Nie zmieścisz się z zaciskami od Lancera EVO, adapterami, tarczami 330 i oplotem w cenie 2k... No chyba że zaciski dostaniesz po cenie złomu.
Mnie zestaw na zacisku 166 wyniósł właśnie 2k.
Jeśli nie masz ciśnienia na 330x32 to polecam Ci tarczę 310x32 którą wciśniesz zimą na 16 cali.
700zł zaciski, 400 adaptery, 300 przewody, zostaje 600zł na klocki i tarczeew. dorzuć 400zł i zregeneruj zaciski, wtedy wszystko będzie jak nowe.
http://allegro.pl/zaciski-brembo-lan...066832319.html
Aaa i pamiętaj - zaciski z EVO mają ZNACZNIE większą powierzchnie tłoczków, przez co hamowanie jest nieporówywalie lepsze niż w zaciskach ze 166/GTA etc. sprawdzone empirycznie, chwile nam zajęło dojście dlaczego mimo że z zewnątrz zaciki identyczne jedno auto hamuje dużo lepiej niż drugie...
Ostatnio edytowane przez Krusz ; 08-02-2015 o 17:51
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
Nie kłóccie siesądzę, że chyba warto doplacic i miec wiekszosc elementow nowych a ewentualnie zacisk zregenerowac niz kupic komplet z aukcji powyzszej gdzie jak mowisz jest 310 i stan jest raczej niepewny.
Kruszu dałbyś namiar na swoje przewody, ja dostałem razem z zaciskami od Evo, ale kolega emgarvey musi takie sobie sprawić.
Jak byś był zainteresowany zestawem, duże brembo, klocki, adaptery, tarcze 305/28 daj znać, zakładasz w godzinę i gotowe. Zalega mi taki zestaw.
Przepraszam za prywatę.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Nie jest to mój zestaw i nikomu go polecać nie zamierzałem.
Mówię tylko, że dla mnie głupotą jest zakładać używane zaciski w takim stanie jakim się je dostanie.
W moim przypadku, z kupionych zacisków zostały tylko tłoczki i korpus. Reszta była całkowicie nowa.
Tam jest 305x28 a to zupełnie inna tarcza niż 310x28 czy 310x32 mówiąc o powierzchni ciernej i klockach jakie się po tym ślizgają.