Potwierdzam słowa Barus91, Tiestoclublife ma doinwestowany egzemplarz za dobre pieniądze :)
Po co rozwodzić się nad TS skoro autor wątku zainteresowany jest JTD?...
Printable View
Potwierdzam słowa Barus91, Tiestoclublife ma doinwestowany egzemplarz za dobre pieniądze :)
Niby racja ale elpidzi jest alternatywą dla niego.Cytat:
W jottedeku mnie ten nieszczęsny dwumas niepokoi. Jego wymiana to fajne wakacje w jakimś tanim, ciepłym kraju :)
Co się stało i po ilu km że tata tdi remontował?
No ale nie każdy silnik przekręca panewkę i nie każdy silnik ma dwumas :P
kolego malin2k5....silnik to ja rozwalilem (ok. 246tys przebiegu) jako młody i glupi kierowca który pierwszy raz w ropniaka wsiadł....co tu duzo mówic scigalem sie a nastepnie od razu zgasilem samochód:D obecnie seacik (2001r) ma 268tys przebiegu i jest on udokumentowany....w toledziaku utwardzilem troche zawieszenie...fajnie trzyma sie drogi...nie jest demonem pretkosci (wiadomo 110koni tylko) ale za to nieduzo pali (max 4.6)
- - - Updated - - -
znalazlem wlasnie audi a4 2.5 tdi (150psi) Quattro za 8tys i chyba kupie....nie jest to niestety alfa 156 o której ciagle marze ale nie stac mnie na jej utrzymanie..a musze myslec nie tylko o sobie...moze kiedys spelnie moje marzenie...moze nawet 159 kupie
Kup Stilo :)
Miałem, sprzedałem nie tak dawno za śmieszne pieniądze (bo naciskali na mnie w domu, że 2 auta trzymam).
1.9JTD 115PS w tym aucie - rewelacja.
Moje było na jakimś lekko sztywniejszym zawieszeniu. Trzymał się pięknie drogi. A i przyspieszenia mu nie brakowało :)
- - - Updated - - -
http://www.forum.alfaholicy.org/prze...owa_barus.html
Co do a4 to też ma alu zawias, To 2.5 to V6? Jak tak to czasem się psuje, pali sporo a zmiana rozrządu dużo kosztuje. Jeśli chodzi o quattro to musisz uważać, żeby wszystkie opony były w tym samym stopniu zużyte.
- - - Updated - - -
A stilo w kombiaku na powiększoną rodzinkę w sam raz. Chyba, że młody będzie się go bał bo paskudny jest.
- - - Updated - - -
I kosztuje stosunkowa mało.
Akurat wydaje mi się, że 156 za 8 z tego samego roku i A4 z tego samego roku będą nie do porównania.
Stylistyka na + dla AR
Stan na + dla AR przy tym samym roczniku. Ew. rocznik na + dla AR (i przebieg pewnie też)
Zawieszenie ... tu i tu alu.
- - - Updated - - -
Szczerze mówiąc, to kombiaka też bym się 'bał', bo jest tragicznie paskudny :D A HATCH ma i tak wygodniejszy bagażnik niż SEDAN ... Ostatnio do 156 chciałem 2 kółka z Melexa spakowane razem wrzucić i problem miałem :D Pojechały na kanapie :D
z innej beczki..wlasnie zobaczylem...ode mnie z okolicy....hahahaha...
http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...be7b996;r:7;s:
- - - Updated - - -
a stilo w tej cenie bedzie????? myslalem jeszcze nad audi a3 1.9 (110km) ale tez nie jest w zasiegu
Jeśli a3 1.9 nie jest w zasięgu to gdzie jest a4 quattro V6 TDI?? :D
no widzisz i pod nosem masz ,i nawet klubowa
mialo byc oszczednie a sobie a4 qatro chcesz zafundowac
Jak znajdziesz jakąś interesującą Cię alfę to napisz na forum regionalnym. Ktoś na pewno będzie miły i za browarka obejrzy ją. Ktoś, kto ma na co dzień stycznośc z tym autem wie na co zwrócić uwagę, czego się wystrzegać.
wlasnie czytalem o tym modelu audi 2.5 na jakiejs stronce i wszyscy praktycznie narzekaja na napedy,zawieszenie i silnik....a dziwila mnie ta niska cena
Kojarzę chyba to auto. Właściciel sam robił wnętrze, o ile mnie pamięć nie myli o oferował się z tym na forum :)
Przebieg maławy... ciekawe, w jakim stopniu prawdziwy.
A moje Stilo poszło za 6500. Idealne technicznie poza poduszką pod silnikiem do wymiany. I do drobnych poprawek lakierniczych.
nie ma niezawodnych silnikow ,tym bardziej w autach pare lat majacych ,moja tez na sprzedaz za smieszna kase bo stoi bidula
za ta audi a4 koles chce 8tys....to nie duzo jak za taki samochod...ale skoro praktycznie wszyscu uzytkownicy narzekaja to cos jest na rzeczy
- - - Updated - - -
przebieg wedlug mnie nierealny w tej alfie ale musze do kolesia napisac...pogadac...moze kupie
szukaj a znajdziesz ja trafiłem piękną sztukę za 8.900 ponad rok temu sam jeżdżę tylko w niedzielę bo na co dzień mam firmowy-darmowy, alfa stoi w garażu plus osiem stopni. Zawias w porządku trw doinwestowana, będzie na sprzedaż pod koniec lata prawdopodobnie. tak że są takie auta tylko trzeba szukać najlepiej na wiosce w anonsach itp. Ja oglądałem allegrowe na śląsku w Łodzi Radomiu i sama padaczka się trafiała. Ta ze sląska to dziury w fotelach miała a właściciel siedem kafli wołał.
Moja kosztowała 6000 :)
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...osmo_blue.html
Z OC, skórami, olejem, filtrami i innymi pierdółkami 7100 do tej pory... Jeszcze rozrząd dla bezpieczeństwa (okaże się, czy z wariatorem, bo podobno całość zmieniana nie tak dawna, ale dla bezpieczeństwa zrobię to i ja) i drobnica... Okolice 8-8.5tys. i auto będzie na tip-top i po wszystkich wymianach eksploatacyjnych :)
dla mnie to malo realne przebiegi.....jak kupilem daewoo nubire II tez miala 138tys tylko pozniej sie okazalo ze facet(taksówkarz) cofnał z 430tys...
W Punto jest ori, bo od nowości u nas.
Uno dziadków '93 ma chyba ze 110000 czy 120000
zdarzaja sie wyjatki owszem...u mnie na wsi jest dziadek ma od nowosci astre II(98r) 1.4 i przejechal 78tys czy cos kolo tego.....tylko ze on w niedziele do kosciola jedzie
- - - Updated - - -
tylko co z tego ze maly przebieg ma jak to jest samochod zamulony
Golf IV 1998 albo 1999 ... 1.4Pb ... 14 albo 18tys. :)
uuuuuuu:D to juz trzeba byc hardcorem....albo poprostu nie wyszlo cofanie licznika:D
ale wsiadbys do takiego samochodu i zaraz by silnik padl...taki samochod jest zamulony...on jezdzi bo jezdzi..nigdy nie byl katowany..nikt nim sie nie wyglupial
- - - Updated - - -
napisze do tego kolesia o afle zobaczymy...nie spieszy mi sie, bede szukal powoli...narazie kangoo jezdze matki....demon pretkosci 1.2 16v 75psi:D
moja tez nie jest krecona wyzej 5 tys. i silnk wisi poprawnie
Wracając jeszcze do nieszczęsnego zawieszenia w 156 to Barus pisał że NAJTAŃSZE wahacze kosztują 500 zł (niektórym wytrzymują 5.000 km :D).
Twój ojciec za 1000 zł zrobił zawias z amorami (i to u mechaniora). Dołóż do tych 500zł ten 1000zł + jeszcze trochę bo w 156 więcej roboty i już tak kolorowo wcale nie jest. Szczególnie jak kupisz fanty jakiejś dziwnej firmy co skupuje najtańsze badziewie ze świata. Można się rozczarować trochę...
Co do gazu w TS-ie to pamiętaj, że wypadałoby mieć sprawne świece i kable co wcale nie jest takie prost w tym silniku (8 świec = duża kasa).
Jak ktoś sprzedaje auto to zazwyczaj już z nie nowymi częściami i wcześnie czy później autko wydrze z ciebie kaskę. Pewnie, że dużo napraw można samemu ogarnąć ale trzeba mieć chęci i jakąś miejscówę do tego. No i jakieś podstawowe narzędzia by się przydały. A jak Ci się panewka przekręci (co trzeba brać pod uwagę kupując ten samochód) to nawet coś więcej niż młotek i przecinak :D
kupilem dzis od znajomego seata ibize III 1.9 TDi (110km chipowanego na 146km) maly samochod co prawda ale malo pali i znam dobrze koszty utrzymania...do tego bardzo fajnie sie zbiera
Najważniejsze że nie skusiłeś się na 2.5 TDI a już tym bardziej w V6 ;)
Tylko pamiętaj, żeby studzić turbo po ostrej/długiej jeździe ;)
Powodzenia!!
dzieki koledzy za rade:D ta nauka mnie kosztowała sporo u ojca w toledo II:D
ja kupiłem AR 2.0 16v twinspark w bezynie, na samochód wydałem niecałe 7 tys, wymieniłem komplet tarcze, klocki, przód tył, rozrząd, szklanki, pasek alternatora, napinacz, amortyzatory przód tył orginał, wachacze przednie górne oraz dół,tylnie w sumie za orginalne części zapłaciłem dodatkowo dyche, Alfa a przynajmniej moja to dla mnie hobby, bo w tej cenie mógłbym mieć mniej awaryjny wózek także jak chcesz alfe to jak kolega wcześniuej napisał dobrze się zastanów, jazda nią to frajda, ale albo weź dobrego mechanika ze sobą albo przygotuj się na wydatki