Mam już przejechane ponad 60k km na tarczach nawiercanych Zimmermanna i wszystko jest ok, żadnego bicia, pęknięć, itp. Klocki w tym czasie zmieniałem raz (miałem tańsze Ferodo, teraz mam Zimmermann).
Mam już przejechane ponad 60k km na tarczach nawiercanych Zimmermanna i wszystko jest ok, żadnego bicia, pęknięć, itp. Klocki w tym czasie zmieniałem raz (miałem tańsze Ferodo, teraz mam Zimmermann).
A ja te Zimmermanny wywalam w kosmos. Zużyły się nierównomiernie (pewnie dlatego że dziurek nie przepychałem) i pojawia się bicie przy hamowaniu z wyższych prędkości. Dla mnie te dziurki zbędny bajer, wracam do gładkich tarcz.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ostatnio zakupiłem na autosklep24 ori tarcze pod małe brembo w promocji za 340zl.
Do tego pewnie siądą ceramiczne ATE i myślę, że fajny komplet z tego wyjdzie
Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka
147 1.9 jtd 2011-2018
159 1.9 jtdm q-tronic 2018-??
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Miałem je w kilku samochodach, po przejechaniu kilku kkm te klocki nie hamują, a dodatkowo przy ostrzejszym hamowaniu przegrzewają tarcze.
Zastosowanie nacinanych tarcz powinno poprawić sytuację, ale przy ich cenie, nie chciało mi się bawić w takie kombinacje, ponieważ sa zdecydowanie lepsze klocki. Ta technologia nie ma nic wspólnego z poprawą hamowania, jak ma to miejsce przy tarczach ceramicznych, a jedynie klocki mają nie zostawiać widocznego osadu na felgach.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Mi zależy najbardziej na dobrym hamowania, niepiszczeniu, a pylenie to najmniejszy problem
Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka
pozdrawiam alfa_fan; ik@r 1063
AR 145 bx - smoczyca(drago);
AR 164 V6 - sokół millennium;
AR 159 jtdm - mała czarna;
AR 164 V6 tb - wściekła(furioso);
AR 166 V6 sportronic - black lady
Kupię wzmacniacz i wiązkę DSP
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Albo nie pylenie, albo hamowanie.
Które pylą najbardziej ? bo nie wiem za bardzo tak naprawdę.
Ja w swoich mam aktualnie Ferodo, i nie widzę problemu.
Poruszam się głównie Deltą III TwinTurbo mojej żony, i nie mam zastrzeżeń do hamulców. Przód i tył zestaw Brembo/Ferodo Premier.
W 159 miałem to samo, lub Textary, w obu miałem małe Brembo. Wszystkie samochody nie seryjne
Bardzo dużo tego montujemy na warsztacie, w zasadzie zero problemów.
Z ATE Ceramic wszyscy moi klienci, łącznie ze mną (miałem w 147 1.9 16 ++) byli nie zadowoleni ze skuteczności tych klocków, a w co 2 aucie tarcze się przegrzewały.
- - - Updated - - -
Piszczenie głównie powoduje zacisk w przypadku Brembo, ponieważ nierównomiernie tłoczki pracują, rzadziej to wina klocków