Witam wiem ze sa rozne rodzaje tych elementow.. gladkie, metalowe, plastikowe itd. u mnie jest plastikowy prążkowany, oklejał to ktoś kiedyś folią ? o takoo naciagac czy szlifowac? pozdro!
Witam wiem ze sa rozne rodzaje tych elementow.. gladkie, metalowe, plastikowe itd. u mnie jest plastikowy prążkowany, oklejał to ktoś kiedyś folią ? o takoo naciagac czy szlifowac? pozdro!
Jesli jest prążkowany to nie plastikowy.
Ostatnio edytowane przez gar_krk ; 18-02-2014 o 19:24
No w dotyku taki jak plastik jest a ma strukturę taka prazkowana. Takie wypukłe paski. Da sie to jakos okleic?
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
A próbował ktoś odświeżyć to prążkowane aluminium? Może jakaś hydrografika? Tylko czy to trwałe jest?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Właśnie, próbował ktos ??)
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Oklejać ci się nie opłaca bo po jakimś czasie może odłazić,lepiej polakierować
ale to je amelinium i tego nie pomalujesz![]()
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Proszkowo bez problemu się pomaluje tylko malowanie właśnie może nic nie dać, bo na tym aluminium powstają takie beznadziejne ryski, których raczej nie da się zamalować. Albo skołować sobie plastikowy zamiennik lub zaryzykować, zdemontować, polecieć szlifierką oscylacyjną z papierem ściernym żeby zrobić na gładko(szczotkowane aluminium) i: pociągnąć jakimś lakierem lub(tu by się przydała wiedza odnośnie rodzaju tego aluminium - od tego zależy jakie kolory można uzyskać) puścić do anodowania, a po anodowaniu zamontować. Może kiedyś jak sam będę się za to zabierał to dam znać co wyjdzie.
Ostatnio edytowane przez Gruby86 ; 22-02-2014 o 22:27