Wywali. Dlatego piszę, że musisz przełożyć albo podłączyć (to logiczne, że musisz "przedłużyć" kable).
Wywali. Dlatego piszę, że musisz przełożyć albo podłączyć (to logiczne, że musisz "przedłużyć" kable).
Aaa no chyba że tak super dzięki za pomoc !
Ja mam prawdopodobnie fotele z anglika (nie mam maty w prawym i właśnie dokupiłem) ale do tej pory jak miałem zamontowane to nie miałem żadnego błędu poduszki.
Panowie potrzebuje jeszcze kilku informacji , mianowicie jak podłączyć sterowanie fotelem ,
Kabel czerwony - zasilanie maty
Brązowy - podświetlenie ogrzewania
biało czarny - masa ogrzewania
Teraz bym potrzebował informacji na temat kabli :
Białego , gruby czarny , cienki niebiesko-czarny , cienki biało czerwony , cienki pomarańczowy , wszystkie cienkie kable wychodzą ze sterownika fotela i nie wiem zbytnio gdzie dać
Sprawdź w Elearn. Tam są wszystkie schematy
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)
No właśnie nie mogę zlokalizować tych 3 kabli cienkich , te grube tam znalazłem i to jest zasilanie i masa lecz samo podłączenie tego nie daje żadnego efektu działania tego mechanizmu
To i ja się przyłączę do was, nabyłem Angliki w pełnej elektryce, a moja instalacja posiada w zespolonej wtyczce 3 moduły ale brak drugiej wtyczki i bezpieczników w bagażniku. Jadę jutro spróbować wymontować z dawcy.
Aż jestem ciekaw czy będzie się dało to jakoś spiąć������
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Wszystko się da. Schematy elektryczne do ręki i jedziesz, najpierw z instalacją a później podłączasz resztę. Jeśli nie przeszkadza ci pamięć fotela pasażera, to możesz tak jeździć. Jeśli chcesz miec jak trzeba to musisz porzeźbic w sterownikach fotela. Na naszym forum swego czasu zajmował się tym z powodzeniem kolega [MENTION=4833]maly_777[/MENTION]
- - - Updated - - -
Ostatnio edytowane przez MikeDraven ; 06-06-2020 o 20:50
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)
Witam ponownie, nie stety nie da się przeszczepić instalacji z anglika, ale to nie istotne, tak jak kolega wyżej pisał nie umiem rozkminić podłaczenia foteli, niby elearn, bo tam wszystko jest, ale nie stety, zasilanie i masa to nie wszystko. Potrzeba jeszcze podać sygnał z linii CAN, czyli z tych trzech ciękich kabli, czego nie ma w elernie.
Jeżeli ktoś posiada takie informacje, będę wdzięczny niesamowicie.