z tego co pamietam to gorny idzie prosto z pompy do filtra(ale nei dam se reki uciac :) ). ja mam dolozona podkladke ze wzgledu, ze trzeba bylo podlaczyc jeszcze czujnik cisnienia oleju i zasilanie turbo.
Printable View
z tego co pamietam to gorny idzie prosto z pompy do filtra(ale nei dam se reki uciac :) ). ja mam dolozona podkladke ze wzgledu, ze trzeba bylo podlaczyc jeszcze czujnik cisnienia oleju i zasilanie turbo.
Tak z ciekawości zatem, jakie ciśnienie przy 90st oleju na jałowym, a jakie na 4tyś obr? :)
jałowe mam ustawione na 1000 rpm i na rozgrzanym trzyma 3 bary. przy 4 tys zobacze dzisiaj w nocy.
To samo miałem pisać... Kosmiczne ciśnienie.
jak mialem 850 rpm tak jak alfa ma seryjnie to bylo jakos 2,5 bara. teraz srednio mi sie utrzymuja tak okolo 1050rpm wlasnie po to zeby cisnienie bylo wieksze. ogolnie to mam usuniete wałki balansujące i zaslepione kanały olejowe zeby pompa nie musiala tłoczyc tam oleju.
Ja w Vce jesli wierzyc czujnikom AutoGauge przy 100*C oleju od 1.5 do 2 barow, jak byla podeptana i grzal sie olej bardziej no to cisnienie spadalo do 1 bara +- gdzie ksiazka podaje ponizej bara... wiec jest dobrze. Tak nawiasem zboczylismy z tematu :P