jasio79 ale Ty p.....z naprawdę. Daj sobie spokój z tymi bredniami.
jasio79 ale Ty p.....z naprawdę. Daj sobie spokój z tymi bredniami.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Akurat od dłuższego czasu kupuję u nich wszystkie części, łącznie z elementami zawieszenia. I jeszcze wtopy nie miałem.
Z rozpatrywaniem gwarancji wszędzie jest ciężko, również u Ciebie. Zapomniałeś jak miałeś wywalone na to, jak podczas dokręcania urwała mi się śruba górnego poliftowego wahacza zakupionego właśnie u Ciebie? Najłatwiej zwalić na zły montaż, a potem pisać, że przecież te śruby się urywają i to normalne. No sorry.
Milion razy wolę kupić nowy zamiennik, niż ten pseudoregenerowany w sumie złom. Przynajmniej sworzeń w zamienniku będzie nowy.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Sam napisałeś że nie dokręcałeś kluczem dynamometrycznym(45-50 NM) i nie masz pretensji a poza tym z tego co pamiętam wymieniłem ci wahacz na inny doliczając tylko koszt regeneracji sworznia. W wahaczach poliftowych sie ukręcają sworznie z racji innego materiału(hartowanie powierzchniowe) i z tego że jest cieńszy.
Chcesz nowy zamiennik prosze bardzo, ale w zamienniku i sworzeń i sam wahacz wykonany jest z gorszego materiału i dokręcając go tak samo może sie ukręcić przy montażu
A co, miałeś zregenerować drugi raz cały wahacz?
Gdybym wiedział od początku, że tylko zaklepujesz stare używane przez dziesiątki tysięcy kilometrów sworznie, to bym tego w życiu nie kupił.
Każdy jeden zamiennik jest lepszy od tego.
Nawet gdybyś montował oryginalne tuleje to nic by nie zmieniło. I tak wychodzi coś takiego - tuleje w zamienniku plus stary używany sworzeń. W cenie dobrego zamiennika.
Wow.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Bo?
Jest mnóstwo modeli wahaczy, w tym aluminiowych, nie piszę o 159, w których są wymienne sworznie, to co, to też nie dobre - czym różni się jedno od drugiego?
To, właśnie Ty, wrzucasz wszystko do jednego wora pisząc o "zamiennikach", albo podajesz konkretne marki/typy, albo piszesz dokładnie o niczym, bo zamiennik, zamiennikowi nierówny, a Ty operujesz tym określeniem, bez ładu i składu.
Nie wiesz na czym polega regeneracja używanych wahaczy z niewymiennym sworzniem, bo piszesz tak, jakbyś nie miał o tym bladego pojęcia - czegóż innego, niż usunięcia starego sworznia i zamontowania nowego się spodziewałeś?
Jakie "stare używane sworznie", czytasz to, co piszesz?
Ludzie Ci piszą, że kupowali i są zadowolenie, no ale przecież Ty wiesz lepiej, bo dokręcając na "ile wlezie", uszkodziłeś go prawda??? - to, kto jest temu winny?
Trzeba była, do wymiany tak wrażliwej i wpływającej na bezpieczeństwo, o czym sam pisałeś, części, zatrudnić fachowca, a nie brać się do tego samemu, mając do dyspozycji "młotek i przecinak" - jak masz podaną wartość momentu dokręcania nakrętki, to chyba nie po to, żebyś go sobie olewał i później szukał winnych.
Ostatnio edytowane przez dragon65 ; 26-08-2020 o 17:58
Krótko, bo życia szkoda:
nigdy nic nie kupię już w Motostacji. Komplet wahaczy (dół, góra, łączniki, obie strony) niby TRW (za radami forum!!!) pochodził, może ze 2 miesiące...
Nie wiem, bo już nie pamiętam, czy zrobiłem ze 2tys.km. Wszystko trzeszczało, pukało, zbieżność rozrylotana.
2 koła wyrzucone w błoto. Reklamacja? Groźby pozwów, procesów itp. Dałem spokój, bo szkoda mi czasu, nerwów i życia. Mam inne ciekawsze zajęcia i duuużo pracy.
No to kupiłem od jasio79. Chodzi do teraz. A to chyba już ze 2 albo 3 lata (chyba 3). Koła 19 cali na polskich drogach, Q4 TI.
No i wiem, co zrobię jak zaczną klękać...
jasio79- odezwę się jak będę potrzebował.
Pozdrawiam Was!
Ostatnio edytowane przez Yarek ; 26-08-2020 o 17:23
Ja następne kupię zamienniki i ch*j, bo mam słodkie wspomnienia, które opisywałem w poście #854 tegoż wątku. Z tymi wahaczami to każdy ma inne odczucia (doświadczenia). Tak dla rozładowania emocji przypomniała mi się pewna anegdotka, stara i znana jak świat, którą nie jeden już słyszał. O gościach, który jeden drugiemu wsadził palec do dupy. I tak obaj mieli palec w dupie, ale każdy z nich miał inne odczucia. Pozdrawiam.
Jasne, jasne - a, Ty "zapewne" tę rację masz, tylko za bardzo nie wiesz o czym piszesz - jeśli masz zamiar podejmować dyskusję, to skup się na argumentach, a nie "laniu wody" i wyciąganiu wniosków spod ziemii,w dodatku pisząc kompletne bzdury o jakichś "starych sworzniach" używanych do regeneracji wahaczy, bo chyba nie masz bladego pojęcia o czym piszesz i sworznie mylisz z wahaczami, o których regeneracji nie masz również bladego pojęcia, bo niby czego się po niej spodziewałeś, że dostaniesz nowy wahacz w cenie regenerowanego?
Ostatnio edytowane przez dragon65 ; 27-08-2020 o 05:53
Dragon65 czytając Twoje posty mam wrażenie, że robisz kopiuj wklej. Kupujcie sobie szmelc od kolegi i tyle. Ja nie kupie czegoś takiego nigdy.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html