Witam
Chciałem zapytać jaki podchodzi klucz do wtrysków/wtryskiwaczy do alfy 2.4 JTD z 98r ?? chciałem je sprawdzić i ewentualnie regenerować bo przydymia na niebiesko a turbinkę niby dałem do regeneracji![]()
Witam
Chciałem zapytać jaki podchodzi klucz do wtrysków/wtryskiwaczy do alfy 2.4 JTD z 98r ?? chciałem je sprawdzić i ewentualnie regenerować bo przydymia na niebiesko a turbinkę niby dałem do regeneracji![]()
Gdyby wtryski były trafione to dymił by na czarno Dla mnie to bierze olej Albo pierścienie albo gumki na zaworach.
Dolot szczelny? EGR zaślepiony i wyczyszczony, że za wtryski się bierzesz? ...dwa że nie wiem jak w JTD, ale w CDI wtryski da się sprawdzic w poziomu złącza diagtnostycznego (mówię o tych pierwszych CDI)
Pierwsze 2,4 JTD czyli CF2 ( z ECU EDC15) nie maja możliwości sprawdzenia wtrysków przez złącze diagnostyczne, następne czyli CF3 taką możliwość już mają. Do demontażu wtrysków z tego co pamiętam potrzebny jest klucz imbusowy do odkręcenia stopki trzymającej wtrysk. W dziale " Zrób to sam" jest manual co prawda do JTDm-a ale coś ci tam rozjaśni.
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...i_wtrysku.html