15w40? na minerale jeździłeś?! :confused:
Printable View
15w40? na minerale jeździłeś?! :confused:
Tak mi sie wydaje ze byl gesciejszy musialbym sprawdzic dokladnie, mechanik z alfy z jubilerskiej sie zajmowal wiec bylo ok ale jak zaczal walic w .... to sie skonczylo.
Wiec nie wiem jak ze zmiana na inny a ten mobil 1 to nie byl mineral! A moze mobil 1 jakis 5w50 kurcze pomieszalo mi sie ze sluzbowym ale sprawdze na plakietce bo chyba jeszcze mam to dam znac
A z tym zawieszeniem to od czego mozna bylo by zaczac, jak co kolwiek sprawdzic zeby nie kupowac w slepo calego zawieszenia bo byc moze sruba od regulacji zbieznosci ale czy po wyjeciu stwierdzic mozna ze to jej wina? Co proponujecie bo jak wiecie w warszawie mechanik idzie na proscizne i bedzie winic cale zawieszenie a moze to. Byc blachostka, dajcie porady koledzy
Wesolych swiat i smacznego jajeczka;)
Wysłano z SE ARC S
15w40 do TS-a lejesz. Mechanik ci zmienił na lepszy olej i jeszcze masz do niego pretensje. Powinieneś mu jeszcze podziękować. Nawet producent zaleca 10w40 co uważam za absolutne minimum do silnika TS
Pisalem ze musialem sie pomylic, czytaj Mario caly post!
Dam znac jak znajde kartke z informacja oleju, ale zapewne mialem dobry lany przez mechanika z jubilerskiej alfy romeo
W sprawie zawieszenia to na 99% winne są nowe sprężyny - prawdopodobnie obniżyły ci auto, przez co wahacze 'wypchnęły' koła dołem i dlatego ścina opony.
Witaj Lucas, przed wymianą sprężyn auto było niziutkie i to strasznie, więc je wymieniłem auto podniosło się i jest ok w stosunku do przodu.
Nawet przy winieniu zdjęcia i założenia ponownego amortyzatora jest to nierealne skoro sątam może 3 śruby mocujące więc co miało by mieć w spólnego ze spreżynami skoro są nowe
---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 10:02 ----------
Sprawdzilem jaki olej byl zalewny, a więc to był Mobil 1 5w50 a teraz Mobil super 2000 10w40
I tak bede musial odkrecac korek spustowy w misce wiec olej bedzie zlewany no i od razu zaleje mu 5w50 auto ma 180000 tys wiec potrzebuje lepszego oleju
Co do zbieznosci okazuje sie ze sa pokrzywione sruby wahaczy przy kolach, zmowilem i jak wymienie dam znac.
A co do wycieku oleju spod korka to wymienili na stozkowy i dalej cieknie, zawsze mialem problem z gwintem w misce po zrobirniu nowego gwintu bylo ok na 10tys, gwint ok a dalej problem!
A miska nie taka tania:(
Jeszcze moze uda sie cos z tym zrobic... ale co?
Wysłane z mojej SE ARC S przy pomocy Tapatalk