jakoś tak masz pusto w schowku :lol: u mnie tam siedzi w sumie nie wiem co, ale miejsca mi brakuje na cokolwiek ;p chyba pora na zrobienie małego sprzątania...
Printable View
Ja też zamontowałem w schowku, tyle że wywierciłem dziurę na tę drugą końcówkę - płaską (od strony zmieniarki). Przez to zmieniarka jest maksymalnie cofnięta do tyłu. Dodatkowo przykleiłem ją od dołu i od boku taką dwustronną gąbką - żeby się nie telepała.
Z karty SD ładnie widzi 10CD więc jest super.
Teraz wystarczy sobie pokatalogowac muzykę w odpowiedni sposób... i można zapomnieć o pełnym schowku płyt CD ;)
Osobiście wybrałem schowek, ponieważ mam zamiar raz wrzucić muzykę na kartę, i raczej często jej nie zmieniać. To bedzie taki pakiet standardowy (zamiast płyt, które ze mną normalnie jeździły).
Skoro w jednym katalogu można nawet ponad 100utworów wrzucić, to sobie pogrupuję zespołami...
Zdjęcie mogę zrobić jutro, jak będzie jasno.
Wy w Sto czterdziestych siódmych możecie wsadzić (chyba) zmieniarkę w szufladkę co macie pod (nad?) radiem. W 156 brak tego gadzetu :( ale jak Wy zamontujecie zmieniarki w szufladce to poczujecie się trochę jak w 156 :lol:
Zmieniarkę można też podkleić/podwiesić gdzieś pod schowek albo coś... troche prowizorka ale takie rozwiązania jak wiadomo są najtrwalsze :)
Nie da rady. Ta szufladka jest za krótka bo o ile sama zmieniarka mieści się w niej bez problemu o tyle kabelek, karta, pendrive oraz kabelek z tyłu zmieniarki już nie wejdzie.
U mnie to wygląda tak:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...ta-yatour1.jpg http://www.forum.alfaholicy.org/atta...ta-yatour2.jpg http://www.forum.alfaholicy.org/atta...ta-yatour3.jpg http://www.forum.alfaholicy.org/atta...ta-yatour4.jpg
Dodatkowo fotki z info jakie wyświetlają się w czasie odtwarzania.
Zmieniarka będzie dodatkowo wklejona taśmą piankową ale nie miałem pod ręką więc użyłem zwykłej dwustronnej żeby nie latała. Dziura wycięta na czarny kabelek tak by cofnąć maksymalnie zmieniarkę.
w 156 jakiej długości macie "sprzety" do wyjecia radia?
mojej jeszcze nie ma;/
ale będę próbował ją wsadzić właśnie w tą szufladkę ;)
Nie wiem jak głęboko są te blaszki w 156 ale ja u siebie używam 4 nitów i dają radę ;).
Ja swoją zamontowałem po lewej stronie schowka u dołu, pasuje idealnie, trzyma się w tym zagłębieniu bez użycia dodatkowych taśm itp.
Załącznik 52737
Melduję posłusznie, że odebrałem "pakiecik". Wielkie podziękowanie z mojej strony. ;)
Może masz dłuższe nity, bo te co mam są za krótkie. Zrobiłem "klucz" do wyjmowania radia z drutu z wieszaka jaki dają np w pralni ;)
Uchwyty nie są zbyt głeboko - ok 5-6 cm wystarczy wsadzić druty. Wazniejsze jest zeby jak poczujemy opór nie wciskać już ich głebiej bo to bez sensu. Wsadzamy te 5-6 cm do lekkiego oporu i potem probujemy wyciągnąc radio odchylając druty na boki w kierunku od środka radia.
Na razie miejsca na zmieniarke nie znalazłem - schowek zapchany, pod popielniczką lub do popielniczki nie pasuje... Może wetknę gdzieś pod deskę, a USB będę podpinał na kablu - przedłużce, który gdzieś mi będzie latał w okolicy tunelu środkowego?? Nikt na razie tego patentu nie proponował ;)
Na penie może być coś wiecej niż katalogi CD01 CD02 itd?
Ja jak już zamontowałem, to koleś wychylił się że ma specjalny przyrząd do wyciągania :)
---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:10 ----------
Nie sprawdzałem, ale myślę że tak. Po prostu radio nie będzie tego widziało :)
A ja z drugiej strony zastanawiałem się co będzie w przypadku gdy jednocześnie w zmieniarce będzie PEN i SD :) ale też nie sprawdzałem jeszcze.
Się nakombinowałem, ale w końcu Sukces :) Pod navi connect też działa.
No to w takim razie mam o czym myśleć, bo podoba mi się ten pomysł z przedłużką :)
Czyli rozumiem, że najlepiej jest mieć na karcie/pendrivie tylko muzykę, i żadnych innych plików?
A czy zauważył ktoś może czy jest różnica w prędkości odczytu pomiędzy plikami z różnym bitrate? Np. 128 a 320?
Tylko foldery CD01..CD10 i każdy plik z muzyką w jako "001 - nazwa/tytuł".mp3 i tak dalej
Do mnie też dzisiaj dotarła, nie mogłem zamontować bo nie udało mi się wyciągnąć navi, jutro drugie podejście z nowymi "narzędziami".
Dzięki Krzysiek!
Ps. Oczywiście "Thank" i reputacja dodano.
Witam dzisiaj dotarła i już zamontowana działa super ale musiałem połączyć te 2 masy ze sobą i wtedy nie było cykania przy zmianie utworu Jeszcze raz dziękuję Organizatorowi
Możesz rozwinąć opis co się działo? Jakie cykanie, skąd było słychać? z głośników?
---------- Post added at 22:07 ---------- Previous post was at 22:03 ----------
Przy normalnej długości ( do 1m) i dobrym kablu nie powinno być problemu. Poza tym transfer danych z pena do zmieniarki jest cyfrowy więc jest mniej wrazliwy na przekłamania niż analogowy.
Przesyłka dotarła rano w stanie idealnym :) W weekend montuję. Muszę wyzdrowieć...
Do mnie tez doszla-Dzieki
Doszło wczoraj a dziś już zamontowane :) Najtrudniejsza sprawa to wyciągnąć radio potem to już z górki :) Pozdrawiam i jeszcze raz podziękowania za akcję !
Zmieniarka dotarła, jest zabudowana i wszystko pięknie działa :)
Wielkie dzięki dla organizatora akcji :)
Wczoraj odebrałem, zaraz po powrocie z pracy biore sie za demontaż navi i instalację zmieniarki:)
Cuore,jestes wielki! Dziala i to zajebiscie:cool: Jeszcze raz WIELKIE dzieki
Widze ze tylko ja mam problem z poprawnym dzialaniem zmieniarki...
nie wazne czy robie to z karty sd czy pendriva, zawsze jest to samo (karta i pen 4GB sformatowane do FAT32, 10 katalogow CD01, CD02..., utwory ponumerowane 001 nazwa.mp3, 002 nazwa.mp3, 003 nazwa.mp3)
zachowanie zmieniarki:
po wlaczeniu pokazuje liste plyt, ale po wcisnieciu play lista "znika" a zaczyna grac piosenka 1, z plyty CD01 (teoretycznie tam gdzie skonczyla, czyli nie od poczatku)
radio nie reaguje na zmiany tj. nastepna piosenka, pauza/play itd., dziala jedynie zmiana glosnosci.
http://www.youtube.com/watch?v=LggEL2CM-FM
ktos sie z takim zachowaniem spotkal?
co moze byc nie tak?
Zmieniarka zachowuje się jakby podłączone było aux a nie karta czy pen.
U mnie nie ma takiego problemu i przyznam szczerze że nie wiem w czym tkwi problem.
Viggen, a jaką masz wersję softa? Cuoreventi też daj znać jaką masz wersję. Może wtedy dojdziemy do tego czy dziwne zachowanie jest zależne od softu czy może od czegoś innego.
A ja mam teraz pytanie z innej beczki. Panowie, którzy macie GT, macie może jakiś pomysł jak zamontować zmieniarkę w miejscu popielniczki. U mnie w aucie się nie pali także popielniczka nie jest mi potrzebna ;)
Na razie wyprowadziłem sobie kabelek na środku do samej popielniczki, tylko nie mam pomysłu jak zamocować samą zmieniarkę i teraz leży sobie trochę na partyzanta ;)
Załącznik 52964Załącznik 52963
Dziś miałem okazje troche potestować yatour'a i:
- na SD widzi mi 10CD, a na penie, te same katalogi i widzi tylko 5CD ??? Jak u Was? Dodam że na penie były też inne pliki oprócz tych CDxx
- ktoś pytał co jest jak wsadzi się pena i SD jednoczesnie - gra z tego co było wczesniej słuchane ;)
czyli jak mialem pena i sluchalem, po czym, wsadzielm SD to dalej obslugiwal pena. Po wyjeciu pena - widział pliki z SD. Potem po wsadzeniu pena dlaej widział pliki z SD. Wyjecie SD i gra z pena ;) Nie wiem co będzie jak jednocześnie wsadzi się pena i SD - czyli co uruchomi jako pierwsze.
- u mnie akurat złaczenie kabelków masy spowodowalo dużo gorszą jakość dzwieku - wg mnie lepiej jak są rozłączone.
- z pena dluzej rozpoznaje pliki, ale może przyczyną były inne katalogi??? - musze sprawdzić na takim gdzie wgram tylko pliki CDxx
Zmieniarka zamontowana i działa :)
Załącznik 53013