Witam.
Ostatnio zauważyłem, że pomimo ustawiń klimatyzacji na temperaturę np.20 stopni z nawiewów z tyłu leci zimne powietrze..Z przodu zdecydowanie czuć ciepło.
Ma ktoś pomysła co może być przyczyna ?
Printable View
Witam.
Ostatnio zauważyłem, że pomimo ustawiń klimatyzacji na temperaturę np.20 stopni z nawiewów z tyłu leci zimne powietrze..Z przodu zdecydowanie czuć ciepło.
Ma ktoś pomysła co może być przyczyna ?
Nie zastanawiałem się nigdy jak to wygląda w naszych alfach bo nie miałem potrzeby ale najczęsciej przyczyną takiego efektu może być silniczek krokowy przy nagrzewnicy, który nie przechula klapy nadmuchowej. Albo się spalił albo wytarły sie trybiki i kręci się bez efektu. Poszukaj schematu sterownia przy nagrzewnicy może ePerze i zerknij jak to funkcjonuje.
U mnie z tyłu leci ciepłe znacznie później niż z przodu ale mam 3 strefową.Wcześniej miałem 2 strefową i też tak było.
Potwierdzam.Ciepłe z tyłu leci znacznie później niż z przodu.
Temperatura ustawiona na wyświetlaczu ma niewiele wspólnego z temperaturą powietrza które leci z kratek. Centralka klimatyzacji tak steruje nawiewami i temperatura nadmuchiwanego powietrza aby na czujnikach temperatury wewnętrznej uzyskać zadana na wyświetlaczu temperaturę
Czy mógłby ktoś zrobić screena z MES ustawień klimatyzacji tak jak w tym temacie http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1495444
-post#19
Chciałbym zobaczyć czy przy 2-strefowej działa tez tylna klapa.