Może mi ktoś poradzić jakąś firmę zajmującą się regeneracją odbłyśników w okolicach Mikołowa. Może ktoś już korzystał z takiej usługi i może polecić sprawdzonego fachowca.
Może mi ktoś poradzić jakąś firmę zajmującą się regeneracją odbłyśników w okolicach Mikołowa. Może ktoś już korzystał z takiej usługi i może polecić sprawdzonego fachowca.
na śląsku to chyba tylko Piekary...jak ja robiłem to dobrych opinii i poleceń nie było o nikim innym...
http://reflektory.katowice.pl/
Regenerowałem tam kiedyś reflektory z Punto GT, wyszły bardzo dobrze. Można oddać same odbłyśniki albo dać całe reflektory.
Natomiast tych z piekar nie polecam, podejście do klienta średnie...
Dzięki za info koledzy. Postanowiłem skorzystać z usług firmy PVL z Zabrza: http://www.pvlpolska.pl/
Mam do nich najbliżej i mają otwarte już od 7 rano więc zdążę to załatwić przed pracą. Jak będzie zrobione to zdam relację.
Info na przyszłość:
Firmy z Zabrza niestety nie mogę polecić gdyż nie byłem w stanie dostać się do siedziby firmy. Byłem o godz 7:15 pod wskazanym adresem, ale nie udało mi się znaleźć firmy PVL ponieważ mieści się w lokalu nr 21 w starej kamienicy, a najwyższy numer jaki udało mi się znaleźć to nr 15.
W związku z powyższym postanowiłem skorzystać z usług firmy z Katowic ul. Pod Młynem 31 . Firma jest czynna od 8:00 ale nie było problemu żeby umówić się z właścicielem na 7:30 więc udało się załatwić sprawę przed pracą. Na drugi dzień umówiłem się na odbiór po pracy na 16:30 i też nie było problemu. Na pewno dobry kontakt i szybka realizacja, niestety odbłyśniki były całe w kropki. Pan tłumaczył że strzelił mu wąż z kompresora i jakieś zanieczyszczenia dostały się na odbłyśnik. Spodziewałem się że będzie idealne lustro, a tu taka niemiła niespodzianka. Ponieważ gonił mnie czas nie chciałem czekać kolejnego dnia aż to poprawi, zresztą i tak uprzedzał że takie zanieczyszczenia często mu się zdarzają. Pan zaproponował że zamiast moich odbłyśników da mi inne z Mercedesa S klasa (soczewka i odbłyśnik jest identyczny jak w AR159). Miał 2 sztuki których nie regenerował bo są w stanie idealnym więc zdecydowałem się na tą opcję. Przy okazji zauważyłem że odcień powłoki lustrzanej napylanej w tym zakładzie jest trochę ciemniejszy od oryginalnej powłoki z odbłyśników z Merca. Moim zdaniem ciemniejsza powłoka gorzej odbija światło, ale ja się nie znam.
Dodam tylko że koszt regeneracji jednego odbłyśnika to 80zł.
Ostatnio edytowane przez sickboy ; 09-12-2015 o 22:26
Katowice ul. Pod młynem 31 też ja tutaj ogarniałem odbłyśniki
Polecam!
Jakby ktoś miał problem albo jakość budziła wątpliwości to można przysłać odbłyśniki do mnie lub bezpośrednio do wrocka vacmet. Sporo oddaję tam odbłyśników jak regeneruję światła i to od dawna. Zajmują się napylaniem powłok na reflektory, lustra sferoidalne i masę innych pierdółek które mają mieć lustrzaną powlokę.
Byłem dzisiaj w firmie Xenon Ekspert z Katowic, jestem bardzo zadowolony z efektu regeneracji lamp w moim aucie, gość konkretny i fachowy.
Ostatnio edytowane przez marsell ; 16-12-2015 o 18:27
marsell jaki był zakres prac i ile to kosztowało?
W Katowicach Pod Młynem robiłem regeneracje do 145. Wyszło idealne lustro. Byłem bardzo zadowolony z tego jak świeciły zwykłe h1.
W Piekarach robiłem do 166. Faktycznie niemrawi są w gadce kolesie, ale regeneracja zrobiona jak trzeba. Też jestem zadowolony z efektu końcowego. Chociaż mogli dokładniej klosze wypolerować![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva