Witam mam nastepujace problemy a wiec od poczatku.
Moja alfa miała nastepujace objawy poprzejechaniu np. 10 km gasła tak jak by miała jakis licznik czy cos moze jak by jakas temperature osiagała gasła;/ tez jak auto zgasiłem na jakies 15 minut to nie mogłme jej odpalic musiałem odczekaz z 30 minut i wtedy dopiero zapaliła, kolejny problem to po przekroczeniu 3 moze 4 tysiecy obrotow auto gasło;/ dodam ze cały czas paliła sie kontrolka od wtryskow. Oddałem je do mechanika a naprawde bieda u nas z dobrymi mechanikami co jeden to gorszy az rece opadaja, ale wracajac do tematu powiedziałem mu o problemach z autem kazałem mu zrobic jeszcze kopletny rozrzad i wymienic olej filtr paliwa oleju powietrza,po odebraniu auta od mechanika powiedział mi ze gasniecie oraz to ze nie mogłem go odpalic było spowodowałem czujnikiem wału korbowego wymienił go koszt czujnika 90, znowu gasniecie po przekroczeniu 4 tys obrotow mowił ze było spowodowane czujnikiem na listwie błedy ktrore było to jakis od spalin a drugi to z cisnieniem na listwie oraz połozenie wału korbowego i teraz juz bedzie wszystkio dobrze. Pierwsze co mnie zaniepokoiło po odebarniu go od mechanika to troszke dłuzsze odapalanie go przed oddawaniem go palił praktycznie od raz po sekundzie teraz tak po dwoch ale mowił ze to od filtra paliwa moze bo miał z nim problem no mowie ok moze to zniknie ale nie znikło. pierwszy dzien wszystko oke auto nie gasnie chodzi wmiare fajnie.drugi dzien niesttety auto zgasło po przejechaniu okolo 10 km dodam ze zgasło gdy puisciłem gas miałem z 2.5 tys obrotow zgasło tak jak wczesniej gasło i juz mi cisnienie skoczyło ;/ na drugi dzien znowu zgasło tez tak kolo 10 km przejechałem i tak codziennie . pojechałem do niego podpioł do komputera wyskoczył mu kolejny bład znowu cos z listwa cisnienie jakis blad 191 skasował go powiedział ze bedzie myslał juz widze jak mysli ech;/ A wiec została mi wasza pomoc co to moze byc ? dodam tez ze jak ja przegazuje na luzie to pusci czarny dym tak kolo 4 tys obrotow i miedzy 4.5 a 5 tysiecy obrotow jest taka dziura ze auto sie zadławi na chwile i dalej wchodzi na obroty i ten czarny dym PROSZE POMOZCIE![]()
Nie wiem czy te troszke gorsze odpalanie mozebys spowodowane przestawieniem rozrzadu ? ale on twierdzie ze to nie mozliwe bo by to na komputerze wyskoczyło;/ Help
Dodam tez ze gdy przekrecze kluczyk to słychac takie brzeczenie w tyle auta tak przez 10 moze 15 sekund gdy przestanie tak brzeczec to gdzies pod maska słychac takie pstryk
Moja Alfa to 166 2.4jtd Rocznik 2000