Witam wszystkich. Jedno pytanie nie daje mi spokoju? Mam 166 przed FL i zastanawiam się czy da się jakoś przerobić ją na przód po FL z góry dzięki za info
Witam wszystkich. Jedno pytanie nie daje mi spokoju? Mam 166 przed FL i zastanawiam się czy da się jakoś przerobić ją na przód po FL z góry dzięki za info
Poszukaj na forum... było już o tym wszystko dokładnie napisane włącznie z ogólnym kosztorysem.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Wniosek ogólny jest taki że sie da, ale ekonomicznie jest to nieuzasadnione.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ja przerabiałem z nowego modelu na stary. Wszystko mialem w tym samym kolorze tylko zderzak przedni malowalem bo byla zakladana nakładka zendera. Przekładka razem z malowaniem zderzaka bez czesci 1200zl.
Ale piszesz tu o przekładce na przedliftową a części do przedlifta są druzgocząco niskie...... Nie ma nawet co porównywać. I tak jak już wspomniano. Dokładnie było to omawiane kilka razy z dokładnymi wycenami. I to całkiem świeżymi. Proponuję się wytężyć i użyć szukajki.
Ja pisalem o samych kosztach przerobienia bez czesci. A co za różnica czy sie przerabia stary na nowy czy nowy na stary model koszty robociznyh takie same.
Wg mnie bez kompletnego lakierowania całego auta po takiej przeróbce będzie to wyglądać kiepawo.
Do tego przy odsprzedaży "kopacze opon" jak to zobacza , to będą zaraz pisać scenariusze jakiego to mocnego strzała musiała przyjąć i że jest brzydka bo brakuje "jakiegoś plastiku" itp .
[C
Jak dla mnie to przed FL wyglada bardziej agresywnie, szczegolnie z zenderem. Ale widzialem tez po FL 3.2 Q2 czarna i nie powiem zebym sie nie zamienilAle zeby przerabiac? na pewno nie, doloz zendera i bedzie po sprawie, auto zmieni sie nie do poznania. Dam fotki dla przykladu.
Auto ktore kupilem w Maju
Tak to wyglada teraz - na zdjeciu nie ma przedniego Zendera bo zdjecie robilem w trakcie zakladania.
![]()
Ja jakieś trzy miesiące temu po stłuczce rozważałem założenie przodu poliftowego. Wyszło mi coś wtedy koło 5 koła, bez roboty... i plastików pod maskę.