Witam.
Cytat:
Na czym mi zależy:
- musi być 164, nic innego nie wchodzi w grę. Uparłem się i już.
Jeżeli się uparłeś to sobie kupisz i nikt Cię od tego zamiaru nie odwiedzie.
Cytat:
na mocy i osiągach mi nie zależy zbytnio - nie zamierzam palić gumy i upalać auta, a raczej rozkoszować się zakrętami w pięknym youngtimerze
tutaj będziesz niezadowolony, ponieważ alfa ma i moc i osiągi. Zakręty bierze świetnie.
Cytat:
MUSI być w miarę prosta do serwisowania, mieszkam w małym miasteczku, gdzie najbardziej zaawansowany pojazd to Golf TDI, a więc fachowców tutaj brak. Mam Volvo V40 T4 i z serwisowaniem jest wielka kupa - muszę jeździć 40km do fachowego serwisu. Tak więc ten punkt jest dla mnie chyba najważniejszy.
Żadna alfa nie jest prosta w serwisowaniu. Z volvem jakoś dajesz radę...,ale skoro to jest wymóg nr 1 to nie kupuj.
Cytat:
no i fajnie byłoby żeby serwis nie robił wiru w portfelu
nie zrobi.
Cytat:
Ważne - czy 164 rdzewieją? Widziałem kilka mocno zgnitych, ale po ewidentnym dzwonie, choć ukrywanym przez sprzedawcę. Widziałem też zupełnie zdrowe - jak jest z blachami?
widziałeś też zupełnie zdrowe, więc...
Cytat:
I najważniejsze - co jest w 164 najkosztowniejsze, inaczej na czym można wtopić? Wiem, że sprzęgło we wszystkich i układ AWD w Q4 (ale Q4 nie chce, nie utrzymam go w dobrym stanie).
i tak będzie taniej niż w volvo.
Cytat:
Jak znoszą gaz te silniki? Jeśli spalanie będzie dla mnie za duże, a trafiony przeze mnie egzemplarz będzie się nadawał do awansowania go jako DD, to może pomyślę o LPG (nie nastawiam się z góry, uprzedzając purystów). Jeździ bez problemu na dobrej instalacji, czy zapomnieć od razu?
można, ale po co ,skoro ma być do jazdy dla przyjemności.
Wybierz V6, nie zawiedziesz się.