Strona 13 z 27 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617181920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 263

Temat: Co myślicie o renowacji plastików wnętrza?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

witam przymiezam sie do oklejenia kierownicy carbonem z 3M, ale nie wiem jak sie do tego zabrac :/ czy demontaż kiery jest konieczny a jeśli tak to jak to sie odkręca i jakie klucze trzeba miec))

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał bami159 Zobacz post
    jeśli tak to jak to sie odkręca
    Wszystko jest opisane na forum. Poszukaj tematu o sterowaniu radiem z kierownicy - tam była opisana procedura demontażu kierownicy.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał _cichyy_ Zobacz post
    - - - Updated - - -

Biały karbon mam u siebie więc możesz sobie zobaczyć jak to wygląda. Ja osobiście drugi raz bym folią nie okejał , tylko bym pomalował całą konsole. Folia od ciepła zaczęła się odklejać , wychodzić bomble ( wszystko nie zbyt duże , ale jednak ) Jak narazie mam to przez pół roku. Fakt oklejałem 1-szy raz , więc może ktoś kto ma większą wprawe w takich zabawach może zrobiłby to lepjej i dokładniej.
    Przy tubach folia się marszczyła , odklejała , wyglądało to na tyle źle że miałem wszystko zrywać....Ale Udało mi się wymyśleć srebrne ringi na tuby i wygląda to lepjej , chociaż widać łączenie w jednym miejscu na tych srebrnych ringach ale jak dla mnie i tak jest spoko.
    Klejenie i zachowanie długotrwałego efektu to wbrew niektórym opiniom i filmikom z YT nie taka prosta sprawa. Pisałem wcześniej na co trzeba zwracać uwagę, żeby to miało ręce i nogi a i tak nie zawsze jest gwarancja, że to się uda idealnie zrobić. Ogólnie folie na karoserię najlepiej chwytają na gładki lakier. Z plastikiem już nie jest tak prosto, bo albo jest porowaty albo malowany na mat. W 159 jest 3 rodzaje powłok: matowe z efektem gumowania, gładkie-półmatowe i pokryte aluminium. Najlepiej klei się na tą gładką ale i tak najważniejsze są miejsca zawijania, profili wklęsłych itd. Oprócz tego w miejscach dokładnego spasowania trzeba często szlifować bo potem przy ruchach tapicerki lubi się folia podnieść (co widać w miejscu łączenia ramki biegów z konsolą).

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bami159 Zobacz post
    witam przymiezam sie do oklejenia kierownicy carbonem z 3M, ale nie wiem jak sie do tego zabrac :/ czy demontaż kiery jest konieczny a jeśli tak to jak to sie odkręca i jakie klucze trzeba miec))
    Przy ściąganiu tego plastiku uważaj na mocowanie śrubek, które go trzymają. To są plastikowe tulejki o małej wytrzymałości, często pękające ze starości albo zbyt mocnego dokręcenia śrubek.

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Cichyy - mógłbyś dać fotkę z trochę dalszej perspektywy ? By zobaczyć jak się ten biały carbon prezentuje z resztą kokpitu?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post
    Cichyy - mógłbyś dać fotkę z trochę dalszej perspektywy ? By zobaczyć jak się ten biały carbon prezentuje z resztą kokpitu?

Prosze bardzo

Jest jasno , chyba za jasno , teraz już raczej nie wybrałbym białego , ale nie mam czasu ani siły się już z tym bawić , więc narazie zostaje bez zmian.

Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Dzięki wielkie. Rzeczywiście, trochę jasno Trochę średnio się ten kolor komponuje z beżowymi siedzeniami oraz boczkami, natomiast z czarnym kokpitem całkiem fajnie.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar gaco2ouf
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    AR 159 Marrone Luci Di Bosco 1,9 JTDM 8v

Domyślnie

dzieki cichy ! przyblizyles mi to co chcem zrobic. Musze sie zastanowic

pozdrawiam

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Ale daje po oczach
    Mnie nie podchodzi ten biały kolor Ale ważne że Ty jesteś zadowolony

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

nie ma tragedii jezeli chodzi o wyglad ale ja mam inne pytanie-co Ty masz za galke zmiany biegow??Od jakiego modelu bo napewno nie od 159

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    nie ma tragedii jezeli chodzi o wyglad ale ja mam inne pytanie-co Ty masz za galke zmiany biegow??Od jakiego modelu bo napewno nie od 159
    To gałka ze 156/147/166/GT. Prawdopodobnie od 2,4 jtdm choć nie widzę dekielka więc może też być od 1,9.