Krzyk
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo Stelvio MY21 200KM
czy przy nie dzialajacych skretnych pojawial sie jakis komunikat?
Nie. Malo tego - przy uruchamianiu samochodu światła robią kontrolne ruchy w każdą stronę.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
czy przy nie dzialajacych skretnych pojawial sie jakis komunikat?
Mam i ja. Światła z fabryki dawały za wysoko i nie było widocznego efektu skrętnych świateł. Dukiewicz ogarnął bardzo sprawnie
U mnie to samo. MES - opcja wyłączona. Tematu jeszcze nie aktywowałem.Spojrzałem wczoraj na swoje Stelvio MES-em . Ta funkcja nazywa się cornering lights i u mnie też była wyłączona . Trzeba ją włączyć , przeprowadzić osiowanie proxy i to cała tajemnica ....
U mnie to samo. MES - opcja wyłączona. Tematu jeszcze nie aktywowałem.
Zrobiłeś to u siebie?
Dziwny ten fuck-up produkcyjny...
Mam nadziejęLiczysz na rozwiązanie braku skrętności?
Zgadza się racja, ale kupując auto, które wyjeżdża z taśmy produkcyjnej jak w moim przypadku w grudniu 2021 roku, to trochę słabo jak ma oprogramowanie (infotainment i mapy z 2018 roku) o tych wiem, pewnie w innych sterownikach jest podobnie. Oczywiście AFS też nie działa, jadę we wtorek do serwisuAktu mapy nie jest częścią procedury wydania auta przez zakupie, uzytkownik jak ma ochote moze sobie sciagac i updatowac
rozumiem, masz rację ze wypadałoby żeby to ogarnęli w takiej sytuacji, no niestety jest jak jest, po części pewnie że dealer choćby chciał to chyba niewiele może zrobić (ścięgnięcie map z licencją pod dany VIN, zgaduje że auto musi być w bazie już ) zanim nie sprzeda auta pewnie nie zarejestrujesz VINu, z resztą FCA mu nie odda za robotę. co do kampani, to samo miałem z motocyklem Honda w 2015r - motor był produckja 2014, przestał zimę w salonie w Tychach, ja go sobie w zimie zaliczkowałem, odbiór umówiony był na marzec. W 2014r wyszła jeszcze kampania priorytetowa - myslisz że to zrobili? A gdzie wydali motor, ja jeździłem a tu jaja odpoczątku z licznikiem wariującym/resetujacym się itp. To ja znalazłem w necie że byłą kampania i zadzwoniłem do dealera i niepotrzebnie musiałem się bujać do nich. Myślisz że przeprosili chocby za kłopot?Zgadza się racja, ale kupując auto, które wyjeżdża z taśmy produkcyjnej jak w moim przypadku w grudniu 2021 roku, to trochę słabo jak ma oprogramowanie (infotainment i mapy z 2018 roku) o tych wiem, pewnie w innych sterownikach jest podobnie. Oczywiście AFS też nie działa, jadę we wtorek do serwisu
U mnie tak samo (AFS i mapy) tylko infotainment o dziwo był 132.
Zastanawiam się czy podczas akcji z AFS poruszać temat ładowania akumulatora - gdzieś mi się obiło na forum o oczy, że też jest z tym babol i ładowanie mocno nie-do-pełna.
AFS to nowa kampania wiec Ty jej nie miałeś szans dostać - chyba jeszcze nie jest nawet przetłumaczona na PL i dealerzy o niej nie wiedzą. Co do ładowania - tak jest to słabo rozwiązane - nie bedę się powtarzał bo dokładny opis już kilkadziesiąt razy pisałem tu na forum, FB i innych forach; wyłączaj S&S a jak jeździsz na krótkie odcinki to raz na parę mcy podładuj aku na max, jeśli długie to raz w roku podładuj.
nic takiego nigdy nie mówiłem, ktoś inny i raczej wątpię - wg mojej wiedzy i wielu sprawdzań też w kilku autach z różnego okresu piszę, również poliftach.Pamiętam, że ktoś (może Ty) wspominał, że po jakiejś serii upgradów firmware'ów ładowanie się podniosło znacząco