Są nowe spy shoty, z testów zimowych. Link: Alfa Romeo Giulietta
I jak się Pingwin podoba? :) Według bok tego auta wygląda całkiem dobrze :D
Printable View
Są nowe spy shoty, z testów zimowych. Link: Alfa Romeo Giulietta
I jak się Pingwin podoba? :) Według bok tego auta wygląda całkiem dobrze :D
Nie przekonasz mnie Tuti do tego auta. To przeciez to samo co Kia Ceed, Hyundai i30, nowa astra i pare innych aut. Absolutnie niczym sie nie wyróznia.
Dotąd tak nie było. 145 do dziś, 9 lat po zakonczeniu produkcji, wygląda świeżo i "widać" ją na ulicy. 156 oczywiscie. 159 w czasach kiedy auta miały już muminowate lampy jako niemal jedyna (lancer troche próbuje naśladować) ma wąskie szparki i niekryte kloszem trzy lampy. Plus jest klasycznym sedanem. Bez żadnego wypasionego tyłka, jak np. passat nowy.
Giulietta jest autem szarym, nijakim. To sygnał, zebysmy nie spodziewali się ciekawych aut. One mają być takie, aby podobały się Kowalskiemu.
to ja się podpisuje pod kowalskim
szczególnie jej tyłeczek podoba mi się ;p;p
Jak widać po przebiegu tej dyskusji, Alfa stworzyła kolejne - po 159 i Brerze (mówią, opasłe i ciężkie), po MiTo (mówią, że wygląda muminek) - kontrowersyjne auto.
Dla masowego odbiorcy to nadal będzie wiecznie psująca się Alfa - stereotypu nie zmieni się w jednej chwili i sukces 156 jest jak dotąd jednorazowym wyjątkiem. No,może jeszcze 147 można jako drugi wyjątek dopisać.
A czym będzie dla "Alfisty" marzącego o aucie wyjątkowym i wyróżniającym się z tłumu?
Trudno jest być ciągle oryginalnym, nowatorskim i odkrywczym - zwłaszcza gdy nie ma się samodzielności a i finanse są mocno okrojone - a taka właśnie jest sytuacja Alfy. Pamiętajmy, że to jednak FIAT tu rządzi i decyduje o wszystkim.
Czas pokaże jaka będzie Giulietta i jakie miejsce zajmie. Oby była godnym następcą 33, 145, 146 i 147.
Nowe zdjęcie, bez kamuflażu, niestety tylko jedno, link Alfa Romeo Giulietta
Moim zdaniem jak na obecne czasy, kiedy samochody są bardzo nadmuchane wygląda bardzo dobrze i na pewno agresywnie, jak na Alfę przystało :D
Na zdjęciu widać że nieźle wyrwała do przodu :D
Wygląda bardzo dobrze według mnie i niczego jej nie brakuje, tylko felgi trochę mi się nie podobają ;)
Dzisiejszy dzień przyniósł kolejne zdjęcia szpiegowskie
1. Alfa Romeo Giulietta w Szwecji
2. Alfa Romeo Giulietta we Włoszech
Niestety w obu artykułach Giulietta jest "otaśmowana". W obu widać wnętrze.
nowe bravo z zewnatrz + g.punto evo w srodku .... mogliby sie postarac troszke lepiej :)
masz racje Kenobi, zdaje się, ze szanowne grono fanów jest tak nieobiektywne z powodu miłości do marki, ze nie dostrzega, jaki nam pasztet szykują. Auto kompletnie bez wyrazu, linia standardowa, jak w 10 innych markach, wnętrze ubogie do bólu, tył zerżnięty z nowej astry.
Katastrofa stylistyczna legendy.
Nowe zdjęcia szpiegowskie Giulietty. Nie rozumiem, jeżdżą, parkują na jakimś zaludnionym terenie to równie dobrze by mogli te taśmy ściągnąć :D
Link: Alfa Romeo Giulietta
PS
Już mnie nudzi pisanie, że są nowe zdjęcia z taśmami... Jak kogoś to interesuje to niech zagląda na AlfaNews, następnym razem wkleję tutaj jak pojawi się coś bez taśm, albo coś bardziej interesującego :P
Tuti, wydaje mi się, żę chcą tym wzbudzić zainteresowanie społeczeństwa, zwłaszcza tej grupy dla których Alfy są obce, którzy Alfą się nie interesują.
Grupa aut oklejona taśmami wzbudza pewne emocje, i rozgłos, gdyż to niecodzienny widok. Jestem pewny że przynajmniej 40% tego społeczeństwa zainteresuje się premierą tego modelu.
A częste najazdy na miasta, i zmiana miejsc ??może też promocja niezawodnośći??:rolleyes::P
Też odnoszę wrażenie, że teraz z tego się robi akcję marketingową. Pytanie - jak tak dalej pójdzie - kto za 5 lat będzie się przejmował zdjęciami obklejonych samochodów? :D
Nie wiem jak sądzicie ale wg mnie ta alfa powinna mieć czarne wkłady lamp. Szczególnie fajnie wyglądało by to przy czerwonym lakierze. VW już montuje ciemne wkłady w serii, a czemu w Alfie tylko w GTA? To znacznie poprawia wygląd, a przecież Alfa nie jest gorsza od VW.
W Alfie "Fajne" patenty są zarezerwowane dla lepszych wersji. Jak by Alfa "Fajne" patenty dawała w podstawie to te patenty nie były by już takie "fajne".
Wiedziałem, że zaraz ktoś zaprzeczy. W lepszych wersjach powinien być podkręcony silnik, jakieś nietypowe wykończenie, wstawki. Tak rozumując ABS, klimatyzacja i aluminiowe felgi powinny też być zarezerwowane dla najlepszych wersji. Nie przesadzajmy czarne wkłady nie są droższe w produkcji po prostu firma dostarczająca maluje je w innym kolorze. w tym przypadku zapewne magnetti marelli. Jak wsadzają taki detal który znacznie poprawia wygląd w podstawowym VW, a Alfa rezerwuje to dla wersji GTA to wg sprzedaż Alfy im nie wzrośnie, a za wszelką cenę chcą to osiągnąć. Mi.To się sprzedaje bo to nowość i 49tys. jak za podstawową wersje to nie jest strasznie wygórowana cena.
A ABS nie jest w standardzie teraz? :) Nie wiem jak w VW, ale chyba w każdym nowym aucie jest...
GTA to usportowiona Alfa, musi być bardziej agresywna niż te bardziej cywilne. Normalna Alfa ma być stylowa :) Myślę, że to mniej kwestia gustu co ogólnego charakteru samochodu...
Może z ABSem przesadziłem, ale chyba Tata Nano nie ma ABSu. Za 5 lat połowa Giuliett na tym forum będzie miała czarne wkłady tak jak teraz 156. Wystarczy, że jakas firma je puści na rynek. A nie odbiegając tak od tematu Giulietta ogólnie ładna. O wiele ładniejsza od Mi.To i to jest ważne.
Za 5 lat jej wygląd zdąży się trochę zestarzeć, zmieni właścicieli, którzy też mają inne gusta niż ci, którzy ją brali z salonu :) Myślę, że wielu ludzi kupuje Alfę, bo jest elegancka, w przeciwnym razie kupili by np. Lancera :)
Lancer i starsze Seaty to bezczelne kopie Alfy. Alfa taka zła, a producenci (szczególnie Seat) naśladują stylistykę. Mam nadzieję że Giulietta odniesie sukces rynkowy. Ciekawi mnie czy poprzednie modele były tak dokładnie testowane jak obecnie model Giulietta. Niemal codziennie fotki z jakiegoś kraju w Europie z otaśmowanymi autami. Jak nie będzie gorsza od 156 to za 3 lata jest moja bo 156 jest zaje.... jak dla mnie i ciężko będzie mi się z nią rozstać.
Tata Nano na rynek indyjski ma cztery hamulce bebnowe, o ABS nie ma mowy ;) A tak poza tym to standart, tak jak 2 poduszki, a za 4 lata i ESP ma byc standartem ;)
Zla w sensie technicznym, bo pod wzgledem stylistyki to kazdy Ci powie ze AR to majstersztyk ;) A tak poza tym to Seata projektowal Valter de Silva, ten sam co no. AR 156 ;)
Często się spotykała z opinią, że to Alfa wytycza trendy w designie :P Coś w tym chyba jest. A Lancera wymieniłem, bo w porównaniu do Alf on jest wulgarny, a nie elegancki.
Lancer jest faktycznie wulgarny, zgoda. Ale Giulietta nie wytycza zadnych trendów. Ona idzie z trendem, dokładnie. Jest taka, jak inne obecne na rynku auta, szczególnie linia. To astra, i30, ceed i pare innych. Kompletny brak wyrazu.
ABS w standardzie w UE jest konieczny do uzyskania homologacji, podobnie jak odpowiednia norma ekologiczna. Teraz już chyba Euro 5
Bo nikt z was tego nie chce dostrzec:))) Ja rozumiem dusze fana ale.....
Ktoś musi was co jakis czas otrzeźwiać:) mnie przypadła ta rola:)))
Pingwin, ale o gustach się nie dyskutuje. A mi się Giulietta podoba, w całym aspekcie (no może poza przodem) i proszę Ci nie wbijaj mi tego Ceed'a ciągle do głowy i wystarczy że raz o tym wspomniałeś.
Mi np. nigdy nie podobała się 166, jest dla mnie za wielka, za smutna i niezbyt ładna. Ale nie powtarzam tego w co drugim poście.
No tak, pozostaje jeszcze kwestia oryginalności. Dla mnie Gulietta, mimo dużej bliskości konstrukcyjnej Bravo i Delty, jest zaj.... oryginalna. I takie mam zdanie.
Mi teraz przypadnie rola Ciągłego podkreślania oryginalności Gulietty. W końcu ktoś musi to robić.
No dobra:) zgodze sie w przypadku 166. To auto ma dobre recenzje, niedawno w auto świecie dostało 4 i pół gwiazdki i sensowne podsumowanie, ale nie mogę znieść przodu tego wielkiego auta, które ma te szczurze, malutkie oczka... Po FL zmieniono własnie to, przede wszystkim.
Nie podoba Ci sie przód Giulietty: mnie też nie, bo jestem fanem przodów 145/146 i 159/brera zdecydowanie. Ale przód, kolego, to JEDYNE oryginalne i wyróżniające fragementy stylistyczne tego auta. Tył i boki to sztampowa, nierozpoznawalna linia. Czyja, już nie piszę, bo pisałem:P)))))
Bo nikt z nas nie widział auta na żywo.
Przykład: premiera Jaguara XF - na zdjęciach (nawet tych oficjalnych) wyglądał jak Subaru, tymczasem na żywo - zupełnie inna historia.
Dla Guilietty dostępne są tylko zdjęcia i to albo słabej jakości albo mocno pozowane, wstrzymajmy się z ostateczną oceną dopóki nie usiądziemy w tym aucie...
PS. A 166 po FL w mojej opinii zupełnie zatraciła charakter.
Masz tu astrę i giuliette
http://img149.imageshack.us/img149/2922/miaye1.jpg
http://tuning.pl/images/articles/Alf...tta_5021_3.jpg
---------- Post dodany o godzinie 19:28 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:25 ----------
zauważ, ze giulietta jest na absurdalnych felach, chyba 18. Nikt w Polsce przy zdrowych zmysłach nie założy takich fel. Chyba, ze porusza się wyłącznie autostradami:)
No to jakbys dał alfie takie fele jak ma astra, to są dwa klony, Tuti. Oczywiscie, są roznice, ale przy pobieżnym spojrzeniu to są auta blizniaczo podobne.
Co do wyznaczania trendów... przypomnę, ze astra IV była pierwsza.
No i tutaj to dwa różne kompakty :D Nawet te lampy ona ma w innym kształcie. Jedyne co podobne to to, że mają światła stopu w tym samym miejscu i ten dosyć wysoki "dyfuzor" :)
---------- Post dodany o godzinie 19:33 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:29 ----------
Chociaż patrząc na inne zdjęcia to Alfa dyfuzor ma wysoki, a Astra nie :)
---------- Post dodany o godzinie 19:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:33 ----------
http://tuning.pl/images/articles/Alf...tta_5021_3.jpg
http://allworldcars.com/wordpress/wp...el-astra-4.jpg
http://www.moto24.tv/jamnik/img/gale..._astra_4_2.jpg
Bardziej zbliżone kąty. Oba mają cechy sportowe, ale bez przesady, że to kopia Astry...
Tuti, Ty ty mieszkasz przy tym forum:))? Kiedy bym nie wszedł na chwilę, Ty zawsze jestes umundurowany i z odbezpieczonym karabinem:)))
No dobra, widzę, ze Cie jednak nie przekonam. Dla mnie to dwa uderzająco podobne auta, w kształcie i zarysie ogólnym oczywiscie. Nie są takie same, ale (jesli to alfa podobno ma wyznaczać trendy i się czymś wyrózniać...) to sorry, ale podobieństwo jest za duże. Co gorsza, powtórzę, to astra jest pierwsza.
http://www.auto-motor-i-sport.pl/mag...lase-6857.html
http://www.alfanews.pl/wp-content/up...iulietta-5.jpg
zderzak, lampy, tylna klapa, szyba, górna linia nad szybą... ogólna linia sylwetki z profilu....
Ja się zgadzam z Pingwinem. W zasadzie przód mi się nie podoba, a reszta jak u konkurencji. Jedynym ciekawym smaczkiem jest Scudetto i znaczek, co nie znaczy, że mam traktować tego auta niemal jak złotego cielca, gdyż marka Alfa Romeo jest jedną z moich ulubionych.
Mimo to mam nadzieję, że masowy klient zasili budżet AR na tyle aby powstało wreszcie coś ciekawego, a nie jakieś oklepane prawie Astry.
Giulietta ma charakterystycznie pofalowane boczne przetłoczenie, bardziej typowe dla ...Audi A5. Ale bądźmy szczerzy, co można jeszcze wymyślić w ogólnym zarysie auta żeby ustrzec się przed podobieństwami. Przód w Alfach zawsze będzie Oryginalny bo Scudetto zawsze wpływało na tą oryginalność, a inne Firmy nie zapuszczają się w "te" stylistyczne rejony.
Powiedz mi Pingwin jaki ostatnio zaprezentowany hatchback jest naprawdę oryginalny i nadawał by się an prawdziwą Alfą klasy Kompaktowej.
a ja uważam, że diabeł tkwi w szczegółach ;) i jak się tak dobrze przyjrzeć, to boczne przetłoczenie giulietty wygląda fantastycznie, a astry.. po prostu jest. Myślę że parę takich szczegółów zadecyduje o tym, że alfa będzie się wyróżniać. Aczkolwiek:
1. Oba samochody SĄ podobne
2. Astra jest bardzo ładna, jak na Opla wręcz rewelacyjna ;)
pozdrawiam,
~tomaz
Sorry koledzy, ale Giulietta jest tylko podobna do Astry IV i to ogólnym zarysem bryły, ale tylko nieznacznie. Owszem, ma 4 drzwi i jest hatchbackiem, jak Opel, ale biorąc pod uwagę każdy z elementów karoserii, to różnią się one i to znacznie.
Kilka różnic na pierwsze rzut oka:
- drzwi przednie w Alfie są zdecydowanie większe, niż tylne, w Oplu jest mniejsza różnica,
- klamka w tylnych drzwiach, jak w AR156 - w Oplu standard,
- jedyne szyby boczne w Alfie to te w drzwiach - w Oplu jest jakaś szybka przed przednimi i za tylnymi drzwiami - ciekawe po co w kompaktowym aucie?
- dużo ładniejszy i zgrabniejszy tyłek w Alfie niż w Oplu: śliczne światła, sportowe przetłoczenie pod szybą, dużo wyższy dyfuzor, w Oplu jest jakby pączek lekko zapadnięty w jednym miejscu powyżej zderzaka,
- linia boczna w Alfie jest delikatna i nad tylnym kołem znacznie unosi się w górę, w Oplu jest również zaznaczona, ale jest jakaś taka "prostawa",
- wracając do przodu, w Alfie światła nie są za duże, jak to jest w Oplu,
- ładniejsze przetłoczenia na masce, kratki wlotu powietrza na dole zderzaka, śliczne scudetto... w Oplu jest tylko poprawnie.
- itd.
Pozdrawiam,