http://moto.wp.pl/kat,55194,title,El...?ticaid=1179b0
Chwilę to trwało, a Wy chcecie, żeby Giulia była lepsza od Merca od pierwszego strzała i to po kilkuletniej przerwie.
Printable View
http://moto.wp.pl/kat,55194,title,El...?ticaid=1179b0
Chwilę to trwało, a Wy chcecie, żeby Giulia była lepsza od Merca od pierwszego strzała i to po kilkuletniej przerwie.
@epsonix
Nikt tu nie jedzie po 159, to sami "wyznawcy" narażają się na śmieszność robiąc ze 159 jakiś kamień milowy, samochód stulecia i tak dalej. Przed chwilą ktoś napisał, że gdyby nie 159 to by nie powstała Giulia. No jakieś totalne odloty. Już pomijając fakt, że Giulia pod wszystkimi względami jest zaprzeczeniem 159, a nie jej "kontynuacją, to 159 się sprzedawało bardzo słabo i prawdopodobnie dlatego też nie było kolejnego modelu. Lepiej od 159 sprzedaje się ten brzydki mumin, "nie prawdziwa alfa", Giulietta.
Nikt nie mówi, że 159 to zły samochód, to raczej "wyznawcy" automatycznie czują się obrażeni, jak ktoś narusza otoczkę ideału, ostatniej prawdziwej alfy.
Co by OT nie robić. Giulia potrzebuje marketingu, żeby dotrzeć do tych mniej świadomych kierowców. Czy wam też wyskakują reklamy QV w przeglądarce ? Przydałaby się jeszcze kampania w TV, jak to jest z RX albo nowym A3 - do porzygania.
Co do Giuli to AR osiągnęła jeden z celów - Giulia budzi skrajne emocje, a o to w Alfach chodzi.
OT
Wiem, że nie wszyscy przepadają za Belfrem, ale jak tak dalej będzie szło to z nie tak odległym czasem zabraknie mu wina tak pomocnego, w porządkowaniu wątku.
To co, pokój między Alfistami.
Może każdy postara się żeby jego kolejny wpis tutaj był o Giulii, tylko i aż.
Pozdrawiam
"Władza" raczej rzadko cieszy się uznaniem, tym bardziej, że głównie autorzy edytowanych postów i upominani widzą ile razy tutaj trzeba zamiatać... Wina mam całe mnóstwo ale jedną wątrobę:)
Natomiast mnie zastanawia tylko, jak mało samodyscypliny i rozsądku mają Ci, którzy wiecznie tworzą OT a do tego dowalają sobie nawzajem z zaciekłością i konsekwencją, jakiej próżno szukać w świecie zwierząt... Ja wiem, że złośliwość to cecha inteligentnych ale róbcie to poprzez PW:)
Kiedyś się skończy "dzień dziecka" i znów będzie lament na PW, że to nie ja tylko oni a poza tym przecież nic złego nie zrobiłem.
Dziś dostałem info od Zachara z Autocentrum, że FCA nadal nie odpowiada w sprawie auta do ewentualnego testu. Tak obiektywnie patrząc mamy jakieś 3 miesiące opóźnienia w stosunku do vlogerów/dziennikarzy zza Odry i innych krajów zachodniej Europy.
"Miszczostfo marketingó i pijaru":)
Belfer - biorąc pod uwagę obciążenie Zachara i jego agendę z już zaklepanymi autami, nie ma na co liczyć pewnie aż do czasu wejścia diesla i benzyny 280KM. Nieraz można byłoby coś przyspieszyć, ale on i tak nie ma tego gdzie wcisnąć. Całe szczęście, że zainteresował się tematem nawigacji 6.5 w MY2016, inaczej pewnie FCA by nadal na to "lało", a wiem z doświadczenia, że jego interwencje poruszają niektóre skostniałe dupska w centralach ;) Co do giulii 280konnej, wg theweek.co.uk, nie ma na co liczyć w tym roku (nie wiem czy UK dostaje Alfy później, w końcu trzeba je oszpecić kierownicą po złej stronie - ale nastawić lepiej się na 2017).
A co do "władzy", nigdy nie jest tak łatwo decydować o losach innych, ale admini innych forów mogliby się sporo od Ciebie nauczyć pokory. Z przyjemnością wróciłem na to forum (wiem, że Ty pewnie z mniejszą czyścisz moje posty z OT, ale ogólnie dobrze Ci idzie ;))))))
sprzedano ćwierć miliona samochodów modelu 159, faktycznie, BARDZO SŁABO. Trudno Cię czytać, flekujesz auto uznawane powszechnie (media, prasa, fora) za absolutnie piękny, skończony stylistyczne sedan (sportwagon też zresztą), gdzie podczas liftingu nie było czego poprawiać. Takie, własnie takie cechy zawsze były ważne dla alfisti. Nie pojmujesz tego, a ja nie rozumiem, czemu.
Teraz mamy Giulie, auto robione ewidentnie pod gusta nabywców Niemca. Bez efektu wow, czyli bez tego, czy alfa romeo wyrózniała sie przez dekady na rynku moto. Nie przeczę, silniki, spasowanie, materiały, cudowny wał z karbonu itd Giulia pewnie ma lepsze, zważ jednak na fakt, że powstała ponad dekadę później. Wszystko się zmienia, fanatyzm nie ma sensu, dyskusja sens ma jak najbardziej ale z szacunkiem do rozmówcy, mającego inne zdanie. Tym samochodem alfa romeo nie podbije rynków: moim zdaniem nie ma to szans. jednak, jeśli za tym modelem pójdą inne, zapowiadane od lat, może uda się jednak odnieść zakładany sukces.
Na rozluźnienie atmosfery proponuję każdemu przejrzeć ten temat od początku. Fajne "fakty" odnośnie Giulii można tam znaleźć:)
no jakos zyje ale nie bardzo mam czas na forum jak za dawnych czasow. Tak jakby Cie to nie cieszylo, ze sie odnalazlem :-) ? Alfa nie jezdzi,a stoi.Od poczatku roku jakies 300 km zrobila.Nawet jej kol nie zmienialem z zimowych. Teraz ja troszke reanimuje-wymiana rozrzadu, gorny lewy wahacz i sprezynki tyl i musze maske malnac bo rdzewieje. Pozdrawiam
Nie było o tym...
Pan Krystian z firmy Pogea odebrał już swoją QV: http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/08/530.jpg
Podłączyli kabel z allegro i magnetyzer, zmierzyli wynik i wyszło im prawie 600HP. "At the moment we have almost 600PS EWG with OEM Hardware.... Enough said. Back to us!"
Jeśli QV wyprzedza pod górkę, to ta Pogea QV i pod wiatr da radę!
Ciekawe ile Pogea z niej wyciągnie :)
Z 4C forumowego kolegi wycisnęli 307 KM
No w czarnym kolorze Giulia wygląda najlepiej moim zdaniem. Chyba przez efekt optycznego zwężenia przednich lamp.... Wiem,ze się ich wciąż czepiam ale te "rozlazłe" przednie reflektory po prostu nie pasują do tego auta. Po włączeniu świateł dziennych w kształcie tej wąskiej ostrej kreski od razu jest inaczej. No ale ta czarna(pomijając lekkie zwiesniaczenie przez koła) robi na mnie wrażenie.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Zgadzam się z tobą w 100%. Jak przyjdzie mi kupować w przyszłym roku to tylko czarna. Chociaż wtedy nie ma efektu dachu panoramicznego. (Chociaż w tym momencie nie ma go w opcjach chyba)
Temat reflektorów był już tutaj wałkowany 100 razy. To chyba największe rozczarowanie jeśli chodzi o wygląd.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Ale cieszyć się to Ty nie umiesz :D
- - - Updated - - -
Wczoraj czytałem, że taka 4c 319hp przyspiesza do setki w 3.8 :O, czyli szybciej niż standardowa Giulia. Ciekawe czy Giulia Pogea da radę to zrobić 3.5 sekundy. Mielibyśmy Alfę zdolną dotrzymywać tempa 911 Turbo... Widzę, że na forum nikt się z tego nie cieszy, bo lepiej się przecież sprzeczać czy 1.8 mpi w 159 był udaną konstrukcją czy też nie.
- - - Updated - - -
Anderson powinien mieć bana za multikonto to po pierwsze :)
Umiem. Jupiii ;)
Staram się jednak i w tym wątku trzymać i odnosić do faktów, bez nadmiernej egzaltacji;
zamiast wyjaśniać później przez kilka postów prawo do własnej opinii i np. satysfakcji oraz dumy z tego jaka jest Giulia (zwłaszcza QV).
4C też mnie zainteresowało, ale wolałbym, żeby było o niej w miejscu jej poświęconym, nie tu, gdzie szukam czegoś o Giulii.
ps.
i o co Ci chodziło z tym Solarisem z wcześniejszego linka???
;)
Czy ktoś natknął się może już na zdjęcie Giulii na takich felgach?
Załącznik 208791
Wczoraj byłem obejrzeć Giulie w Auto-Centrum w Poznaniu.
Wersja Super - czarna. Dla mnie auto wykonane poprawnie, wnetrze bez zarzutu - nie zwracam uwagi na gorszej jakosci plastiki u dolu kabiny...Generalnie wykończenie, pozycja za kierownicą, uzyte materialy, ergonomia - wszystko na plus. Na zewnatrz - chyba nie zrobila na mnie takiego wrazenia jak np. Giulietta :), za Julka sie ogladam do teraz a za Giulia...dla mnie zbyt zachowawcza bym patrzyl na nia z pozadaniem :).
Biorąc pod uwagę skalę lamentu na jakość gumek na pedałach oraz innych ważnych elementów jak głębokość bagażnika albo jakość plastików na wysokości kostki, to chyba nie masz co się obawiać.
Mimo wszystko porównywanie stuningowanej 4C do stuningowanej QV jest w temacie Giulii, w przeciwieństwie do wyższości LPG nad CNG i wykładach Andersona o wymianie rozrządu w Alfie 159 1.8mpi.
Odnośnie Solarisa, Solaris pracuje na swoją markę 15 lat, tak jak Kia o której wcześniej pisałem, już prawie 10lat. Tutaj na forum każdy się krzywi, że Alfa jest gorsza jakościowo od BMW 3. Alfa dorówna Mercowi, BMW, ale na drodze ewolucji... Dokładnie tak jak Solaris czy Kia. Trzeba tylko być cierpliwym i mniej narzekać.
W tym wątku widać fale...
była fala wyższości Mazdy 6 nad Giulią
potem wyższości 159
potem znów o Maździe
potem 159
przed tym jeszcze kilkaset postów o tym czym jest premium i dlaczego Giulia się do premium nie zalicza
teraz znowu jakieś utarczki o 159...
Wszystko jasne.
Racja.
Po prostu przy tych wszystkich wspomnianych przez Ciebie OT czasami trudno rozpoznać co jest na temat.
Ja z kolei pisałem o tym, że AR na pewno zostawiła zapas mocy do wykorzystania poza Giulią, np. w mocnym SUV lub Alfeccie, a także w dalszej perspektywie -taką mam nadzieję - w nowym mocnym coupe.
Dokładnie o to chodzi. Samochód się generalnie podoba, ale każdy z nas wtrąci w ten temat coś, co jego zdaniem można było zrobić lepiej itp. i już atak ze strony ludzi, którzy nie pozwolą niczego złego na Giulię powiedzieć. A jeszcze gdy zobaczą, że jeździ się 159 - ho ho! To się wtedy zaczyna! Ja nie pisałem nikomu, że uważam Giuliettę za zabawkę i wg. mojej wizji marki ma mało wspólnego z AR - bo ja jestem wychowany na sedanach AR, 156/166, 155/164, 75/33 - bo tym właśnie była ta marka przez ostatnie 25 lat. I nie piszę nikomu, że Giulietta czy Mito mają z AR mało wspólnego. Wkurza mnie to, że nie można mieć innego zdania, bo uczepi się jeden z drugim i każdy przecinek rozłoży Ci na czynniki pierwsze, żeby udowodnić swoją rację.
Można mieć inne zdanie, czemu nie?
Nawet jeśli "uczepi się jeden z drugim".
Na miejscu Belfra nie kasowałbym nawet ostrych sprzeczek, nawet tych OT i tych, które prowadzą do-nikąd:)
Osobiście lubię Polaków rozmowy, zwłaszcza, gdy w grę wchodzi autentyczna pasja, jaką jest motoryzacja:)
Tam, gdzie jest pasja, nie może być grzecznie, schludnie i miło. A na końcu nudno.
Forum nie jest zbiorem beznamiętnych artykułów, ale miejscem żywej - niekiedy merytorycznej, niekiedy niemerytorycznej - wymiany zdań.
Dla mnie ten wątek o Giulii jest kwintesencją naszego forum.
Dlatego lubię czytać wszystkie merytoryczne i niemerytoryczne wpisy:).
Dokładnie to samo mam na myśli, tylko ludzie kochający markę, mogą tak spierać się na jej temat :-)
[off-top]
O to to właśnie, Też lubię czytać ten wątek i wszystkie zażarte dyskusje, ułańskie szarże, etc ;-) na tym chyba polega rola forum? Wizja w której wszyscy z kijem w zadzie siedzą prosto i tylko beznamiętnym głosem dukają jedynie słuszne teksty jest jak dla mnie mało interesująca.
Ewentualnie może trzeba założyć wątek gdzie na legalu bez skrępowania będzie można rozwijać wątki poboczne np. "Alfa Romeo Giulia - magiel / rozmowy w maglu" czy coś w tym stylu i skończy się kwiczenie na off-topy oraz potrzeba moderacji (poza drastycznymi przypadkami). I nawet gdy ktoś wejdzie na forum z zewnątrz to od razu po tytule będzie wiedział czego się spodziewać. W takiej sytuacji ten wątek faktycznie ograniczyć do jedynie merytorycznych tekstów, które nie będą razić dyskusyjnych purystów swoją off-topicową przaśnością ;-)
[off-top do usunięcia :->]
No nie oszukujmy się, w tym wątku zaraz będzie 1000 stron o wszystkim. Moderowanie tutaj nie pomoże, i tak nikt nie będzie się przekopywał przez te 1000 stron, żeby cokolwiek znaleźć.
Gdyby byly oddzialne wątki dla kilku różnych zagadanien, to tam by był sens moderować. Kilka typowo technicznych + miejsce na żalenie się w temacie januszyzmu FCA w zakresie marketingu, jakiś na zdjęcia. No i oczywiście wątek dla fanów 159 (na samej górze oczywiście), który by zawierał milion wydumanych argumentów na temat "czemu 159 jest lepsze niż giulia" :D
Ile razy mam powtarzać, że to nie jest HP? Załóżcie sobie tam temat i nikt Wam nie usunie tego OT, który tutaj powstaje o ile będzie zachowany poziom dyskusji.
Gdybyś czytał wszystko co się tutaj pojawiało (na 100% nie mogłeś widzieć wszystkiego, co zostało usunięte zanim się niektórzy nie pobili przez łącze szerokopasmowe) to zmienił byś zdanie i ta kwintesencja wyglądała by, jak rynsztok...
- - - Updated - - -
Przecież są już dawno 2 wątki w dziale Giulia. Poza tym każdy z użytkowników ma prawo do zakładania nowych. Tyle, że jak dotąd tylko Epsonix się o to pokusił i ja...
Jest jeszcze plan na nowy temat dla użytkowników ale powstanie dopiero wtedy, gdy takowi się pojawią (i prześlą mi skan dowodu rej i osobistego:)).
- - - Updated - - -
Jak lubisz czytać o wszystkim i jednocześnie o niczym, to załóż taki wątek w HP. Reszta Twojej wypowiedzi znajduje odpowiedź w regulaminie, który akceptowałeś a teraz chcesz robić coś całkiem sprzecznego z nim...
To ja mam całkiem poważne pytanie o czym ten temat ma być? Czy możemy cytować broszury reklamowe FCA, czy możemy porównywać do innych samochodów, czy najlepiej w ogóle nic nie pisać, poza pochwałami, że w końcu zrobili nowy model?
Nie wiem co to za problem, aby temat był "1000 stronami o wszystkim" skoro tego właśnie chcą użytkownicy forum, dyskutując na różne tematy, mniej lub bardziej związane z Giulią.
Gdyby każdy temat miał charakter życzeniowy to było by w nich całe mnóstwo "niczego". Gdy coś nawiązuje do Giulii to zostawiam. Ale jeśli ktoś się kłóci o kwestie związane z ekonomią, porównuje 159 do opli, Giuliettę do golfa itd (chodzi mi tutaj o kwestię Off Topic a nie o ujmę na honorze AR poprzez porównanie:)), stosuje prywatne (często mało smaczne i wulgarne) wycieczki lub w inny sposób łamie regulamin to nie ma prawa taki post wisieć i zaśmiecać tematu.
Im dłużej patrze na Giulię, tym bardziej mi sie podoba - wrzuciłem ja sobie nawet na pulpit kompa w pracy...pracuje w salonie samochodowym i koledzy pytają co to za auto...I tak się zastanawiam, że jeśli ludzie z branży motoryzacyjnej nie mają pojęcia i istnieniu nowej alfy, to skąd przeciętny Kowalski ma wiedzieć? I jak to auto ma się dobrze sprzedawać? :)