-
9none dzięki za schematy.
No więc podłączyłem interfejs na stole do ECU, włączam rogram i daję SCAN ECu i każe mi podpiąć się pod PIN 20 więć podpinam i daje OK, a za chwilę wyskakuje komunikat: ,, rozpoczęto odczyt danych.. Tryb BOOT MODe - nieaktywny.
I dziwna sprawa to się dzieje nawet gdy zasilanie nie jest włączone.
To onacza że źle podłączyłem ECU albo interfejs ?
-
pin Boot nie jest potrzebny podczas odczytu oryginalnego oprogramowania.
-
podepnij pin boot od razu i dopiero zacznij prace
mi też nie chciało działać dopiero po podpięciu pin boot przed zrobieniem czego kolwiek pomogło
- - - Updated - - -
podepnij pin boot od razu i dopiero zacznij prace
mi też nie chciało działać dopiero po podpięciu pin boot przed zrobieniem czego kolwiek pomogło
-
Tak też zrobiłem. Pin boot podpięty od razu. Dałem masę do niego i dalej nic.
A do interfejsu przychodzą tylko 3 kable tak ? Masa, +12V i Linia K ?
Chcę się upewnić bo dziwna sprawa, jak włączam galletto to pisze że interfejs obecny a gdy zmienię język to już jest nieatywny i dalej jak zmieniam to też jest nieaktywny...
-
ty chyba masz wersję galetto 12.60 , z tą wersją czasami są problemy.
-
masa w interfejsie pod 2 piny !!!
tu masz z mojego tematu kawałek
zwykle , trochę profesionalnie to sie robi za pomocą tzw. break-boxa, czyli dodatkowego wtyku + kilka kabli zasilających. ja to zwykle robię na stole. radzę dokladnie sobie to pooglądać te obrazki. -------------------------- masa, 0v piny: 24, 25, 49. +12V, piny: 15,16,32,47,48, boot , pin: 20 , linia K line pin: 53. K-line zawsze jest podłaczona do OBD do pinu 7, musisz jeszcze podłączyć piny masy w OBD, czyli pin 4, 5. no i zasilanie do interfejsu OBD do pinu 16 w gniazdzie OBD. interfejs , czyli galetto jest zasilany z interfejsu OBD.
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/147/...#ixzz2VkpRYMsQ
-
9none tak mam wersję 12.60. Znalazłem temat na forum jak zmienić ten kabelek na wersję 12.50 lecz nie mogę znaleść oprogramwania do niego.Ma ktoś może jakiś link do wersji 12.50 ? zieluch111 dawałem masę na te piny ale to w pierwszej wersji programu a jak pobrałem inną (gdzieś czytałem że niektóre programy na necie dają popalić) już nie próbowałem. Zrobię to jutro i zobaczymy co będzie.
-
Już nie wiem co jest grane.
Robię wszystko tak jak powinno być zrobione.
Wszystko połączone według schematu, posprawdzane z opisem a tu dalej niec.
gdy klikam na odczyt po chwili program każe mi wyłączyć i włączyć zasilanie i tyle nic więcej się nie dzieje.
Macie jakieś pomysły ?
-
2 załącznik(i)
wersja 12.50 znaleziona na sieci, zobacz może to coś da.....
-
1 załącznik(i)
czas zgrywania chyba był 78 sek z tego co pamiętam
ja na początku też walczyłem i w sumie nie wiem jakim cudem a w końcu się udało
a odczytuje chociaż werje sterownika itd
wrzuciłem wersje 12.60pl u mnie działa
który sterownik wybrać w menu chyba wiesz
Załącznik 98470