z tego co pamietam to gorny idzie prosto z pompy do filtra(ale nei dam se reki uciac). ja mam dolozona podkladke ze wzgledu, ze trzeba bylo podlaczyc jeszcze czujnik cisnienia oleju i zasilanie turbo.
z tego co pamietam to gorny idzie prosto z pompy do filtra(ale nei dam se reki uciac). ja mam dolozona podkladke ze wzgledu, ze trzeba bylo podlaczyc jeszcze czujnik cisnienia oleju i zasilanie turbo.
Tak z ciekawości zatem, jakie ciśnienie przy 90st oleju na jałowym, a jakie na 4tyś obr?![]()
jałowe mam ustawione na 1000 rpm i na rozgrzanym trzyma 3 bary. przy 4 tys zobacze dzisiaj w nocy.
Twin Spark Compressore - Na pohybel hejterom - Szalone 0.5bara
Mazda mx5 - bokiem, na glebie i z kierownicą po złej stronie.
"Nothing is "good" for daily driving that's not OEM. So by that logic don't turbo your car. Don't make it faster. Don't do anything. Go buy a bus pass."
To samo miałem pisać... Kosmiczne ciśnienie.
jak mialem 850 rpm tak jak alfa ma seryjnie to bylo jakos 2,5 bara. teraz srednio mi sie utrzymuja tak okolo 1050rpm wlasnie po to zeby cisnienie bylo wieksze. ogolnie to mam usuniete wałki balansujące i zaslepione kanały olejowe zeby pompa nie musiala tłoczyc tam oleju.