czyli sie zgadzamy -miło :). wiec jasno okresliłem warunki udziału w meczu o puchar alfaholika,na inne pytania też postaram sie odpowiedzieć:)
Printable View
czyli sie zgadzamy -miło :). wiec jasno okresliłem warunki udziału w meczu o puchar alfaholika,na inne pytania też postaram sie odpowiedzieć:)
Skoro tak stawiasz sprawe - chetnie obejrze takie rozgrywki, ale z szacunku dla tej dyscypliny chyba
nie wezme w nich udzialu.
Nie jest źle jeżeli ktoś zadaje mądre pytania a nie typu jaki kask, czy jest wi-fi,czy musi być pilot ,po co NNw,jakie boisko itd ,itd...
A ja bym się nie martwiła o tych co nie zadają pytań ,widocznie czytają ze zrozumieniem co jest napisane.
Może większość jedzie poprostu po to aby się poznać,spotkać z dawno nie widzianymi kumplami , dobrze i miło spedzić czas.
Nie przyszło to do głowy,jest Was dosłownie kilku którzy zadają pytania i robią sobie z tego tematu HP .
Chcąc dowiedzieć się czegoś o zlocie muszę przewertować parę stronek ,gdzie robicie sobie wypominki z ubiegłorocznego zlotu w Biłgoraju.
Nie interesuje mnie to kto z kim,co i jak pił i jak się bawił na zlocie rok temu.
:):):)
Hehe, widzę że za bardzo sobie wzieliście do serca moją uwagę:) Niestety słowo pisanie nie odda ironii.
A co z butami do gry na sztucznych murawach?? Tam są takie małe wypustki gumowe, niegroźne przy jakimkolwiek starciu, w takich można grać??
Grzybek, nie można. Musisz mieć takie trampki z bazaru :P
http://img1.cokupicstatic.pl/c_big808545.jpg
W głownym temacie dotyczącym zlotu została wrzucona informacja odnośnie GOKARTÓW
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...tml#post941109
W głownym temacie dotyczącym zlotu została wrzucona lista osób uczestniczących w wyjściu do Elektrowni Żar
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...tml#post941119
Ale macie problem z tym obuwiem !!!!!!Rafał wyraźnie napisał co i jak ,a Wy znowu swoje.
Czy to będą jakieś mistrzostwa świata czy gra dla przyjemności i dobrej zabawy?
yhhy
Madmax, spokojnie :)
taaa
ja mam takie pytanie.Mozna w ogole do Was wpasc na piatek,sobote,niedziele oczywiscie nocleg na wlasna reke??Tylko czy mozna sie dolaczyc do zlotu.Byc moze dalbym rade przyjechac na weekend
Żal...
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, i robi to wiec niewidze spiny. od tego jest ten dział żeby sobie podyskutować o zlocie.
Nadmieniam równiez iz dostepny jest bar na ośrodku i w zwiazku z upustami które nam ośrodek zagwarantował, nie obnosimy sie z własnym alkocholem po osrodku. w domku sobie można natomiast publicznie nie , osrodek ma w ofercie pełne wyposażenie.
- - - Updated - - -
Osrodek jest dostępny tylko dla zlotowiczów którzy maja identyfikatory lub sa organizatorami. Pogadac zawsze mozna natomiast atrakcje i osrodek jest dostepny dla uczestników.
Rafał jestes góra spokoju, ja bym chyba nie wytrzymał :P
Zasady sa raczej dla naszego dobra.
Wkur.. was kask - to życze powodzenia przy dzwonie. Ten tor wydaje się dużo szybszy od wrocławia czy biłgoraju... Lubicie ryzykować życie ? Ja nie lubie, wezcie tylko pod uwagę że nawet na duzo bezpieczniejszych próbach jakim sa gokarty wymagane sa kaski!!
NNW sprawa oczywista macie pilota wiec jest konieczne aby nie było problemu.
Pilot - jestem w stanie zrozumieć bo każdy musi miec równe szanse a w kjs-ach jest wymagany. Słowo KJS jest tutaj kluczem . Z tego co rafał pisał to organizatorem naszej zabawy jest gosc z automobilkulubu tyskiego wiec proste że regulamina bierze z organizowanych przez siebie eventów oficjalnych. Chciało by wam sie dostosowywać regulamin specjalnie dla kogos? Znajac specyfikę naszych zlotów była negocjowana specjalna cena wiec nie narzekajcie na ten tor.
Prosto jest narzekać nie dając od siebie nic... Mam mimo wszystko nadzieję że wszyscy razem siądziemy i wypijemy bez ciśnień na zlocie. Więcej luzu ludzie bo rafał to nie biuro podróży gdzie płacicie i wymagacie...
I właśnie dlatego, że każdy zlot jest inny pada tyle pytań...
No chyba, że przyszłoroczny zlot zorganizujemy w konwencji Big Surprise czyli zadamy pytanie "Kto jedzie na zlot 2013?", zrobimy listę, powpłacamy zaliczki i na tydzień przed zlotem roześlemy do zainteresowanych PW, że zlot tam i tam...
Z łaski swojej spojrzyj na nazwę tematu jaki teraz czytasz i się nie dziw, że ludzie zadają szczegółowe pytania dotyczące spraw organizacyjnych, od których zależy ich spokój lub też frustracja podczas spędzania czasu w gronie innych alfistów...
Inną sprawą jest to, że informacje, które winny być podane jeszcze podczas zapisów tak aby każdy wiedział na czym stoi są podawane na tydzień, dwa przed zlotem, ale nad tym nie mam zamiaru się rozpisywać.
A nie zadajesz ich tylko dlatego, że inni mają odwagę i powód żeby zadać je wcześniej...
Gdyby nie oni to wiedziałbyś tyle co jest w temacie z zapowiedzią zlotu, więc z łaski swojej nierób z siebie takiego wszystkowiedzącego....
taaaa
Witam
Jeżeli kogoś nie interesuje w środę 15.08.2012 zwiedzanie elektrowni na Górze Żar istnieje możliwość poogląania rajdu amatorskiego koło Cieszyna :)
Oto informacja o imprezie :
SUPER SPRINT V RUNDA 15.08.12 o PUCHAR PREZESA AUTOMOBILKLUBU CIESZYŃSKIEGO - 5 runda cieszyńskiego super sprintu odbędzie się nie jak miało być wcześniej w Skoczowie tylko dobrze wam znanej w miejscowości Kaczyce ul. Morcinka na terenie byłej kopalni. Lista zgłoszeń jest już otwarta, a jej zamkniecie będzie 15 sierpnia do godziny 8:30. Więcej info znajdziecie na stronie ak cieszyńskiego http://www.ak-cieszynski.ox.pl/477,s...-v-runda-.html
Pozdrawim i być może do zobaczenia - ja tam będe na bank od rana.
taaaaa
A wiec do zobaczenia na zlocie , dziekuje z a miłe słowa to mój 3 zlot 1- 2006, 2-2007, i teraz 3 -2012 , Napisze to co za kazdym razem dla kilku wiecznie niezadowolnych. Spójzcie troche dalej niż czubek waszego nosa wy którzy nie robicie nic dla innych za darmo i poswiecacie swój czas , kase , nerwy i zdrowie . KRYTYKOWAĆ MOŻE TEN CO COKOLWIEK ZROBIŁ!!! Jak zorganizujecie zlot to sie przekonacie ile to jest pracy charytatywnej!!!
Tym samym ucinam wszelkiedyskusje nienatemat a moderatora prosze i pilnowanie od teraz szczegułowo dyscypliny temtu.
Czekamy na uczestników zlotu i obiecuje doskonała zabawe AVE ALFA!!!
czy moglby ktos odpowiedziec na moje pytanie??Widze ze macie jakas spine o kaski ale nikt nie zauwazyl mojego pytania,a nie chce mi sie wertowac 67 stron zeby moze sobie znalezc odpowiedz na zadane pytanie
czyli rozumiem ze autem wjechac na osrodek nie moge bez identyfikatora bo nie bede uczestnikiem zlotu??
Cześć
Znając organizatora, na 100% nie odpuści wam kasków - tutaj chodzi o Wasze bezpieczeństwo. To jest podstawa na wszelkiego typu imprezach samochodowych gdzie ściga się. Dodatkowo organizator będzie Was ścigal o NNW, na ubezpieczeniu musi być zaznaczone że posiadacie ważną polise. Jeżeli nie macie zaznaczone na kwitku z ubezpieczenia że posiadacie NNW weźcie dużą polisę.
Rafał, ale zwróć uwagę, że nikt nie narzeka na złą organizację czy też za mało atrakcji...
Ludzi denerwuje to, że istotne fakty podawane są porcjami i na zadawane w ich sprawie pytania odpowiedzi są niejasne lub szczątkowe...
Rozumiem, że organizacja zlotu to dużo spraw na głowie i praktycznie tylko Ty z grona organizatorów zaglądasz do tego tematu starając się sprostać tej części organizacji zlotu i odpowiadać na mniej lub bardziej logiczne pytania, ale czym jaśniej wszystko będzie opisane i odpowiedzi będą konkretne tym mniej będzie durnych dyskusji i siania zamętu...
Patrząc na liczbę atrakcji i rozłożenie ich w czasie jadę na zlot z dobrą myślą.
Nie możesz. Była opcja dokupić sobie uczestnictwo za 200zł bez względu czy korzystasz z dóbr ośrodka (w tym catering) czy nie. Jeśli chcesz być przez 5 dni = 200zł, jeśli chcesz wjechać na 5 min, również 200zł.
Ja tylko napiszę słówko odnośnie korków. Rafał czy ty myślisz o WKRĘTACH? Jeśli tak, to zdecydowanie popieram zakaz, ponieważ jednym głupim wślizgiem można komuś przeorać całe kolano!
Inne korki – LANKI, służą już wyłącznie dla bezpieczeństwa gracza na boisku trawiastym. Jeśli będzie wilgotno (a w sumie nawet nie musi być) to w zwykłych adidasach większość poskręca sobie kostki, jeśli się poślizgną. Korki gumowe to stabilność przy oddawaniu strzałów, podań, utrzymania równowagi na trawie… Nawet 6-8 letnie dzieci w klubach grają już w korkach ze względu na własne bezpieczeństwo.
Adidasy po meczu mogą nadawać się też wyłącznie do kosza (są robione inaczej, bo inne jest ich przeznaczenie), więc to również może spowodować, że chętnych do gry zabraknie.
Zlotowcy są chyba dorośli i nikt nikogo nie będzie na siłę kopał po nogach żeby mu zrobić krzywdę?? We Wrocławiu w 2010r również był rozgrywany mecz, każdy miał lanki i nikt nikomu krzywdy nie zrobił. Co więcej, nawet bocian grał mecz życia i strzelił gola. :D
-------------------------------------
UWAGA WAŻNE!!! W Żywcu odbywa się również zlot 2 kółek. Pod niektórymi znakami na drogach głównych są żółte tabliczki i kierunkiem jazdy i napisem „zlot”. Nie stosujcie się do nich, bo to nie nasze!!!
Popieram Quattro... Z racji, że jest to boisko trawiaste korki lane będą najlepszym rozwiązaniem...
Poza tym od początku była mowa, że nie gramy o złote gacie i nie ma co się po nogach kopać i każdy kto chciałby zagrać powinien to rozumieć...
A jak ktoś ma komuś złamać nogę to i bez korków jest w stanie tego dokonać...
Co do lanych - czyli takie miekkie gumowe - to rozumiem - dla mnie korki to takie jak sa rozgrywane mecze ligowe . (wkrecane)
Oczywiście tego co pisałem wcześniej nie odnosiłem do wkrętów bo też nie uznaję ich za odpowiednie w amatorskiej piłce. Dobrze, że nieporozumienie zostało wyjaśnione - bo po to ten temat jest.
Rafał - jesteś chyba jedynym z organizatorów, który odpowiada na pytania i za to masz plusa ;)
W głownym temacie dotyczącym zlotu został wrzucony Regulamin Rajdu Turystycznego.
Osoby biorące udział w rajdzie proszone są o zapoznanie się z regulaminem.
http://www.forum.alfaholicy.org/zlot...tml#post941676
Z Regulaminu Rajdu:
9.4 Kierowca musi posiadać ważne dokumenty kierowcy i pojazdu (prawo jazdy , ważne ubezpieczenie pojazdu OC i NNW oraz dowód rejestracyjny pojazdu). Kierowcy ponadto zobowiązują się do przestrzegania zasad ruchu drogowego podczas całego trwania Rajdu.
Do rajdu też musi być obowiązkowo NNW?
UWAGA, BĘDĘ ODPOWIADAŁ :D
W czasie trwania rajdu turystycznego Alfaholików, będzie wymagane ubezpieczenie OC, natomiast ubezpieczenie NNW leży już w woli kierowcy. Jego posiadanie nie będzie wymagane, w przeciwieństwie do OC.
Swoją drogą to chyba warto mieć wykupione, ale to tylko moje skromne zdanie ;)
Tak się jakoś dziwnie złożyło, że akurat NNW nie mam :)
Dzięki za odpowiedź :)