Z overboostem nic nie robiłem, natomiast w turbinie wymieniałem niedawno uszczelnienia (zestaw naprawczy).
Printable View
Czyli turbinę miałeś na stole. Zakładam więc, że jest ok. Zobacz na tego overboosta. Może on coś źle tym steruje. Z tyłu ma taki mały filterek - zobacz w jakim on jest stanie.
- - - Updated - - -
Tak po przemyśleniu sprawy stawiam na niego (overboost) i zabrudzony przepływomierz.
Dzięki za zainteresowanie tematem, wyczyszczę zarówno overboost'a i przepływomierz i zobaczymy co wyjdzie, a wcześniej (jutro w drodze do pracy) zrobię logi i później po czyszczeniu ponownie.
W drodze do pracy zrobiłem logi poszerzone o trzy parametry. Dziś za bardzo nie mam czasu grzebać przy Alfinie, ale jutro wyczyszczę overboost'a i przepływkę i chyba na dobre pozbędę się EGR'a spod maski.
Załącznik 95876
Sztanga by dawała takie samo ciśnienie bez zafalowań.
Matti - zobacz na overboost w logach. Turbina pływa w rytm jego wahnięć. Wydaje mi się, że tam trzeba szukać problemu. Sprawdź przewody podciśnieniowe.
(cały czas zakładam, że turbina, jej kierownice są ok). Powietrze masz ok.
Jeszcze się upewnię - nie wgrywałeś mapy, masz oryginalny soft w ECU ?
Głupie pytanie, czy overboost to jest ten zawór na pasie przednim nad chłodnicą? Ma numery: 552033202, 7.00607.202 i brzęczy po zgaszeniu silnika :/ . Wygląda na nierozbieralny - czyli kicha z czyszczeniem :(
Wyczyściłem dziś overboost'a i przepływomierz oraz wymieniłem tą pękniętą rurę powietrza, jutro rano zrobię ponownie logi i się okaże czy coś to dało. Chociaż coś mnie niepokoi lekko turbina, wydaje mi się, że trochę za bardzo gwiżdże.
Tak, to jest on. Opis czyszczenia znajdziesz tutaj