witam przymiezam sie do oklejenia kierownicy carbonem z 3M, ale nie wiem jak sie do tego zabrac :/ czy demontaż kiery jest konieczny a jeśli tak to jak to sie odkręca i jakie klucze trzeba miec:)))
Printable View
witam przymiezam sie do oklejenia kierownicy carbonem z 3M, ale nie wiem jak sie do tego zabrac :/ czy demontaż kiery jest konieczny a jeśli tak to jak to sie odkręca i jakie klucze trzeba miec:)))
Klejenie i zachowanie długotrwałego efektu to wbrew niektórym opiniom i filmikom z YT nie taka prosta sprawa. Pisałem wcześniej na co trzeba zwracać uwagę, żeby to miało ręce i nogi a i tak nie zawsze jest gwarancja, że to się uda idealnie zrobić. Ogólnie folie na karoserię najlepiej chwytają na gładki lakier. Z plastikiem już nie jest tak prosto, bo albo jest porowaty albo malowany na mat. W 159 jest 3 rodzaje powłok: matowe z efektem gumowania, gładkie-półmatowe i pokryte aluminium. Najlepiej klei się na tą gładką ale i tak najważniejsze są miejsca zawijania, profili wklęsłych itd. Oprócz tego w miejscach dokładnego spasowania trzeba często szlifować bo potem przy ruchach tapicerki lubi się folia podnieść (co widać w miejscu łączenia ramki biegów z konsolą).
- - - Updated - - -
Przy ściąganiu tego plastiku uważaj na mocowanie śrubek, które go trzymają. To są plastikowe tulejki o małej wytrzymałości, często pękające ze starości albo zbyt mocnego dokręcenia śrubek.
Cichyy - mógłbyś dać fotkę z trochę dalszej perspektywy ? :) By zobaczyć jak się ten biały carbon prezentuje z resztą kokpitu? :)
Prosze bardzo :)
Jest jasno , chyba za jasno , teraz już raczej nie wybrałbym białego , ale nie mam czasu ani siły się już z tym bawić , więc narazie zostaje bez zmian.
http://img854.imageshack.us/img854/2529/sdc11820a.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/5836/sdc11818i.jpg
Dzięki wielkie. Rzeczywiście, trochę jasno :) Trochę średnio się ten kolor komponuje z beżowymi siedzeniami oraz boczkami, natomiast z czarnym kokpitem całkiem fajnie.
dzieki cichy ! przyblizyles mi to co chcem zrobic. Musze sie zastanowic :)
pozdrawiam
Ale daje po oczach :)
Mnie nie podchodzi ten biały kolor ;) Ale ważne że Ty jesteś zadowolony ;)
nie ma tragedii jezeli chodzi o wyglad ale ja mam inne pytanie-co Ty masz za galke zmiany biegow??Od jakiego modelu bo napewno nie od 159