Brak mocy przepływomierz?
Witam po odpalnieu auta i ruszeniu czuc brak turbiny posiadam 1.9 jtd. Polecono mi odpięcie czujnika od przepływomierza i jeśli by to cos poskutowalo oznacza iż wiiny jest przepływomierz. Zakupiłem nowy wyminiełem i... nadal to samo z podpiętym czujnikiem muł brak mocy tak jak by turbiny wogole nie było. W takim razie co to może byc? Z góry dzięki
Brak mocy a przepływomierz
Moja Alfa dostała wczoraj zadyszki nie chciała zbierać się z dolnych obrotów powyżej 2000 tyś OK.Pojechałem do mechanika podłączył kompa i wykazał błąd przepływomierza ,odpięto mi wtyczkę i auto dostało wigoru co potwierdza uszkodzenie przepływomierza.Zastanawia mnie tylko fakt że po demontażu zauważono olej w przepływomierzu.skąd się tam wziął .Na turbinie jest sucho i nie na w zasadzie żadnych luzów ,mechanik stwierdził że to może być z odmy .Czy ktoś może to wyjaśnić bliżej.Ja myślę że mogłem mieć przelany olej przy wymianie na desce pokazuje mi cały czas ful a na szabli jest też max, a przecież mam już zrobione z 10000 tyś na Selenie W R to troszkę że wyciek musiało być go dużo.Zaznaczam że wyciek nie jest duży nic nie kapie tylko przepływomierz jest oklejona olejem oraz rura dolotowa czy to norma lub olać olej.