Koledzy ale jesteście straszni straszycie pewnie naszego nowego forumowicza.Nieładnie tak oj nieładnie.
Printable View
Koledzy ale jesteście straszni straszycie pewnie naszego nowego forumowicza.Nieładnie tak oj nieładnie.
Witam wszystkich.
Otóż mam mały problem z moja alfą. Po wrzuceniu biegu (dowolnego) lewarek swobodnie można przesuwać w poziomie. Biegi nie wyskakują i wchodzą ładnie.
Wie ktos co może być tego przyczyna?
moze masz taki sam problem jak Ja mialem ze swoja.. z poczaku tez Mi sie tak dzialo, az wkoncu sie rozlecialo calkiem ( Ci cos byli w Grodku to wiedza o co chodzi ;p )
Mi poprostu rozlecial sie/pekl taki plastik co jest zaraz pod lewarkiem.. na poczatku byl lekko obrobiony i biegi wchodzili dobrze nie wylatywali ale chodzily na boki aa jak juz pekl calkiem to zablokowalo Mi skrzynie biegow.. mialem tylko 3 i 4. Ale wymienilem to koszt okolo 100zl wsadzili nowy plastik i chodzi elegancko. Wiec byc moze masz ten sam problem jaki przehcodzilem Ja, ale nie jestem w 100% pewny :)
Da sie samemu to naprawić? do tego plastiku pewnie trzeba dostać sie od spodu?
w tym juz nie pomoge, bo ja auto oddawalem do mechanika i w ciagu 4 godzin mialem zrobione :)
ale wiem tyle ze w 156 napewno zdejmowali caly tunel miedzy siedzeniami tam gdzie jest reczny itd...
i robili to z gory, ale czy z dolu tez cos odkrecali to tego juz nie wiem.. :)
krzychu43 jeżeli masz problem z wyrobionym plastikiem lewarka to powinieneś sobie dać radę z wymianą jeżeli masz jakieś zdolności mechaniczne. dodam że zestaw naprawczy lewarka pasuje bodaj od seicento (chyba nie pomyliłem) ale to musiałbyś sprawdzić.
możesz mieć tez coś nie tak z cięgnami pomiędzy lewarkiem a skrzynią.
a tu masz linki w których jest trochę o tym temacie resztę poszukaj sam.
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...ny_biegow.html
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ow_na_luz.html
Czy kolega "cichy" nabył już śrubki do alusków?
Ja to bym się spotkał może gdzieś w NS. :) Może gdzieś w niedzielę?
Sent from my 7 Mozart T8698 using Board Express