Pasta polerska do reflektorów

majster

Nowy
Auto
Same ALFICE
hej,

chciałbym sobie wypolerowac lampy przednie w 156 przed liftem. Lampy są z tworzywa sztucznego, wiec jaką paste najlepiej kupic - lub inaczej jaka pasta jest najlepsza.

Lampy mam troche zmatowiałe z drobnymi ryskami, ale bez głebokich rys.

Zastanawiam sie nad zakupem jakiejs taniej polerki samochodowej i zabrac sie za to.

tanie polerki samochodowe mozna o kant dupy rozbic:) szlifierka kontowa wolnoobrotowa lub z regulacją gąbka twarda i pasta g3 , lampy jak nowe tylko trzeba uwazac i najlepiej delikatnie zmoczyc gąbke zeby lamp nie przypalic

Ja przed pastą polerską użyłem papieru ściernego... Nie pamiętam gradacji ale zacząłem chyba ~1200 i doszedłem do 2000 :D

Potem tempo i wiertarka :cool:

no dokładnie
papier wodny
potem pasta

wszystko jasno opisał roger

pobaw się pobaw - warto
u mnie też było bawione

też daje radę - dobra jest

zastanawiam sie nad pastą farecla g3 - tylko, czy ona nadale sie to naszych reflektorów?

generalnie g3 na gąbkę twardą (białą) na niskich obrorach.
Jak jesteś perfekcjonistą to g10 na gąbkę miękką (czarną) na wysokich obrotach (tylko nie wiem czy to jest gra warta świeczki).

Zwykłe najtańsze tempo wystarczy raczej...

ja zawsze poleruję g3 na szlifierkę i twarda gąbka - obroty wolne i robie na lustro - po tempo ,moim zdaniem nie ma takiego efektu aha lampy zaczynam ścierać na mokro poapierem 1000 i finalnie 2000

a powiedzcie mi jak to się ma do powłoki ochronnej reflektora i co jaki czas trzeba zabieg powtarzać. Swoje też już mam zmatowiałe i myślałem nad polerowaniem ale nie mam pojęcia z czego zrobić powłokę ochronną reflektora żeby za szybko nie matowiały.

a powiedzcie mi jak to się ma do powłoki ochronnej reflektora i co jaki czas trzeba zabieg powtarzać. Swoje też już mam zmatowiałe i myślałem nad polerowaniem ale nie mam pojęcia z czego zrobić powłokę ochronną reflektora żeby za szybko nie matowiały.

no folia ochronna zejdzie pod papierem ale to ona zazwyczaj powoduje ze leflektory są zółte - tak czy inaczej spolerować trzeba a czynność powtarzać az o momentu kiedy bedziesz musiał kupic nowe lampy :)

Swoje lampki pucowałem pastą Tempo i dała radę w zupełności, przy okazji je rozkleiłem i środek też wyczyściłem (klosz i odbłyśniki) lampki wyglądały jak nówki po zabiegu. Papieru nawet nie używałem do matowienia i tak pomogło. prawie cały dzień się tym bawiłem ale mi się nie spieszyło. Warto było i polecam spróbować.

Amortyzatory
Powrót