Szybki update. "Niemożliwe, że nie da się jeździć" Carserwis. Tym niemniej, powiedzcie mi ile tych śrub tam jest w sumie? Macie może tych śrub?
Printable View
Szybki update. "Niemożliwe, że nie da się jeździć" Carserwis. Tym niemniej, powiedzcie mi ile tych śrub tam jest w sumie? Macie może tych śrub?
Najlepiej jak majà do dyspozycji podgrzewacz indukcyjny, to bez uszkodzenia gum siè obędzie.
To jest śruba z nakrętka z drugiej strony wiec wystarczy jak warsztat będzie wyposażony w tak profesjonalny sprzęt jak szlifierka kątowa i odetnie łeb lub nakrętkę śruby :)
ZTCP jedna do regulacji kąta i druga do regulacji zbieżności. Czyli dwie na koło 4 na całą oś. Numery to chyba 51795724 i 51737443 ale to powinni wiedzieć w serwisie.
A ja po założeniu nowych opon michelin 225-50-17 pojechałem na geometrie i ku mojemu zdziwieniu tył i przód miała fabryczne nastawy zbieżności. Jedyne co było do zrobienia to kąt pochylanie lewego tylnego koła. A zawsze był problem ze zbieżnością przodu jak i tyłu. Maszyna bosch.
Mi polecono "fachowca" w serwisie Dukiewicza. Jadę w następnym tygodniu i zobaczę co potrafi.
Panowie, jak wielu z nas mam problem z pochyleniem przednich kół, przy obniżonym zawieszeniu.
Tyle, że lewe koło jest pochylone o 0*38' natomiast prawe o blisko 2*50'. Górny wahacz wymieniłem, dolny jest sztywny. Jedyna tuleja, która wzbudza moje podejrzenia, to ta zaznaczona na zdjęciu:
Załącznik 226751
Wydaje mi się, że jest delikatnie oberwana. Pewnie wymienię ten wahacz w przyszłym miesiącu. Nie wydaje mi się jednak, żeby miała ona wpływ na geometrię zawieszenia. Co o tym sądzicie? Czy odkręcić na podnośniku sanki, lekko przesunąć i przykręcić z powrotem, żeby wyrównać kąty pochylenia kół? To, że będą i tak na minusie to wiem, tylko niepokoi mnie ta różnica.
Podnieś auto na podnośniku, poluzuj tylko same sanki i dokręć.
Rozumiem, że po tym zabiegu wypadałoby ponownie ustawić geometrię?