-
błąd P2085 i p2002
witam
Od dłuższego czasu moja alfa szarpie po tym jak odpuszczam gaz, jadę chwilę hamując silnikiem, i ponownie wcisnę gaz.(159 2.4 jtdm q4). wczoraj zaświecił się check engine i wywaliło błąd P2002. skasowałem błąd i szukałem przyczyny. sprawdzałem wężyki od czujnika różnicy ciśnień - wyglądają ok. znalazłem jednak zaśniedziałą kostkę od czujnika temp DPF, wyczyściłęm ją i zabezpieczyłem prepaparatem do połączeń elektrycznych. Dziś natomiast w drodze z pracy, znów zaświecił się check engine, szarpanie, i błąd P2085. Czyli ten czujnik któego kostkę wyczyściłęm dzień wcześniej. Dodam, że nie posiadam kabla ani FES-a, tylko gówniany diagnozer OBDII. moje podejrzenia skierowane są ku zaworowi EGR, który zamierzam dziś wyczyśćić, czy macie jakieś inne pomysły??? Z góry dziękuję za pomoc.
-
Czołem,
Nie używasz wyszukiwarki?
http://www.forum.alfaholicy.org/159_..._2_4_jtdm.html
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...lad_p2002.html
Wiesz, że jak coś jest uniwersalne to jest do du..? Chyba że bardzo dużo kosztuje :)
-
doskonale o tym wiem, ale pod ręką tylko to miałem :) muszę zakupić porządny. używam, czytałem. teraz siedzę w silniku i szukam
-
Bez interfejsu możesz strzelać w ciemno. W ww. wątkach jest opisane jak zdiagnozować problem.
-
wiem, problem w tym że jestem teraz w DE, muszę poszukać jakiegoś mechanika z kompem
-
A więc tak. po zdemontowaniu zaworu EGR i odkręceniu od niego elektromagnesu okazało się, że zawór od strony tego elektromagnesu jest kompletnie zarośnięty sadzą... na gładko, że nawet nie wiedziałem, że jest tam sprężyna. Nie było opcji, żeby zawór się otwierał. Ponadto sam elektromagnes i bolec, który wysuwając się otwiera zawór był zapieczony. Wyczyściłem go zgodnie z instrukcją znalezioną na jakimś forum opla. Po wszystkich operacjach zawór i elektromagnes działa lekko o bez zacięć. Poskładałem auto i bez większych nadziei ruszyłem na jazdę testową...trochę pełnym ogniem, trochę spokojnie i ku mojemu zaskoczeniu auto nie szarpie....jupiiiii. Błędy skasowane gównianym "kasownikiem" nie wróciły (jeszcze) Jak coś się zmieni w tej materii, to dam znać.
BTW: Demontując zawór ZNALAZŁEM uszczelkę metalową z wytłoczonym logo AUDI VW ......cóż za profanacja :(
-
Super że kończysz wątek diagnozą usterki, niestety często ktoś prosi o pomoc i olewa wątek jak już sobie poradzi z problemem.
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka