Wytargaj ICS i daj do znajomego elektronika. Może wytropi co go boli, a już na pewno będzie wiedział o co chodzi z elektrolitam![]()
Wytargaj ICS i daj do znajomego elektronika. Może wytropi co go boli, a już na pewno będzie wiedział o co chodzi z elektrolitam![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Panowie apropo ICS. Mam taki problem, ze rano jak auto jest zimne , to Podswietlenie ics mi mruga delikatnie i słabo swieci. Jak juz w samochodzie jest ciepło po jakims czasie, to wtedy juz jest duzo mocniejsze poswietlenie i nie mruga. spotkał sie ktoś z czymś podobnym?
Rozkręć i sprawdź złącza.
lukasz06, ha mam identyczny problem. Zmieniłem aku na nowy i to samo, zdechł. Amperomierz w rękę i sprawdzanie co wcina prąd. I okazuje się, że 18 bezpiecznik jak u Ciebie. Dzisiaj już nie mam weny przy nim dłubać, na dniach wytargam ICS i sprawdzę czy to on ciągnie. Mam nadzieję, że to jest to. Jeśli nie, to ciekaw jestem tego, z czym się danus77 się spotkałeś - że regulator ciągnie prąd przez obwód wskaźników na desce rozdzielczej (czyli jak wspomniałeś przez kontrolkę), jednak prawie 3A prądu = +/- 30W to trochę dużo jak na kontrolki, a jeśli przez nie ciągnie, to siłą rzeczy musiałyby się świecić.
Odnośnie mrugania ICSa na zimno - gdy kupowałem auto stało dość długo nieodpalane, za pierwszym razem - w dużym mrozie - ICS świecił ciemno jak w nocy i trwało to przez pierwszą godzinę od odpalenia auta, dopiero gdy się zagrzało / rozmroziły szyby to zaczął świecić jasno i teraz raczej nie mam tego problemu. Ja zwróciłbym też uwagę na czujnik światła i jego połączenie - czy wszystko tam kontaktuje.
Ostatnio edytowane przez mkrol ; 25-01-2015 o 21:17
Po niedzieli dam icsa do sprawdzenia,dam znać jak coś się dowiem.a Ty puki co odłączaj minusową klemę aby nie rozładowało znów akumulatora.
eee łatwiej wyjąć bezpieczniki tak przez tydzień robiłem. Jutro wykręcę i zobaczę o co chodzi.
Ok, Panie i Panowie - wykręciłem ICSa, prąd zjada wtyczka zdaje się od zasilania radia.
Patrząc na ten schemat (http://www.forum.alfaholicy.org/atta...lu_ics-ics.jpg) jest to wtyczka D.
Rozczytując dokładnie na forum jakie ona ma funkcje doszedłem do tego, że pod jej pinami:
1 nic
2 nic
3 wyciszenie dla telefonu
4 terminal 30, battery - pewnie podtrzymanie ustawień?
5 wyjście kontrolne 12V (zapewnie jako informacja np do anteny albo zewnętrznego wzmacniacza)
6 nic
7 zapłon
8 masa
Czy nie podłączenie tej wtyczki może skutkować jakimiś konsekwencjami w działaniu reszty ICS (pomijając oczywiście brak radia)?
EDIT:
Te specyfikacje wyczytalem tu na forum (http://www.forum.alfaholicy.org/166/..._przerywa.html), jednak u mnie w polifcie ta wtyczka ma nieco inaczej piny ustawione. Prawdopodobnie mam ICS przedliftowy i teraz pytanie do znawców:
Czy ICS przedliftowy i poliftowy są plug'n'play, czy tez wlasnie radio moze miec inaczej ukladane piny? (bardzo w to wątpię, bo wtyczka wygląda na standardową ISO).
U mnie ta wtyczka patrząc od tyłu na radio to podłączone są w niej piny:1, 3, 4, 5, 8. Na 8 jest chyba masa.
Kolejny edit:
Czyli chyba mam tak, jak danus77 napisal w innym temacie:
I następny edit:
To jednak nie radio, a dokładnie zmieniarka. Tzn po odpięciu zmieniarki prądu nie czerpie. A po podpięciu zmeiniarki na wyłączonym radiu i wszystkim innym zmieniarka cały czas coś mieli, nieważne, czy z płytą w środku czy bez.
Czy zmieniarka powinna być dopasowana do ICSa? Mam na myśli generację ICS (mam pierwszą) i zmieniarki (mam poliftową zapewne).
Aha: zmieniara ciagnęła blisko 30W.
Ostatnio edytowane przez mkrol ; 01-02-2015 o 17:37 Powód: Sprawdzilem, ze mam inaczej piny we wtyczce
zmieniarka po właczeniu/wyłączeniu samochodu mieli płyty przez jakiś czas ale po paru minutach nie powinna wcale. Była dwa rodzaje zmieniarek i były miedzy sobą zamienne.
Dzięki gennosuke, jednak zmieniara nie wyłącza się. Czyli, że uszkodzona? A może to radio jest uszkodzone i wysyła cały czas info do zmieniarki, że jest włączone?
Zmieniarkę odpiąłem od ICS z tyłu ICSa, nie wiem więc czy ona ma osobne zasilanie, czy ciągnie je z ics?
U mnie problem zniknął po wymianie radia.