Witam.
Ostatnio zauważyłem, że pomimo ustawiń klimatyzacji na temperaturę np.20 stopni z nawiewów z tyłu leci zimne powietrze..Z przodu zdecydowanie czuć ciepło.
Ma ktoś pomysła co może być przyczyna ?
Witam.
Ostatnio zauważyłem, że pomimo ustawiń klimatyzacji na temperaturę np.20 stopni z nawiewów z tyłu leci zimne powietrze..Z przodu zdecydowanie czuć ciepło.
Ma ktoś pomysła co może być przyczyna ?
Szymon
Nie zastanawiałem się nigdy jak to wygląda w naszych alfach bo nie miałem potrzeby ale najczęsciej przyczyną takiego efektu może być silniczek krokowy przy nagrzewnicy, który nie przechula klapy nadmuchowej. Albo się spalił albo wytarły sie trybiki i kręci się bez efektu. Poszukaj schematu sterownia przy nagrzewnicy może ePerze i zerknij jak to funkcjonuje.
U mnie z tyłu leci ciepłe znacznie później niż z przodu ale mam 3 strefową.Wcześniej miałem 2 strefową i też tak było.
Potwierdzam.Ciepłe z tyłu leci znacznie później niż z przodu.
Temperatura ustawiona na wyświetlaczu ma niewiele wspólnego z temperaturą powietrza które leci z kratek. Centralka klimatyzacji tak steruje nawiewami i temperatura nadmuchiwanego powietrza aby na czujnikach temperatury wewnętrznej uzyskać zadana na wyświetlaczu temperaturę
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Czy mógłby ktoś zrobić screena z MES ustawień klimatyzacji tak jak w tym temacie http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1495444
-post#19
Chciałbym zobaczyć czy przy 2-strefowej działa tez tylna klapa.
Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05