Mam pytanie też jak wymontować poduszki z fotela.

Jest tak fajna zakładka "szukaj"...

http://www.forum.alfaholicy.org/forum_ogolne_o_alfa_romeo/11775-jest_z_tymi_momo_z_anglikow.html

Tam masz ze zdjęciami i kwestią podłokietnika, regulacji lędźwiowej i poduszek.

Amortyzatory
Powrót