Za 4 felgi dałem 600 zł sam odbierałem miałem blisko :) za kołpaki komplet 129 zł + 14 zł przesyłka
Razem 743
Printable View
Za 4 felgi dałem 600 zł sam odbierałem miałem blisko :) za kołpaki komplet 129 zł + 14 zł przesyłka
Razem 743
Dwa lata temu chyba nie było takich okazji w ogóle jeśli chodzi o nówki do AR159, szukałem przez dobrych parę dni różnych alternatyw. Oryginały alu były cholernie drogie (sprawdzałem w wielu miejscach ASO, allegro, sklepy internetowe). Nie chciałem nieoryginalnych alu, bo mi się nie podobały, wychodziły zresztą dużo drożej niż stalowe + oryginalne kołpaki. Używanych oryginałów bym nie kupił, bo skąd moga pochodzić - duża szansa że z jakiegoś rozbitka. Wybór wtedy padł na nowe stalowe + oryginalne kołpaki - odpowiadał mi wygląd, cena i to że były nówki.
Faktycznie parę dni temu sprawdzałem na allegro i jakieś tam nówki oryginał AR Alu 17" widziałem coś około tej ceny.nie wiem, może trochę gdzies po magazynach za dużo tego komuś zalega i idzie coś czasem okazyjnie kupić? Jeśli chodzi o stalowe felgi to też na allegro idzie kupić coś znacznie taniej niż ja dałem te 2 lata temu. Cóż, i tak musiałem je kupić wtedy, więc nie będę żałował.
kupiłem na alledrogo...
No to już zapodaj nicka, kto sprzedaje takie komplety za bezcen ?
jak jesteśmy przy felgach stalowych to ciekawe czy pasowały by felgi stalowe z vectry w komplecie z kołpakami wyglądają jak aluminiowe felgi coś takiego:
nowy komplet to około 800zl
http://allegro.pl/felga-felgi-stalowa-stalowe-gm-meriva-b-vectra-c-i1889746254.html
dlaczego montujecie stalówki na zimę? ja jezdze zawsze na alu, zmieniam opony tylko. Wszystko gra.
nigdy nie jeżdziłem w zimie na 225/50/17 i trochę się tego obawiam...więc pomyślałem o 215/55/16 bo chyba takie są homologowane do 159.
KRS - dla wygody...
Przekładać opony co pół roku na feldze? Niszczenie felg i opon moim zdaniem + trzeba to wszystko wyważyć za każdym razem co niepotrzebnie podwyższa koszty. Nie wyobrażam sobie jeżdżenia do zakładu na zmiany - robię to przed garażem w jakiś ładny jesienny/wiosenny dzień w ramach hobby. U mnie 4 koła w garażu leżakują ładnie zamocowane w dedykowanym stojaku (poziomo i opony się nie stykają, nie ma na nich żadnego obciążenia na nich, bo podparcie jest za felgę)
Odnośnie motywacji zakupu już pisałem wcześniej, tym bardziej nie dziwię się innym jak dziś takie felgi i kołpaki można kupić za psie pieniądze.
---------- Post added at 16:16 ---------- Previous post was at 16:12 ----------
Ja jeżdżę na 205/55/R16 w zimie i lecie. Oryginalnie miałem 215/.. , ale te były dość drogie (nietypowy rozmiar?), a zauważyłem jakiś czas temu że oryginalna specyfikacja AR w niższych modelach (ze strony www, wtedy jeszcze dla wersji Progression) podawała 205/55/R16, więc w ciemno w takie poszedłem i nie narzekam.
Pewnie jak masz prędkościomerz zaprogramowany dla 215, to trochę zawyża (o te ok 5%), dzięki czemu płaci się trochę niższe mandaty więc i tak wychodzi na dobre :) Na polskich koleinach lepiej też jeździ sie na wąskich oponach.
---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:16 ----------
dowiedz się jakie ma ET, otwór centralny (średnica) szerokość, rozstaw otworów itp. to możesz się albo dowiedzieć od gościa z allegro, albo poszukać specyfikacji do samochodów które wymienił w aukcji, albo po numerze GM który jest na drugim zdjęciu. potem poczytaj cały wątek od początky to sobie sam odpowiesz czy pasuje, bo będziesz kumał ET i inne parametry i na co trzeba zwrócić uwagę.
Jeżdżą na stalówkach bo wygląd nie dla wszystkich ma priorytetowe znaczenie.
jeśli chodzi o wygodę to raczej Intruzowi chodziło o to że nie przekłada opon co pół roku, bo KRS akurat przekłada. Intruz go nawet cytował. czytajcie całe wątki ze zrozumieniem bo tworzą się dziwne dyskusje.
Co do wyglądu felg stalowych z ORYGINALNYMI kołpakami (zaznaczam to bo to duża różnica), to kwestia gustu. Niektórym się nie podoba innym odwrotnie. Cóż, jakby każdy miał taki sam gust to byłoby trochę nudno - wyobraźcie sobie, że każda AR159 byłaby taka sama: kolor, felgi i np tylko sedan - bez sensu by to było, albo jeszcze gorzej że kazdy jeździ Toyotą Avensis - w końcu większość populacji pewnie ją by wybrała na najlepszy samochód.
ale mozna miec 2 komplety alufelg z 2 kompletami opon i tez miec wygode.Ja czytam wszystko ale nie rozumiem takich odpowiedzi ze stalowki to wygoda
Widać dalej nie czytasz uważnie. KRS pisał że on przekłada i że nie widzi potrzeby posiadania drugiego komplety felg, natomiast Intruz mu wytłumaczył że dla wygody ma drugi - on akurat stalowe felgi. Pewnie że można mieć 2 komplety z alu, czemu nie - tyle że to trochę droższe rozwiązanie jeśli chodzi o zakup.
niekoniecznie bo mozna kupic uzywane
używane to też i można stalówki, wtedy jeszcze taniej. tyle że ja akurat nie chciałem używek alu - duża szansa że mogą pochodzić z jakiegoś rozbitka albo były prostowane - kto by sprzedawał ładne i dobre i jeszcze tanio oryginalne alusy? pisałem też parę postów wyżej swoją opinię o używanych alu.
widzialem ze pisales ale nie ebde w kazdym poscie pisal o wszystkim.Jak bym mial miec takie podejscie to bym nigdy nic nie kupil uzywanego.A auto masz nowe??Tez uzywane wiec moze byc jakies prawdopodobienstwo awarii itp itd.
jak z każdą używką zawsze jest ryzyko, tyle że pewne rzeczy wydaje mi się nie sprzedaje się raczej jak są OK, auto kupiłem używane, starałem się jednak zminimalizować ryzyko - było u znajomego elektromechanika (komputer), potem w innym warsztacie dokładnie sprawdzone, miało historię serwisową, wszyskie książeczki, przeglądy itp + przez 4 miesiące widziałem że gość od którego kupiłem nim na codzień jeździł do pracy.
Wracając do statystycznie bardziej podejżanych zakupów to do takich zaliczyłbym właśnie komplet fajnych oryginalnych alu - po co takie sprzedawać? No chyba że ktoś zarówno na zimówki jak i letnie chce mieć przynajmniej 17" alu i koniecznie musi pozbyć się np 16" alu.tylko że raczej mało kto zdecyduje się na takie wywalanie kasy. stąd mój wniosek - większa szansa na jakieś podejżane alu (prostowane, po wypadku lub po jakimś aucie które zostawiono pod blokiem na cegłach). takie rzeczy wolą nowe. z reszta, prowadzę działalność i z nowego odliczam VAT i podatek - kosztują mnie tak naprawdę 40% taniej - na używkę raczej FVAT nie dostanę.
Witam.
Chcę kupić komplet felg stalowych na zimę do 159, ale czytając tematy na forum jestem w kropce...
Wiem tylko że rozstaw śrub 5x110, ale wyczytałem o jakichś ET itp i nie wiem co teraz. Niby jedne mogą mieć 16" inne nie (tak, chcę 16), jedne mają takie hamulce i tutaj jedne pasują a drugie nie... Jak to sprawdzić co dokladnie pasuje do mojej Alfy?
Uprzedzam... tak jestem zielony
Jak sprawdzić ? Wgłębić się w temat na forum.
felga stalowa- 16 cali ET 34 do hamulców "małe" brembo. 17 cali ET 41 do hamulców "duże" brembo. Do starszych modeli (do 2008) 16 cali ET 35.
Witam
mam ten sam problem, to wszystko zależy jakie masz zaciski hamulcowe- sprawdź jakie masz i wtedy napisz to będziemy wiedzieć więcej albo masz doże albo małe, jeżeli małe to 16" stalowa podejdzie jeżeli masz duże to tylko alu min 17', ja się pospieszyłem i kupiłem nowe stalowe 16" i opony do nich i mogę Ci sprzedać jeżeli masz małe brembo, ja mam duże i szukam 17"alu jak cos to pisz lord8@o2.pl
polecam instr. obsługi str. 259 jest tam tabela "Opony" gdzie znajdziecie zalecane felgi/profile opon do poszczególnych wersji silnikowych. Co prawda nie ma tam nic o ET natomiast zawsze to jakieś przydatne info na początekZałącznik 73621
Załącznik 73692Załącznik 73693
Takie zaciski mam z przodu felgi aluminiowe 17 teraz. Tak więc da radę 16 stalowe na zimę?
Pozdrawiam
Zdjęcie trochę niefortunnie zrobione. Najłatwiej odróżnić "mały" zacisk od "dużego" ilością odpowietrzników.Zacisk "mały" ma jeden po wewnętrznej stronie, "duży" dwa po obu stronach.
Niedawno przerabiałem ten temat. Wrzucę moją korespondencję mailową z Euromot w Żorach.
"Mam AR 159 (...) na felgach aluminiowych 17". Jakie koła zimowe są zalecane do mojego auta- czy mają to być felgi stalowe czy aluminiowe, jaki rozmiar tych felg ma być i jaka specyfikacja, żeby były kompatybilne z zaciskami na tarczach hamulcowych?"
Odp serwisu: "W opcjach tego modelu występowały dwa typy zacisków , w celu odpowiedniego doboru bardzo proszę o informacje czy na przednich zaciskach znajduje się napis Alfa Romeo czy tez nie."
"Posiadam zaciski z napisem."
Odp serwisu: "W Pańskim samochodzie znajdują się zaciski powiększone czyli wzmacniane w związku z tym najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie zastosowanie opon w rozmiarze fabrycznym 225/55R17 ,przy obecnej technologi w okresie zimowym można spokojnie korzystać z oryginalnych felg aluminiowych."
Dobry serwis. Posiadam aktualnie Alfy z dwoma rodzajami zacisków i napisy "Alfa Romeo" są na "małych" i "dużych" Brembo.
Dokładna odpowiedź serwisu winna mówić o trzech typach zacisków. W instrukcji nie ma wyszczególnionych opon 225/55/17 jest natomiast 225/50/17.
Czy jak pojadę do jakiegoś norsrałto czy fełwerta to mi dobiorą stalówki do 159-tki?
Odkopuję temat, żeby nowego nie zakładać... a że zima przyszła (białe gó*no z nieba, ku*wa jego mać :P) to rozmowa będzie "na czasie".
Pytanie następujące: jakie opony w rozmiarze 16 cali będą pasować do mojej ciężkiej, przedliftowej czarnej krowy? Nie chodzi mi o konkretną firmę, czy model, ale o rozmiarówkę. Przejrzałem temat, ale Wy piszecie o 1.9 JTDm, która przy większym motorze wydaje się być lekka jak piórko :)
Letnie mam fabryczne 17'stki, a ceny takich opon spowodowały u mnie skok w tył z dwoma saltami (w każdą stronę), a na końcu nakryłem się nogami :/
Co poradzicie, Experty?
!6" nie wejdzie na zaciski w twojej 2,4... Nie każde 17 " wchodzi.
No to pięknie... :(
Jak mozna do Alfy zamontować 205/55/16 skoro oryginalne są 225/50/17 - różnica w średnicy koła to 2,5 cm!!
Przy tak niskim samochodzie jeszcze tak go obniżać?
ja mam 205/55/16 i jakos nic mi sie nie dzieje.Mam 2 takie komplety-lato/zima.I jak oryginalne sa 17"(chyba tylko przy hamulcach brembo)??Przeciez najmniejsze felgi w innym przypadku niz brembo to 16",a zalecana opona to 215/55/16
Ale 215 16" ma taka sama wysokość jak 17". Ja muszę zmienić te 205 16" bo mi Alfa haczy podwoziem przy większych nierownosciach :(
http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/
Ja mam 2,4 i felgi 17" - zacisk do obręczy ma 1-1,5 mm, do szprych może 2 mm - przednie hamulce przy tym silniku (i przy 3,2 chyba też) są po prostu sporo większe
Oj uwiez mi ze trafilem na sporo osob ktore sprzedawaly ori alufelgi w ladnym stanie i naprawde w dobrej a czasem smiesznej cenie,na PW moge podac Ci kilka przykladow:)
Tutaj masz jeden z przykladow,moglem je zawinac ale coz ,przynajmniej cieszy sie teraz inny kolejny alfaholik:)
http://allegro.pl/alufelgi-alfa-rome...745279236.html